3,5 hónapos a babám,2 hetes korától tápszeres. Most akarok neki adni egy kis almalevet. Hogy csináljam? Ti hogy csináltátok?
Almalevet? Minek? Forralt, szobahőmérsékletre lehűtött vízzel itasd meg! Kár ilyen korán rászoktatni az ilyesmire.
Majd püré formájában adj neki gyümölcsöt vagy zöldséget, de bevezetésének időpontját beszéld meg a védőnővel vagy a gyerekorvossal.
Nekem van egy üveg almareszelőm. (még az Anyukám is ezzel reszelt nekünk, és hálistennek megőrizte :))
Azon reszelem le az almát, így nagyon jó pépes, és a levét is könnyen ki lehet kanalazni. Kicsi műanyag kanállal adtam a kislányomnak, (én is 3,5 hós korában kezdtem a kóstoltatást) először csak 1-2 kanálkával, aztán, mivel semmi probléma nem volt, emeltem az adagot minden nap. 2 hét után már a péppel is kínáltam, 5 hós korára az egyik étkezést ki is váltottuk.
Lehet sokan fogják írni, hogy adj, meg mi iskaptunk..
De egy 3,5 hónapos baba bélrendszere (és itt tök mindegy, hogy anyatejes, vagy tápszeres), nem érett meg arra, hogy almalevet és mást kapjon.
Almát lereszeled, szűrőn átnyomkodod, így almalevet kapsz.2 étkezés között add, és először 1-2 kanállal.Ha lenyeli és nincs gond, minden nap egy kicsivel többet adj.Az enyém is 3,5 hónapos, 1 hete iszogatja, tetszik neki.Pár nap múlva pépesen adom neki.
Sztem ez a "korai a bélrendszerének" szöveg nagyon elméleti. Az enyém nem hajlandó megenni a tápszert, csak ha már nagyon éhes.Megunta.Most mit csináljak?Éhen csak nem halhat...Tanácsadáson megbeszéltem a dokival, szte nem gond elkezdeni a hozzátáplálást 3,5 hónaposan.Eléggé modern doki, "új irányelveket vall" (szoptassunk mindhalálig),de vannak esetek, amikor nincs más választás.
szia
a mi gyerekorvosunk épp tegnap volt itt, ő azt mondta, hogy a betöltött 5.hónap után lehet csak kezdeni a hozzátáplálást alma, banán, meggy. Őszibarit ilyenkor azt mondta, hogy ne adjak, majd amikor nálunk is lehet kapni. fagyasztott és konzerv, illetve tesco..stb árut ne adjunk, hanem csak otthonit, vagy kistermelői piacit.
Az én babámnak 2 hónapos kora óta ömlik a nyála, de nem kezdtem volna el hozzátáplálni (a foga viszont kijött nem egész 5 hónaposan-gondolom inkább emiatt nyáladzott). Amúgy Németországban állítólag 3 hónaposan kezdik a hozzátáplálást, és vannak kismamák aki csak 7-8 hónaposan kezdik, és mindegyik egészséges lesz, szóval szerintem nincs általános szabály, ki-hogy érzi.
Amúgy szerintem is üvegreszelőn pépesítsd az almát, és naponta adhatsz neki picit többet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!