Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti hány éves korig tartjátok...

Ti hány éves korig tartjátok normálisnak a szoptatást?

Figyelt kérdés

Az én gyermekem már túl van a két és fél éven, és még mindig cicizik. Napközben van hogy egyáltalán nem, de a két alváshoz és reggelente igényli.

Nagyon szeretek szoptatni, de nem tudom, nem lesz-e probléma ezzel az óvodában, mert szeptemberben kezdi. Ott hogy lesz az alvás? Kicsit aggódom.

2014. jún. 25. 15:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
87%

mi 17 hónaposan hagytuk abba közös megegyezéssel-nekem ez így jó volt.

igazából nekem 3 év fölött már olyan furának tűnik-bár ez tényleg mindenki maga dolga, de én nem tudnám elképzelni.

2014. jún. 25. 16:04
 22/33 anonim ***** válasza:
56%
A gyerekek mindenhez jòl tudnak alkalmazkodni. Nem lesz màs vàlasztàsa mint az ovis ritmust felvenni, mint a többi gyerek is megteszi... 2.5 èvesen màr jòl tennèd ha levennèd magadròl, mert csak neki lesz nehezebb a levàlàs... Azèrt mert te szeretsz sztatni bem jelenti azt hogy mèg szopiznia kène ovodàs korban... Engedd el öt... Mindkèt gyerekem 1 èvesig szoptattam. Ök maguktöl hagytàk el.
2014. jún. 25. 16:36
 23/33 anonim ***** válasza:
51%

12-es válaszoló, sorstárs vagyok. :) Látod kedves kérdező milyen szépen lepontoztak? És aki cumizik annak is ki kell rántani a szájából a cumit mert nem hasznos, gusztustalan stb? Az enyém nem cumizik csak szopik.Jó hogy nem azt írják hogy aberáció, pedofilizmus hogy még szoptatunk.Csak azzal törődj mi jó a gyermekednek és Neked.Más meg vegye ki a cumit a gyermeke szájából mert lejárt az idő!

Most pedig lehet lepontozni!!!Hajrá

2014. jún. 25. 23:43
 24/33 anonim ***** válasza:
68%

Az utolsó válaszolónak igaza van abban, hogy ha egy gyerek cumizik, azt jobban elfogadják, mint aki még 4 évesen is szopik. Azt meg már nem fogjuk az édesanyára, hogy ő tehet arról, hogy a gyermek még mindig cicizik. Az, hogy erőszakkal megvonjuk tőle... Csak gondoljunk bele, kinek lenne jó, ha mondjuk egyik napról a másikra a kedvenc dolgától megvonnánk. A kislányom 2 éves, és én sem úgy látom, mint aki holnap fog leválni. Itt a gyakorin találtam ezzel kapcsolatos kérdéseket, elküldöm:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szopta..

Nem könnyű, mert a társadalmunkban ez nem elfogadott. Az jó, ha legalább 2 éves korig szoptat valaki, mert ezzel lehet az immunrendszerét megalapozni. De nem ritka, hogy 4-5 éves korig is szoptatnak. Az, hogy az oviban kineveti emiatt az egyik gyereke a másikat, szerintem nem jellemző. Ez a rosszindulat, csak később alakul ki a gyerekekben, szülői minta alapján.

2014. jún. 26. 07:54
 25/33 anonim ***** válasza:
28%

[link]

Szerintem hasznos oldal.

2014. jún. 26. 08:53
 26/33 anonim ***** válasza:
100%

Én egyáltalán nem ítélem el a hosszan tartó szoptatást, csak nekem ne kelljen. :) Az első gyerekemnél úgy voltam vele, hogy 1 éves koron túl már abnormálisnak tartottam, aztán amikor az első szülinapján még cicin aludt el, kénytelen voltam változtatni az álláspontomon. Végül maga választódott el 13 hónaposan, magam is meglepődtem. A másodiknál már lazábban kezeltem, úgy gondoltam, hogy 1-1,5 évig szeretnék szoptatni, 18 hónaposan hagytuk abba. Ha lesz még gyerekem, vele is így szeretném (minimum 1, maximum 1,5 évig), de ez én vagyok, egyáltalán nem zavar, ha valaki tovább csinálja.

Igaz, azt, hogy egy nagyobbacska gyerek még mindig igény szerint szopizzon, nem tartom egészségesnek, ahogy a fiam 4 éves barátairól is nehezen tudnám már elképzelni, de mondjuk 3 éves korig megfelelő keretek között számomra elméletileg abszolút belefér.

2014. jún. 26. 13:25
 27/33 anonim ***** válasza:
39%

Ez is hasznos lehet:

[link]

Sok sikert , kitartást és erőt a hasonló cipőben lévő édesanyáknak!

2014. jún. 26. 14:07
 28/33 anonim ***** válasza:
41%
Én még most is imádom a leendő barátnőm melleit szopni hosszasan. mindkettőnk élvezetére. Nem is apadt el a teje.
2014. jún. 26. 15:05
 29/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Ismerőseim között van olyan, akinek a gyermeke 4 éves és még lóg a szájából a műanyag cumi, tápszert eszik cumisüvegből... ez nem visszataszító? :)

Valóban, a társadalom nagy nyomást gyakorol ránk. Úgy gondolom, amíg mindkettőnknek jó, addig cicizünk, bár természetesen nálam is van egy határ, nyilván nem szeretnék még évekig szoptatni.

2014. jún. 26. 16:17
 30/33 anonim ***** válasza:
62%
Leányát két és fél éves lesz hamarosan. Elalváskor, esetleg ébredéskor még szopik. Évszázadokon keresztül ez bevett szokás volt, természetesnek vette mindenki. Manapság, mikor az anyukák kényelmét tápszer, cumi, cumisüveg segíti elő, furán néznek arra, aki nem él vele. Én 20 hónapos korától letagadtam, hogy még szoptatós. A férjemen kívül senki sem tudja.
2014. jún. 26. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!