Miért néznek rám néhányan furcsán, ha megtudják, h a 20 hós Babám még szopik?
Mert sok a korlátolt ember, aki csak a más dolgával foglalkozik.
Fiam 21 hónapig szopott, (ennek már 9 éve, akkor rám is úgy néztek, mit a egy UFO-ra)
Most a 11 hónapos lányom is szopik még és örülök neki.
Ja és egyik sem válogatós.
Hát, az emberek mindig furcsán néznek.
Nekem az is furcsa, hogy ezt megkérdezik (eü.ellátás keretén túl) idegenek.
Mert a háború után nem volt elég férfi munkaerő, és a nőknek szülés után 3 hónappal már vissza kellett menni dolgozni. Akkor kezdték, hogy 3 hónapos gyereket már hozzátápláltak, és csak reggel-este szoptatták, és fél éves korára teljesen elválasztották. Ezzel párhuzamosan ment az ideológia, hogy a gyereknek nem is jó az anyatej ebben a korban már, mert nem elég laktató, ha csak azt eszi, beteg lesz. A XX. században volt erről egyszer szó.
Ezt sok gyerekorvos és védőnő a mai napig hiszi! A lányom 15 hónapos koráig csak szopott, és semmi baja nem lett, most meg 2 évesen mindenevő. Nem sovány, sőt, 1 évvel idősebbnek néz ki a koránál. Mostanában fedezik csak fel, hogy az anyatejben mennyi minden van, ami még 1 éves kor után is nagyon jó a gyereknek. Nem pótcselekvés egyáltalán.
Ne foglalkozz vele, ki mit mond, én idegeneknek egy idő után nem is kötöttem az orrára. Pl. a szomszéd öregasszony mindig mondogatta, hogy neki nem volt teje, és a 3 hónapos gyereke már bablevest evett, még sincs semmi baja. Na, gratulálok! Az én gyerekem 1,5 éves korában kapott először bablevest.
látom itt sokan vannak, akik sokáig szoptattak. nekem itt a problémám: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..
tudnátok tanácsot adni?
első vagyok
Nem tudom, ki pontozott le, azért mert, szoptattam és szoptatom a gyerekemet. Gondolom valami korlátolt barom.
Mindenestre köszi.
22:20-nak üzenem
Ha az neked pótcselekvés, hogy szoptatom a gyerekem, mert van tejem és nem kell neki tápszer, hagyom, hogy ő válassza el magát, akkor a fejedben van a baj.
Köszönöm a hozzászólásokat és öRÜLÖK,h ilyen sok "hozzám hasonló gondolkodású" Anyuka van:-)
1x egy tápos Anyuka mondta is nekem,megbotránkozóan,hogy "Úr Isten,dehát már minek szoptatsz?szerinte semmi értelme!!!"
ez igen,gondoltam,büszke lehet magára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!