Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ti hány éves korig tartjátok...

Ti hány éves korig tartjátok normálisnak a szoptatást?

Figyelt kérdés

Az én gyermekem már túl van a két és fél éven, és még mindig cicizik. Napközben van hogy egyáltalán nem, de a két alváshoz és reggelente igényli.

Nagyon szeretek szoptatni, de nem tudom, nem lesz-e probléma ezzel az óvodában, mert szeptemberben kezdi. Ott hogy lesz az alvás? Kicsit aggódom.

2014. jún. 25. 15:01
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Az én családomban a leghosszabban ciciző gyerek 3 hónapos volt. Én csak 1 hónapig kaptam, nyilván ezért is néznek furán rám.
2014. jún. 25. 15:15
 12/33 anonim ***** válasza:
36%
Mintha az én aggódásomat írtad volna le! :) Az enyém is 2 és fél éves lesz augusztusban és még javából szopizik.Reggel mindenképp, napközben is ha itthon vagyunk, délben és az esti alváshoz is kellek.Szeptemberben megy bölcsibe.Hogy meddig normális a szoptatàs? Kinek hogy! Rengeteg előnye van.Pl 2 perc alatt elaltatod ebéd után és este is.Ez nem csak az étkezésről szól ez màr egy sokkal szorosabb kapcsolat.Szerinted van ebből hátrányuk? Mert előnyük igen sok.Ha a szüleim elviszik egész napra nem sír nem hiányol.De amikor megjön az az első hogy megtankol.Az ismerősöm vissza ment dolgozni.Egyidősek a gyermekeink és ő is szoptat.Este meg amikor hazaér és reggel.A gyerek megszokta már.Tejem még mindig sok van.Mit csináljak vele? Tèged zavar hogy még szopik? Gondolom sokan kérdezik hogy meddig akarsz mèg szoptatni.Engem naponta piszkál a család.Ameddig számomra nem terhes! Nem kötném évhez a kérdésedet.Addig míg van rá igény.Majd szépen elhagyják.
2014. jún. 25. 15:16
 13/33 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Teljesen így érzek én is! De ha belegondolok, azt már nem tartom normálisnak, hogy 4-5 évesen is cicizzen egy gyerek. Még a normális kategóriának érzem, de látod, a legtöbben 1 éves kor körül már elválasztják.

Ha anyuéknál vagyunk, felém sem néz, nem kellek neki, napközben néha-néha kér mikor mesét nézünk.

Csak rossz érzés, hogy sokan "ellenzik", vagy hülyének néznek emiatt, vagy hogy azt gondolják ez már nem egészséges dolog, mert ő már nagy gyerek. Lehet az óvónők is le fognak nézni miatta, fogalmam sincs. Majd augusztusban kiderül mikor jönnek látogatni és rákérdezek hogy hogy is lesz ez az alvás?! :)

2014. jún. 25. 15:20
 14/33 anonim ***** válasza:
36%
AZért igényli, mert te i ezt akarod ezt érzi. Szerintem 1 éves kor felett abnormális dolog a szoptatás. Én 8 hónapig akartam max szoptatni, ha addig nem hagyta volna abba akkor is elválsztottam volna, de 7,5 hósan abbahagyta szerencsére.
2014. jún. 25. 15:29
 15/33 A kérdező kommentje:
Azért az abnormális szót kicsit erősnek érzem.
2014. jún. 25. 15:35
 16/33 Julie S ***** válasza:
51%
Valahol 2 es 3 eves kor kozottig. Foleg, ha igenyli a gyerkoc es az anyanak sem megterhelo. Egy ido utan (pl az oviban) a gyerek is rajon, hogy a tobbiek mar nem ciciznek. Ez biztos hatni fog ra.
2014. jún. 25. 15:37
 17/33 anonim ***** válasza:
60%
Valahogy nekem nagyon visszataszító, amikor egy gyerek arról mesél, hogy emlékszik ahogy az anyja mellét szopja. Nemrég egy 5 éves kislány ecsetelte, pedig 2-3 éves kora között hagyta abba a szopizást. Gondolom az óvodában is elmesélik. Nem csodálnám, ha kiröhögnék a többiek.
2014. jún. 25. 15:43
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező, nagyon sajnálom, hogy az első babádat elveszítetted sajnos én is átestem ezen a második babámmal. Első babám a kislányom korababa volt ezért én a szoptatást valóságos csodaként éltem meg. Hogy annyi aggódás és féltés után megkaptuk azt az ajándékot, hogy lett tejem és a kislányom ügyesen tudott szopizni. Sajnos 8 hónaposan leválasztotta magát, mert elfogyott a tejem, ezért én szerencsésnek mondhatom magam nem kellett azon filóznom hogy akkor meddig is szoptassak. Valahogy akkoriban úgy láttam egy éves kor környékén ideális lehet abbahagyni, de másfél környékén mindenképp. Ezt ma sem gondolom másként, viszont még ma is hiányzik az élmény...NEKEM...de a kislányomnak szerintem már nem. Vannak más közös dolgaink amelyek számára átvették ennek a funkcióját. Esetedben is szerintem erről lehet szó... Te nem akarod elengedni. Nehéz lesz de valamennyire pótolni fogja más kontaktus. Lehet, hogy a Picifiad érdekében időszerű lenne, hogy elbúcsúzzatok a szopizástól. Én azért tenném ezt még meg az ovi előtt mert így is elég nagy változás lesz neki önmagában az ovi is és ha a cicizés is abban az időben marad el (akár azért mert mondjuk elapad a tejed) akkor sokkal nehezebb lesz irányítani az egész elválasztást/elválasztódást mint így, bagyobb "traumaként" élheti meg. Tudom hogy nehéz, de itt az ideje annak, hogy befejezzétek a szopizást.
2014. jún. 25. 15:45
 19/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, gondoltam, hogy megosztó lesz a kérdés.

Én nem tartom sem abnormálisnak, sem visszataszítónak, hogy még mindig szoptatok. Az én fiam még nem nagyon akar beszélni, remélhetőleg nem fogják sem kinevetni, sem lenézni emiatt. Én csak abban bízom, hogy adtam neki valamit, olyan vitaminokat esetleg, amik miatt nem kell szénanáthával küszködnie, vagy ételallergiával. Sokan nem hisznek benne, hogy a hosszú szoptatás az egészségére válhat (nyilván vannak pro- és kontra érvek). Ha már ezt tudtam neki nyújtani, akkor nem érdekel, ha kinevetik. Majd megtanulja kezelni, nem féltem őt ettől.

De nem hiszem, hogy ez a téma bárki számára is nevetséges lenne. Akinek pedig az, annak egészségére. :)

2014. jún. 25. 15:51
 20/33 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem 3-4 éves korig teljesen természetes.

Én személyes kudarcként éltem volna meg ha valamelyik gyerekem 2 éves kora előtt abbahagyta volna.

Az óvodában nem hiszem hogy több gond lenne, hiszen az apjától, nagyszülőktől sem kér cicit, ugye? Megszokja hogy más vigyáz rá, és ha elég ideje van a beszoktatásnál hogy megtanuljon bízni a gondozóiban (itt kettőn áll a vásár, a gondozóknak is ki kell ezt érdemelniük) akkor simán beilleszkedik a szopós gyerek ugyanúgy mint az elválasztott.

2014. jún. 25. 15:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!