Mi a véleményed a Nyugati téri nyilvános szoptatási tüntetésről?
Előre leszögezem, hogy nem ítélem el az édesanyákat, akik nyilvánosa szoptatnak!
Csak érdekelne mások véleménye is, mivel én mostanság (elmúlt egy évben) úgy látom, hogy nagyon "felkapott" ez a téma.
Nyilván ez egy teljesen természetes táplálási folyamat, amit viszont lehet DISZKRÉTEN is csinálni.
Ezalatt értem azt, hogy nem ül ki az édes anya pl. a terem kellős közepére szoptatni úgy, hogy mindenki lássa amit tesz. Viszont, nem is kell a mosdóba elbújni!
Miért nem lehet diszkréten, egy csendes helyen (kevésbé zsúfolt, emberekkel teli részen) megszoptatni a kisbabát félig, esetleg teljesen letakarva egy textil pelenkával?
Az ember amúgy is eltudja képzelni vizuálisan, hogy mi történik éppen, ha csak egy pillanatra is odanéz. Viszont, én édesanyaként abszolút nem szeretem azt nézni, hogy valaki "kicsapja" a kebleit és premierbe szoptatja a gyermekét. Tipikusan a "csak azért is megteszem, lesz.rom, hogy más mit gondol" szituációkra értem.
Én is szoptattam mind a két gyermekem, sosem bújtam egy mosdókba, de igyekeztem olyan helyet keresni mindig, ahol nem sok embert zavarok, ráadásul mindig úgy végeztem a "dolgom", hogy mást ezzel ne hozzak kellemetlen helyzetbe.
Igen, lehetne több olyan hely, ahol van baba-mama szoba, ezt aláírom.
De, ha már az eredeti helyszínen maradunk, akkor meddig tartott volna az anyukának átmenni a Westendbe (5 perc gyalog) és ott beülni a baba-mama szobába?
Igen, tudom, hogy milyen egy éhes csecsemő/gyerek, tudom, hogy mennyire tudnak sírni, de volt nekem is hasonló szituációm, amikor 5 percre voltunk a lakásunktól és konkrétan futottam a babakocsival hazáig, hogy szoptassak.
Másik hasonló esetnél pedig adtam egy kis vizet a gyerekemnek, aki ezáltal még kb. 5-10 percet kibírt.
Visszatérve az eredeti témához, a biztonsági őr eléggé elvétette a feladatkörét és elítélem, hogy kiküldte az anyukát ahelyett, hogy az étterem ügyeletes vezetőjének segítségével (ha már olyan nagyon családbarát papíron) kerestek volna nekik egy megfelelő helyet a szoptatás befejezésére (és itt nem a mosdót értem)!

Oké akkor 3.5 hónapos... én eddig mindegyik cikkben 8 hónaposról olvastam...
De ha otthon éhezik meg sem abban a pillanatban kapja meg a cicit hanem előkészülnek ami idő mégis kibítja... itt az előkészület az lett volna h odasétál ugyanannyi idő... azért mert bem otthon van akkor rögtön cicit kell kapnia csak otthon tud várni?

miért nem ment a mosdoba?
pelenkázó nincs a mekiben??

mennyi ráérő anyuka van, nem?
itt meg sírnak, hogy semmire nincs idő
kamu :D

egy cikkhez valaki kommentbe, hogy a westendben van baba-mama szoba! na igen, kb 5perc séta (se)
magára zárja és megoldja!

"miért nem ment a mosdoba?
pelenkázó nincs a mekiben??"
Te szoktál a wc-ben enni? Ha nem, akkor miért várod el ugyanezt egy kisbabától (a pelenkázó sem sokkal higiénikusabb...)? Mivel ott sincs szoptatós szoba, kénytelen volt az éttermi részben szoptatni. A megoldás vagy a kulturált szoptatós helyiségek kialakítása, vagy az, ha hagyjuk az anyákat diszkréten szoptatni (és ha zavar, nem bámuljuk)... Egy anyának is elég kellemetlen, ha a szoptatás miatt kinézik!

átmegyek westendbe a baba-mama szobába.
ennyi.
vagy letakarom magam, mert erre sztem senki se kíváncsi!
ja éhes a gyerek, meg természetes.
szex is az, talán dugjak az egyik asztalon, vagy tegyem oda a végterméket?! nem, mert emberek vagyunk!

3,5 hónapossal én nem mentem gyorsétterembe. Több okból sem. Ugyebár ez nem kötelező hely és program! Azon is elcsodálkozom, hogy aki szoptat, ilyen étellel, itallal "frissíti" magát. Biztosan vannak helyek, körülmények, amikor valaki nyilvános helyen kell, hogy megetesse, megszoptassa a gyerekét. De ez nem volt kényszerhelyzet.
A mai akciót én nem minősítem, minősítették azok, akik részt vettek benne.
Egy 20 hónapos kislány édesanyjaként gondolom és írom ezeket.

Kezdjük ott, hogy egy Mc Donald's-ban történt a dolog, mit rendelt? Ha nem is rendelt semmit, akkor minek van ott? Ha rendelt, akkor meg szoptatós anyaként nem foglalkozik annyira a gyerek fejlődésével/egészségével. Bárhol szoptathatok, mert én vagyok az ANYA megszültem egy gyereket és bárhol elővehetem a gyereknek a mellem, mert JOGOM van hozzá! Jogom van sajtburgerből előállítani az extra egészséges anyatejet.
Kissé elegem van már az olyan kismamákból akik a JOGOM van dumával cséplik maguk előtt az utat. Igen jogod van etetni a kölköd, de ha valamit is érsz, akkor azt kulturáltan teszed. Senkinek a gyereke, párja, férje, apja, nénikéje, unokatesója, ükszülője, kutyája nem kíváncsi a jelenetre.
Én se örülnék ha a kisgyerekem előtt valaki kivenné a mellét még akkor se ha természetes dolog. A böfögés és a pukizás is természetes és még csak nem is lehet irányítani, még se tesszük mindenki előtt. De mondhatnám az időskori vizelettartási problémákat, ők se pisilnek mindenki elé csak mert muszáj, csak mert az tényleg muszáj nem úgy mint a szoptatás az választható. Amúgy meg igen egyetértek egy fenti hozzászólóval otthon nem sürgős, de máshol persze az. A budiban nem szoptatok, mert gusztustalan, nem érdekel, hogy a gyereknek kell a tej.
Senki sem írta, hogy mi nők akik gyakorlatilag az egész életünket annak szenteljük, hogy tetszünk magunknak, férfiaknak a világnak egyszer csak vagyunk olyan igénytelenek, hogy kitörjünk a nagy szemérmességből és csak ügy kipakoljuk amink van ország világ előtt a Nyugati pályaudvar Mc Donald's-ban ahol senki sem fordul ám meg ááá nem senki csak pár külföldi meg néhány (ezer) átutazó mi az nekem meg a mellemnek mivel JOGOM van hozzá!
ui: akár tetszik akár nem nőként fognak nézni rád mivel az vagy, ha előveszed a melled akkor is az vagy, ha gyereked van akkor is az vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!