Meddig kell fejni a tejcsit a szoptatások között?
Figyelt kérdés
Első babám nagyon nehezen tudott szopizni ezért 3szor volt mellgyulladásom magas (40fokos)lázzal.Először nála nem fejtem ezért is gyulladt be a mellem.Most a második kislányom 2 hetes nagyon jól szopizik még többet is eszik mint ilyen korban kellene.Utána azért még nagyon sokat lefejek.Arra lennék kíváncsi mikorra áll be a a tejtermelés a baba igénye szerint,hogy már nem kell fejni?Elég fárasztó így a nagy lányommal alig tudok foglalkozni csak szoptatok,fejek,fertőtlenítek semmi másra nincs időm.Pihenés is nagyon kevés alig tudok valamit pihenni az etetések között!2014. júl. 13. 10:45
11/19 anonim válasza:
Annyit fejjél le mindig, hogy megkönnyebbüljón a melled.
12/19 anonim válasza:
Ha lefejed a tejet, akkor SOHA nem fog a baba igénye szerint beállni. A melled nem tudja, hogy már nem a babát eteted, hanem a fejőgépet, tehát még többet fog termelni.
13/19 anonim válasza:
Ja, bocs, nem olvastam, hogy előttem már százan leírták. :)
14/19 anonim válasza:
ha jól láttam ezt még nem írták.
az anyatej összetétele az etetés során változó, vagyis eleinte cukros hígabb tej később zsírosabb laktatóbb tej jön a ciciből, ha azt akarod,hogy a baba mind 3 fajta tejhez hozzájusson nem szabad túl sok tejet serkenteni. Sőt ha csak az első tejből lakik jól, hasfájós lehet.
Mellgyulladás ellen, amikor nagyon feszült a mellem pár milit lefejtem kézzel majd vizesruháztam, pár nap alatt beállt a kereslet- kínálat.
A kórházban mondták mindezt, ahol a fiam született, és hazaküldték a férjemmel a mellszívót. :D Fél éves koráig csak szopott :D
15/19 A kérdező kommentje:
2 napja leálltam a fejéssel!Azóta a 4 óránként ébredő gyermekem 1.5-2 óránként kell éjjel-nappal enni.Sztem apadt a tejem,hogy nem fejek és így sokkal többször eszik.Nem lakik jól már félek pótolni kell majd Neki.Azt hittem ha majd nem fejek beáll a kereslet-kínálat és könnyebb lesz,de azóta sokkal nehezebb azóta nagyon sokat sír.
2014. júl. 24. 14:06
16/19 A kérdező kommentje:
Jah és mivel a babám 100-120ml evett egy etetésre most jó ha megvan neki a 80ml.Fárasztó a fejés,de újra kell kezdenem ne hogy végleg elapadjon a tej.Nehéz a fejés mellette kevés a pihenés,de így még kevesebb és szegény babócám is csak éhezik.
2014. júl. 24. 14:09
17/19 anonim válasza:
Akkor kezd újra a fejést!
csinálj horror fejést két szopi között(7-7-5-5-3-3-1-1 percig fejni)
18/19 anonim válasza:
8-as vagyok. En irtam, hogy fejd! Nekem is elapadt fejes nelkul az elsovel. En is fejem most, es igy van pont annyi amennyivel jol lakik. Mar csak 20-30-at tudok lefejni, kiveve ejszaka, mert akkor egyszer eszik csak.
19/19 anonim válasza:
Megint 8-as. Uritsd ki mindig a melled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!