Hogyan csináljam a tápszeres pótlást?
Sziasztok! Most 4 hónapos a manóm, szinte egyik napról a másikra olyan mértékben csökkent a tejem, hogy estére éppen, hogy 20 ml-t ki tudott szipkázni. Írattam fel tápszert, viszont az meg nem kell neki (én még ilyen zárt szájjal életemben nem találkoztam!)
Kérdések:
a) HA-s tápot kaptunk, lehet, hogy az nem ízlik neki? Írassak másikat? Ha igen, milyet? Rendeset vagy Sinlacot, egyáltalán mi a különbség???
b) Mit csináljak a fél doboz megmaradt tápszerrel? Ahhoz elég drága volt, hogy csak úgy kidobjam.
c) Hogyan csináljam a pótlást? Nappal az első kettő-három szoptatás normális mennyiségű (éjjel úgy látszik termel eleget). A harmadiktól kezdjem el pótolni? Vagy húzzuk ki a nappalt anyatejjel és estére csak tápot kapjon?
Minden ötletet, praktikát szívesen veszek.
Köszönöm előre is.
1. Szerintem a kérdezőnek van elég baja, és nincs szüksége egyesek piszkálódására.
2. Én igenis méregettem a babám súlyát. Akkor voltam nyugodt, mivel nem szopizott és nem gyarapodott megfelelően. Kiszámoltam a testsúlyához szükséges napi folyadékmennyiséget (150 ml testsúlykilogrammonként), és csak a különbséget adtam oda tápszerként eleinte szinte minden étkezéskor. Rendszerint este többet kapott, mert addigra "elfogyott" a tejem.
Aztán amikor már a baba gyarapodása megfelelő volt, furcsa módon a tejem is elég lett, már egyre tovább kihúztuk, és a végén elhagyhattuk a tápszert.
3. Én a megmaradt tápszert (ami már fel volt bontva) megosztottam egy másik kismamával.
4. Mi a Milupa HA tápszert fogyasztottuk. Az én babám elfogadta. Férjem megkóstolta, keksz ízű...:-) Még a Beba HA is bejött. A hőmérsékeltre vonatkozó tanács viszont bejöhet.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Tegnap egész szépen evett a bébi, nem kellett pótlás, ma megint csak rángatja a cicimet :( Ez már a második fajta tápszer, második cumi, de ez sem kell neki. Igen, az elején nekem is sok tejem volt, de ennél a csemeténél is hiába fagyasztottam le, az sem kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!