Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tápszeres anyukák véleményére...

Tápszeres anyukák véleményére lennék kiváncsi! Mivel kevés a tejem igy hozzá kell pótolnom tápszerrel! A doki azt mondta csináljam azt hogy előre megcsinálok 100ml és majd abból adagoljam neki! szerintetek? Ti hogy szoktátok? 3 hetes baba anyukája

Figyelt kérdés
(még soha nem csináltam, ma lenne az első nap hogy adni kéne neki)
2009. dec. 1. 16:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem is ezt mondta a védőnő,de én inkább mindig frisset adtam neki. Mikróban melegítettem meg a babavizet (csapvíz brutál vízköves=hasfájás) és úgy tettem bele a tápszert. De mindig először az anyatejet kapta, csak utána a pótlást.

14 hónapos fickó anyukája

2009. dec. 1. 16:14
 2/12 anonim ***** válasza:

Én is 3 hetesen kezdtem a tápszer adását, mert nem volt elég tejem.Mindig az legyen az első,hogy szopás előtt leméred (ruhástól), majd megszoptatod és leméred. Ezután pedig kiegészíted a tápszerből a kívánt mennyiséget.Tehát szopott érték+ ami még a 100-ml hez kell. Esetedben 100 ml-re. Azért azt hozzá teszem hogy egy hétig én is így csináltam és nem értettem, hogy mért sír olyan keservesen egész nap a babám, mire kiderült, hogy neki nem elég a 100 ml.mindjárt 120-150-nel kezdtünk.Én is sok helyen olvastam ,hogy mi a jó táplálási módszer a tápszerrel kapcsolatban. A vélemények szerint a tápszer dobozára írt adat csak egy átlagos értéket mutat, ettől el lehet térni, ha a babád úgy kívánja.

Minden jót!

8 hetes kislány anyukája

2009. dec. 1. 16:15
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

szia

nekem sem nagyon volt tejem ,és nekem is ezt mondta a védőnő.nagyon megbántam sok idővel jár méricskélni mindig,főleg mikor már üvölt az éhségtől.én mindig előre megcsinálom neki a tápot.éjszakára több adagot is,és a hűtöbe teszem.melegítem mikor éhes.és nyugodtan szoptasd meg,és utánna adod neki a tápot.felesleges mérni .úgyis annyit eszik amennyi kell neki.mindig többet,mint az az adag amit korának megfelelőnek ír.nem tudod túleteni!!!

egy 5 hónapos kisfiú anyukája

2009. dec. 1. 16:21
 4/12 anonim ***** válasza:
2.válaszoló vagyok.Biztos hogy előre el lehet készíteni a tápit? Tehát éjszakára kimérede a megfelelő adagot és összekevered a tápival, majd be a hűtőbe? Kérlek válaszolj
2009. dec. 1. 16:25
 5/12 anonim ***** válasza:
23%
Mikróba NE melegíts a babádnak semmit!!! Nagyon okos tanács, mondhatom! Én felforralok vizet vízmelegítőbe, (de lehet akár tűzhelyen kis lábasba is) egy fél literes csészébe öntöm, és az elkészített tápszeres cumisüveget beleteszem. Pár perc és fel is melegszik. Én előtte ciciztetek és addig fel is tud melegedni a tápszer. Ha már tudod, hogy lassan éhes, akkor csináld meg, de ne sokkal előre, mert csakis frissen jó! Előbb utóbb rájösz, hogy mikor jelez a gyerek, hogy éhes, és egyből tudod csinálni, ami kb. perc, amíg bekevered. Nekem már rutinosan megy, de persze meg kellett ismernem a babámat.
2009. dec. 1. 16:41
 6/12 anonim ***** válasza:

A kórházakban is reggel visznek több liter elkészített tápszert, hűtőben tárolják és abból kapnak a babák egész nap.

Ennek ellenére én mindig frissen készítem, ha megmarad, 1x melegítem, utána kiöntöm.

Lehet, hogy egészségtelen a mikró, de még a bébiételes üvegre is az van írva, hogy fedelét levéve mikróban melegítse meg. Én is mikróban melegítem a tápszerhez a vizet.

2009. dec. 1. 16:57
 7/12 anonim ***** válasza:
a 3 válaszoló vagyok.a fiam 4 napos kora óta eszik tápszert elég sokat.azóta így csinálom.semmi baja.a mikróba melegítem neki!!és így könnyebb az éjszaka.nappal mindig frissen csinálom.babavizzel.
2009. dec. 1. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Én is mikróban melegítem és mindig frissen kapja. Éjszakára tettem hűtőbe, de sokkal lassabban melegszik fel, mint ha frissen készíted. Mellesleg ahol én szültem ott is mikróban melegítik a tápszert és nem csak a vizet.
2009. dec. 1. 18:48
 9/12 anonim ***** válasza:
22%
Istenem, ez a sok okos ember! Ilyen embereknek minek akarok én jót? A kórházba gondolod, hogy nem fognak vizet forralni tűzhelyen! Nagyüzembe csinálják, és mit érdekli őket ha állott a tápszer, vagy a mikró, 3 nap és jön a következő csoport, ahol én szültem, több, mint 30 csecsemő volt, és persze, hogy a mikrót a legegyszerűbb használni. Nem kezdek el példálózni, sajna vannak esetek... Sajna lehet csak évek után jön ki ennek a káros hatása. Az emberek egyre felelőtlenebbek, elkényelmesedtek és közben a fejüket a homokba dugják. Kérdezz természetgyógyászt, vagy olvass utána, ha kicsit is érdekel a babád egészsége, de ha nem, akkor úgy csinálod, ahogy akarod, légy továbbra is lusta, állj be a bégetők sorába, csak a babákat sajnálom...
2009. dec. 2. 10:18
 10/12 A kérdező kommentje:
én tanácsot kértem... nem azt mondtam hogy így is fogom csinálni...nyilván a legjobbat akarom a babámnak..már bocs
2009. dec. 2. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!