Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig kell fejni a tejcsit a...

Meddig kell fejni a tejcsit a szoptatások között?

Figyelt kérdés
Első babám nagyon nehezen tudott szopizni ezért 3szor volt mellgyulladásom magas (40fokos)lázzal.Először nála nem fejtem ezért is gyulladt be a mellem.Most a második kislányom 2 hetes nagyon jól szopizik még többet is eszik mint ilyen korban kellene.Utána azért még nagyon sokat lefejek.Arra lennék kíváncsi mikorra áll be a a tejtermelés a baba igénye szerint,hogy már nem kell fejni?Elég fárasztó így a nagy lányommal alig tudok foglalkozni csak szoptatok,fejek,fertőtlenítek semmi másra nincs időm.Pihenés is nagyon kevés alig tudok valamit pihenni az etetések között!
2014. júl. 13. 10:45
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
A"meddiget" hetekben,vagy hónapokban értem.
2014. júl. 13. 12:30
 2/19 anonim ***** válasza:
Én a kisfiam születése után elkezdtem fejni, szerettem volna beállítani a nagy mennyiséget. Sikerült is, rengeteg tejem volt, de 3 hós koráig éjjel-nappal fejtem. Viszont utána sosem kellett. Most múlt 15 hónapos, és 1 hete nem szopizik. Én a fejésen kívül Laktoherbet is ittam, meg rengeteg folyadékot. Szval, nekem kellett az a 3 hónap fejés. Más pedig arra esküszik, hogy nem kell fejni, mert a baba beállítja magának a tejet.
2014. júl. 13. 13:03
 3/19 anonim ***** válasza:
Hat ha fejed akkor nem fog beallni a baba igenyei szerint. A mell annyit termel amennyi fogy de ha lefejed akkor mindig tobb fog termelodni. Az en babam 6 hos es soha nem fejtem, nem gyulladt be es szepen beallt az igenyeihez.
2014. júl. 13. 13:10
 4/19 anonim ***** válasza:
Első babámnál fejtem, aztán ki is dobhattam, csak túltermelést okozott. Második babám 3,5 hónapos, nem fejek, pont annyi tejem van hogy magaménak mondhatom a világ egyik legducibb babáját, egyszer volt mellgyulladásom de arról én tehetek, 12 órán át nem szoptattam abból a mellemből (elmentünk vhová este, előtte fejtem egy adag tejet-de tényleg ennyit fejtem eddig összesen, anyukám megetette cumisüvegből, utána a jobb mellemből szoptattam, utána átaludta az éjszakát, reggelre mellgyulladás bal oldalon), csak az segített hogy lefeküdtem, már másnap este, magam mellé vettem a babát és egész éjjel rajtam lógott szó szerint. Reggelre elmúlt a gyulladás. Szerintem azzal hogy fejsz, nem tud beállni a tejtermelés mert a szervezeted azt érzi hogy nem elég a tej amit a baba megeszik, és többet termel.
2014. júl. 13. 13:39
 5/19 anonim ***** válasza:

hát nézd ha akarsz eltenni,lefagyasztani későbbre és bírod idővel a fejést akkor fejjél,akár tejleadó is lehetnél azt mondják elég jó pénz!

Ha meg nem akkor még sztem 1-2 hétig fejjél és hagyd a fenébe!

2014. júl. 13. 14:23
 6/19 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom minnél többet fejek annál több termelődik,de próbáltam már etetés után nem lefejni és pár óra múlva már éreztem a görcsöket,fájdalmat!Sokkal többet lefejek még mint amennyit a baba kiszopizik.A fagyasztónk egyik fiókja már csak anya tejcsivel van tele.Félek ha nem fejném le csak a maradékra rátermelődik az új tejcsi és kész a mellgyulladás,tejcsatorna elzáródás.Abban reménykedem ahogy nő a baba igénye ugy kell majd kevesebbet fejnem.Kérdés,hogy az mikor lesz a picur még csak 1.5 hetes.Köszönöm a válaszokat
2014. júl. 13. 16:25
 7/19 anonim ***** válasza:

3as vagyok

Nekem kb 2 honap volt mire beallt:-P

2014. júl. 13. 22:12
 8/19 anonim ***** válasza:
Az en lanyom 1,5 honapos es nekem is kell fejnem. Ejszaka pl. egyszer eszik, ki sem birnam reggelig, ha nem fejnem le. Engem az erdekelne, hogy mi az oka annak, hogy egyik nap minden szoptatasnal 160g tejek termelodnek 1-1 mellben masnap viszont vannak olyan szoptatasok, amikor jo, ha 70g termelodik? Merem a szopzatasokat onnan tudom. En igazabol azert fejem, mert az elsonel nem csinaltam es el is apadt 4 honap utan.
2014. júl. 14. 17:50
 9/19 A kérdező kommentje:
Nekem is van olyan nap mikor nem sokat kell már utána lefejnem,de van úgy,hogy még dupláját fejem annak amit a baba kiszopizik.Én is onnan tudom,hogy minden etetésnél mérem a kislányom mennyit eszik.Valószínűleg hatással van rá az elfogyasztott étel,folyadék mennyiség,és gondolom a pihenés is.Remélem egyre könnyebb lesz csak sok kitartás kell hozzá.A baba az első!!
2014. júl. 14. 18:16
 10/19 anonim ***** válasza:
Elozo vagyok, tenyleg ez van nallam is. Akkor van kevesebb, ha tobbet mozgok, bevadarolok, setalok stb.
2014. júl. 14. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!