Hogyan csináljam a tápszeres pótlást?
Sziasztok! Most 4 hónapos a manóm, szinte egyik napról a másikra olyan mértékben csökkent a tejem, hogy estére éppen, hogy 20 ml-t ki tudott szipkázni. Írattam fel tápszert, viszont az meg nem kell neki (én még ilyen zárt szájjal életemben nem találkoztam!)
Kérdések:
a) HA-s tápot kaptunk, lehet, hogy az nem ízlik neki? Írassak másikat? Ha igen, milyet? Rendeset vagy Sinlacot, egyáltalán mi a különbség???
b) Mit csináljak a fél doboz megmaradt tápszerrel? Ahhoz elég drága volt, hogy csak úgy kidobjam.
c) Hogyan csináljam a pótlást? Nappal az első kettő-három szoptatás normális mennyiségű (éjjel úgy látszik termel eleget). A harmadiktól kezdjem el pótolni? Vagy húzzuk ki a nappalt anyatejjel és estére csak tápot kapjon?
Minden ötletet, praktikát szívesen veszek.
Köszönöm előre is.
Nem, nem én írtam ki ezzel kapcsolatban kérdést.
Biztos, hogy nem elég a tejem, hiszen tegnap egész nap szinte semmit nem evett, de ezt írtam is, tegnap előtt is már akadozott az ellátás. Egy négy hónapos babának nem LEHET elég egy étkezésre 20 ml.
A tegnapi fogyasztásunk: kétszer 100-110 körül, kétszer 50 körül és egyszer 20 ml. Ez szerinted elég egy 6 kilós bébinek? Mert szerintem nem. Arról nem is beszélve, hogy a falra tudok mászni a "ha éhes lenne, meginná a tápot"-tól. Nem minden gyerek ilyen, az enyémek legalábbis nem. A nagy is képes volt napokig nem enni, amikor menstruáltam, a kicsi is ezt csinálja. Nem az éhségtől, hanem a kiszáradástól félek.
Hidd el, én lennék a világ legboldogabb embere, ha nem kéne tápot vennem (a nagyot is 10 hónapig szoptattam).
A nappalt úgy tudjuk kihúzni, hogy a gyerek nyűgös, nem alszik rendesen, fel-fel sír. És ez az este közeledtével fokozódik. Este bekapja a cicimet, szív rajta kettőt és ordít, mert nem jön belőle szinte semmi.
Egyébként pedig nem hiszem, hogy ha valaki segítséget kér, akkor ilyen hangnemben kell válaszolni.
Próbáltál már homeos bogyót,vagy Laktoherb teát vagy egyéb tejserkentő szert inni/szedni? Elég folyadékot iszol napközben?
Van olyan,hogy nem ízlik neki egy táp. Másikat kell próbálni.
Én szoptatok, de néha adok neki tápszert, ami így nem fogy el 1 hónap alatt.Gondos tárolás mellett nyugodtan adhatod a babának, de ha nem akarod,akkor kávéízesítőnek, vagy ételkészítéskor felhasználhatod.
A tejserkentésen már túl vagyok, szinte nincs olyan, amit nem próbáltam volna korábban. A folyadék bevitelre világ életem odafigyeltem, most kb. 4 litert iszom egy nap.
Akkor marad a táp-váltás, hiszen hiába kínálom kaja után táppal, egyszerűen nem kell neki.
Szia!
Én így csináltam:
Reggel-szopi.
Délelőtt-tápszer 1x.
Estig szopi.
Vacsora-tápszer.
Nem tudom,hogy éjszaka kel-e még?Nekem nem ébredt,de reggel kievett mindent,mindkét ciciből.Lehet,hogy a cumi nem jó neki,vagy a tápszer hőfoka.Az enyém majdnem hidegen szerette.
07:52-es vagyok
Ha olyan okos vagy akkor miert irsz ide?
azzal rontod el hogy mindig mered a babadat...ettol be lehet dilizni. Miert gondol minden anyuka egybol arr ahogy nincs eleg teje ha sir a gyerek?
Nem, nem vagyok okos, azért írtam ki a kérdést.
Ellenben a te válaszaid baromira nem a kérdésről szólnak. Tanulj meg olvasni, légy szíves. Nem az a kérdés, hogyan hozzam vissza a tejem, hanem, hogyan pótoljak tápszerrel. Remélem érted a különbséget.
Ha csak sírna a gyerek én sem írogatnék ki kérdést, hogy éhes, de ez is szerepel, ha nem is a kérdésben, az egyik kommentben, hogy nem a sírásából következtetek arra, hogy nem lakik jól.
És nem, nem méregetem állandóan a gyereket, csak amikor már nem első napja csinálja ezt, megmértem egy nap, hogy mennyit eszik. Aggódjak a folyadékbeviteléért vagy sem?
Köszönöm szépen, hogy segíteni szeretnél, de nem segítség az, amit te írsz.
Utolsó előttinek: köszönöm a válaszod. Lehet a hőfokban is valami, a nagy is csak hidegen issza a teát, kakaót.
Szia!
Először is (nem neked) aki az észt akarja osztani az ne egy kérdező fórumon tegye! HA segiteni akar válaszoljon, ha meg okitani akkor maradjon csöndbe.
Bocs de kiakadtam.
Nálunk ugyan ez volt. Kipróbáltunk másik HA-s tápot egyiket sem ette meg. MEgkóstoltam, nem csodálom. Aztán vettem sima Beba tápot azt megeszi ha kell pótlás. A doki azt mondta hogy ne adjak neki mert ha éhes megeszi a HA-st is. Hát ő nem. NEm neki kell hallgatni a sirást, meg az erőlködést a cicin.
Kitartás, és az is lehet javulni fog a helyzet. Nálunk legalábbis lett tejci rendesen megint. Az okra azóta sem jöttem rá.
Szia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!