Miért visszataszító a nyilvános szoptatás?
Szerintem nem visszataszító, csak a többség nem tudja kezelni a helyzetet. Nem tudja hogy odanézzen, vagy elforduljon, természetesen viselkedjen, vagy zavarba jöjjön. Stb... Inkább legegyszerűbb azt mondani, hogy visszataszító, és a szoptató anyuka érezze rosszul magát, ne a másik fél.
Egyébként ehhez hozzájárulnak azok az anyukák is, akik még rá is tesznek egy lapáttal és kendő meg hasonló takarók nélkül, kivillantják a cicit és adják a baba szájába. Szerintem lehet ezt ízlésesen is csinálni, ha közösségben kell szoptatnia az anyukának. Otthon meg csinálja úgy, ahogy neki jó.
Szerintem akkor van baj, ha megsértjük a többiek intim szféráját, mert rákényszerítjük hogy olyat lásson, amit nem akar.
Minden a diszkréción múlik, észrevétlenül is lehet csinálni, meg a fentebb említett (villamosos) módon is.
Engem pl. jobban zavar, ha egy párocska úgy csókolózik (pl. a buszmegállóban, ahol én is várakozom), hogy torokig ledugják a nyelvüket és közben a srác mondjuk benyúl a lány pólója alá és tapogat. Örülök, hogy szeretik egymást, és egy parkban el is fér, ahol arrébb tudok menni, de ha össze vagyunk zárva, akkor az nem annyira jó...
Ugyanígy a szoptatás is jó dolog, ha szükség van, akkor lehet szoptatni, vannak erre való kendők, amik látatlanná tesznek minden részletet.
Nem maga a szoptatás a visszataszító, hanem ahogy egyes anyukák csinálják. Előveszi a mellét, még matat kicsit, igazítja a babát, helyezkedik - közben meg boldog-boldogtalan nézheti a mellét, ha akarja ha nem.
A másik, amikor már nagy gyereket szoptatnak. A szoptatás magánügy, nem vagyok a hosszas szoptatás ellen. De egy 2-4 éves gyerek bírja ki, míg hazaérnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!