Úgy érzem megőrülök. Kire hallgassak?
Tegnap jöttünk haza a kórházból a babával és a kicsi nem akar szopni.
Anyósom szerint így próbáljam meg a sógornőm azt mondja amúgy csináljam a másik meg azt mondja, hogy úgy csináljam ahogy ő mondja.
Mindjárt megőrülök.
8-as vagyok, kedves utolsó, értelmezted az általam írtakat?
A kulcsszó: sikeresen!
Attól gondolom szívesen fogad tanácsot egy anyuka, aki tudja, miről van szó, van rutinja, még ha nehezen indult is. Én évekig sikeresen szoptattam mindhárom gyermekemet, a család nőtagjai, barátnők így szívesen és bizalommal fordultak hozzám. És nekem sem indult könnyen.
Ne engedj a kózeledbe "okos" rokont. Legyél kettesben a babával. Feküdj mellé, vagy ölben, mindegy. Amikor "ásít", tehát nagyra tátja a száját, és akkor beleteszed a szájába cicit úgy, hogy a mellbimbó kórüli rész is a szájába legyen. Türelemmel sikerülni fog.
Szopizni és szoptatni is meg lehet tanulni.
akár félóránként rakd cicire, amíg be nem indul a tejed.
Rendelj kaját, vagy kérd meg a segítőkész rokonokat, hogy hozzanak kaját neked, de aztán legyenek szívesek haza menni.
Ha nagyon nem megy hívj fel szoptatási tanácsadót.
Nyugalom és türelem. A baba nem hal éhen.
Az egyik válaszolónak írom. Sajnos van olyan, hogy akkor is hazaadják a babát a kórházból, ha pl. le van nőve a nyelve, és ezért nem tud szopni.
Kérdező a biztonság kedvéért kérd meg a gyerekorvost, hogy nézze meg nincs-e lenőve a nyelve. Egy apró nyisszantással megoldható, ha igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!