Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3,5 hónapos a babám,2 hetes...

3,5 hónapos a babám,2 hetes korától tápszeres. Most akarok neki adni egy kis almalevet. Hogy csináljam? Ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 2. 10:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én is pont ennyi dősen adtam neki, szintén 2 hetes korától tápszeres.

Almát lereszeltem üvegreszelőn és a pépet átnyomkodtam szűrőn.

A "kóstoltatás" mindjárt 40 milivel kezdődött, mert nem akart lecuppanni a cumisüvegről :)

Már lassan 1 éves, de azóta is nagy kedvence az alma :)

(Ja, és terhesség alatt egyedül az almát és almalevet kívántam, de végig :D )

2010. ápr. 7. 17:11
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy olyan nagy különbség van egy 3 és fél hónapos és egy 4 hónapos baba emésztőrendszere közöt. Az tény, hogy a tápszeres babákat már 4 hónaposan lehet hozzátáplálni, méghozzá azért, mert ők már amúgyis hozzászotnak "más" ételhez. Az anyatejes babáknál meg azért kezdik csak 6 hónaposan, mert az anyatej "érték" és az a cél, hogy minél tovább szopjon a baba.

Nekem az első gyerek is tápis volt, 4 hónaposan kínálgattam almával nem kellett neki, csak 5 hónaposan kezdte el megenni. Mondta is a védőnő, hogy 1 hónappal le leszünk maradva. Na, és akkor mi van?

A második babám most 3 hónapos és egy hetes. Már nekem is azon jár az agyam, hogy mi lenne,ha hamarosan elkezdeném, de inkább majd csak ha már pár nap lesz a 4 hós korig. De akkor meg már mindegy ha kivárom a 4 hónapot. Még nem döntöttem, de ez az almalé engem is kecsegtet... De ez csak kíváncsiság, hogy mit szólna hozzá. Végülis ha belegondolok még egy jó ideig pl fagyit sem ehet, mégse adok neki csak kíváncsiságból!

2010. ápr. 7. 19:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Na, kipróbáltátok az almát?

utolsó voltam

2010. ápr. 10. 11:08
 14/14 A kérdező kommentje:

Ki próbáltuk,eszi az almát és a barackot is.Semmi baj nem volt.Nem fogta meg a hasát és nem is ment tőle.

A tápszer az már nem nagyon kell neki,lassan elkezdünk kóstolgatni más dolgokat is.

Köszönöm a válaszokat.

2010. ápr. 11. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!