Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha 6 hós korára az előző...

Ha 6 hós korára az előző hónaphoz képest nem hízott, max néhány (10-60) g -ot (de ez nyilván nem mérhető pontosan! ), ez azt jelenti, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Egyébként születése óta bőven megkétszerezte a súlyát, tehát nem éhezett, 9 kg :) Első hónapokban 1,5 kg-ot is meghízta :D Csak most tapasztaltam, hogy nem hízott, de talán 1 cm-t nőtt. Egyébként csak szopik, igény szerint (napi 5x minimum). Ez azt jelenti, hogy a szervezetének a szoptatáson kívül más táplálékra is szüksége van? Véleményekre lennék kíváncsi!
2014. márc. 26. 13:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Sehol nem ajánlanak 6 hónapnál további kizárólagos szoptatást.
2014. márc. 29. 08:32
 12/13 A kérdező kommentje:
Még mielőtt összekapnátok :), megjegyezném, hogy nem szoktam lepontozni senkit, elfogadom a más véleményét. Különbözőek vagyunk, máshogy vélekedünk. Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2014. márc. 29. 13:18
 13/13 xStefix ***** válasza:

Nem tudom ennél pontosabban leírni: "betöltött 6 hónapos kor után induljon a ht". Ez nem pöccre fél évet jelent, mert nem naptár szerint szoktuk nézni a kezdést, és nem is azt, hogy márpedig ekkortól muszáj elfogadnia a babának a szilárd kajcsit.

Ellenben azt már jelenti, hogy fél éves kortól kezdve érdemes kínálni a babát, próbálni etetni - de hogy mikor fogadja el tényleg, azt ő dönti el.

Ezen kívül még annyi az ajánlás, hogy fél éves kor előtt lehetőleg ne kezdjük el kínálni a babát, bizonyos kockázatok miatt.

2014. ápr. 1. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!