Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan csináljam a tápszeres...

Hogyan csináljam a tápszeres pótlást?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most 4 hónapos a manóm, szinte egyik napról a másikra olyan mértékben csökkent a tejem, hogy estére éppen, hogy 20 ml-t ki tudott szipkázni. Írattam fel tápszert, viszont az meg nem kell neki (én még ilyen zárt szájjal életemben nem találkoztam!)

Kérdések:

a) HA-s tápot kaptunk, lehet, hogy az nem ízlik neki? Írassak másikat? Ha igen, milyet? Rendeset vagy Sinlacot, egyáltalán mi a különbség???

b) Mit csináljak a fél doboz megmaradt tápszerrel? Ahhoz elég drága volt, hogy csak úgy kidobjam.

c) Hogyan csináljam a pótlást? Nappal az első kettő-három szoptatás normális mennyiségű (éjjel úgy látszik termel eleget). A harmadiktól kezdjem el pótolni? Vagy húzzuk ki a nappalt anyatejjel és estére csak tápot kapjon?

Minden ötletet, praktikát szívesen veszek.

Köszönöm előre is.

2010. febr. 18. 07:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
0%
hu - ha tenyleg kiakadtal... azt csinaltok pont amit akartok!
2010. febr. 18. 10:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem is elfogy estére a tejem, én úgy próbálom pótolni, hogy hagyom szopizni, amíg nem jelzi, hogy nincs több, és utána adom a tápszert. Nekem viszont reggel van sok, így tudok lefejni,és azt adom először oda pótlásnak. Így a nappalokat egész jól ki tudjuk húzni, és tényleg csak este kell pótolni. Viszont az én babám még csak 5 hetes, gondolom neked már reggel sincs "felesleg". Én azt az elvet vallom, hogy inkább kapjon egy kis tápszert, minthogy éhezzen, mert akkor nem lesz kiegyensúlyozott, ha állandóan ordít az éhségtől.
2010. febr. 19. 14:52
 13/14 anonim ***** válasza:

1. Szerintem a kérdezőnek van elég baja, és nincs szüksége egyesek piszkálódására.

2. Én igenis méregettem a babám súlyát. Akkor voltam nyugodt, mivel nem szopizott és nem gyarapodott megfelelően. Kiszámoltam a testsúlyához szükséges napi folyadékmennyiséget (150 ml testsúlykilogrammonként), és csak a különbséget adtam oda tápszerként eleinte szinte minden étkezéskor. Rendszerint este többet kapott, mert addigra "elfogyott" a tejem.

Aztán amikor már a baba gyarapodása megfelelő volt, furcsa módon a tejem is elég lett, már egyre tovább kihúztuk, és a végén elhagyhattuk a tápszert.

3. Én a megmaradt tápszert (ami már fel volt bontva) megosztottam egy másik kismamával.

4. Mi a Milupa HA tápszert fogyasztottuk. Az én babám elfogadta. Férjem megkóstolta, keksz ízű...:-) Még a Beba HA is bejött. A hőmérsékeltre vonatkozó tanács viszont bejöhet.

2010. febr. 19. 16:16
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Tegnap egész szépen evett a bébi, nem kellett pótlás, ma megint csak rángatja a cicimet :( Ez már a második fajta tápszer, második cumi, de ez sem kell neki. Igen, az elején nekem is sok tejem volt, de ennél a csemeténél is hiába fagyasztottam le, az sem kell neki.

2010. febr. 20. 11:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!