Úgy érzem megőrülök. Kire hallgassak?
Tegnap jöttünk haza a kórházból a babával és a kicsi nem akar szopni.
Anyósom szerint így próbáljam meg a sógornőm azt mondja amúgy csináljam a másik meg azt mondja, hogy úgy csináljam ahogy ő mondja.
Mindjárt megőrülök.
Kérdezd meg a védőnőt, és rá hallgass. Ha semmi nem válik be, marad a tápszer. Nem a legjobb megoldás, de inkább ez, mint egy "mindjárt megőrülök" anyuka. A babádnak sem erre van szüksége.
Szóval nagy levegő, belejössz majd, és kérd ki a gyerekorvos, védőnő véleményét. Menni fog, kitartás!
Egyszerű: ahelyett, hogy bárkire is hallgatnál, és szét idegelnéd magad(pont ez az ami árt) fogod, lefejed a tejed, és azt adod neki. Megfogja enni.
Semmilyen családtagra ne hallgass. Amit érzel tedd azt.
A védőnőtől meg kérdezz, de ne ő legyen az aki majd megmondja...meg rá várj..
Először is nyugodj meg. Másodszor meg senkire ne hallgass, hanem kezdj el próbálkozni többféle dologgal, és majd kitapasztalod, hogy mi a jó, mi lehet a baj.
Ha szakszerű segítségre van szükséged, itt találsz, ne tétovázz, hanem kérdezz.
www.lll.hu
Van mellszívód? Először egy kicsit fejjél, hogy a tejcsatornák "beinduljanak", ezzel könnyíted a pici dolgát, aztán próbáld mellre tenni. Neki még elég nagy megerőltetés a szopizás, de ne add fel.
Először csak keveset fog szopizni, aztán szépen nő az adagja.
Tudom mit érzel, az enyém 4 napig bőgött, mire rájöttünk, hogy hiába szívja, nem tudja elég erősen és nem akar jönni a tej. A kórházban már cukros vízzel itatták. (véletlenül derült ki, mikor már a bimbóvédővel próbálkoztam).
Egyébként melyik városban élsz, nálunk pl. van szoptatást támogató csoport is.
Van barátnőd, unokatestvéred stb. aki sikeresen szoptatott?
Ha igen, TŐLÜK kérj segítséget!!!
Itt sok hasznos tanácsot kaphatsz, vannak szoptatási tanácsadók is, és nagyon sok anyuka saját tapasztalattal.:)
az eddigi sokféle ötlet után itt kaptál megint különbözőket...
ismerős a helyzet, én anno még nem ismertem ezt az oldalt, pedig jó lett volna.
cumisüvegből azért ne add a lefejt tejet, mert rászokik és később csak abból issza, leszokik a ciciről, fejni meg nem tudod sokáig úgy, mintha a baba szopná.
ha sok lefejt van, és azt akarod adni, add kis pohárból, nyugi nem fullad meg, nem nyeli félre, vagy kiskanállal.
kipróbálhatod a szoptanít nevű szerkezetet is, ezzel egyszerr kap egy tartályból kis csövön amit beleteszel, lefejt tejet vagy tápszert, és közben szopizik is, így nem lesz cumizavaros, közben ingerli a mellet, és abból is jön a tej, sőt egyre több.
a védőnőm nekem is nagyon gagyi volt. esetleg keress szoptatási tanácsadót, telefonon is segít, vagy házhoz megy, nekem is segített, lll.hu oldalon megtalálod, aki közel lakik hozzátok.
és a legfontosabb a nyugalom!!! ez közhely, de mégis! sz@rd le a rokonokat, küldj el mindenkit, szükségetek van időre, hogy megismerjétek egymást csak ti ketten a babával! és bújjatok össze, te bugyiban a baba pelenkában, a bőrkontaktus serkenti a tejelválasztást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!