Tápszeres anyukák véleményére lennék kiváncsi! Mivel kevés a tejem igy hozzá kell pótolnom tápszerrel! A doki azt mondta csináljam azt hogy előre megcsinálok 100ml és majd abból adagoljam neki! szerintetek? Ti hogy szoktátok? 3 hetes baba anyukája
Nekem is ezt mondta a védőnő,de én inkább mindig frisset adtam neki. Mikróban melegítettem meg a babavizet (csapvíz brutál vízköves=hasfájás) és úgy tettem bele a tápszert. De mindig először az anyatejet kapta, csak utána a pótlást.
14 hónapos fickó anyukája
Én is 3 hetesen kezdtem a tápszer adását, mert nem volt elég tejem.Mindig az legyen az első,hogy szopás előtt leméred (ruhástól), majd megszoptatod és leméred. Ezután pedig kiegészíted a tápszerből a kívánt mennyiséget.Tehát szopott érték+ ami még a 100-ml hez kell. Esetedben 100 ml-re. Azért azt hozzá teszem hogy egy hétig én is így csináltam és nem értettem, hogy mért sír olyan keservesen egész nap a babám, mire kiderült, hogy neki nem elég a 100 ml.mindjárt 120-150-nel kezdtünk.Én is sok helyen olvastam ,hogy mi a jó táplálási módszer a tápszerrel kapcsolatban. A vélemények szerint a tápszer dobozára írt adat csak egy átlagos értéket mutat, ettől el lehet térni, ha a babád úgy kívánja.
Minden jót!
8 hetes kislány anyukája
szia
nekem sem nagyon volt tejem ,és nekem is ezt mondta a védőnő.nagyon megbántam sok idővel jár méricskélni mindig,főleg mikor már üvölt az éhségtől.én mindig előre megcsinálom neki a tápot.éjszakára több adagot is,és a hűtöbe teszem.melegítem mikor éhes.és nyugodtan szoptasd meg,és utánna adod neki a tápot.felesleges mérni .úgyis annyit eszik amennyi kell neki.mindig többet,mint az az adag amit korának megfelelőnek ír.nem tudod túleteni!!!
egy 5 hónapos kisfiú anyukája
A kórházakban is reggel visznek több liter elkészített tápszert, hűtőben tárolják és abból kapnak a babák egész nap.
Ennek ellenére én mindig frissen készítem, ha megmarad, 1x melegítem, utána kiöntöm.
Lehet, hogy egészségtelen a mikró, de még a bébiételes üvegre is az van írva, hogy fedelét levéve mikróban melegítse meg. Én is mikróban melegítem a tápszerhez a vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!