Minél tovább szeretnék szoptatni, így hogy csináljam a hozzátáplálást?
Kóstoltatás--------> Cici utána uj iz megváltoztatása
Hozzátáplálás -----> uj étel és csak utána cici
én rögtön pürével kezdtem aztan át is állt pár héten belül a darbosra( elsö vagyok )kimaradt a lé---püré- darabos- egész
ma csak ugy hajlando megenni hogy látja is mi az (kb 7 honapos korátol fogva saját kezüleg gyömöszöli a szájába (elsö és harmadik válaszolo
Köszönöm,na máris látszik hogy nem vagyok képben,ezek szerint mi még csak kóstoltatunk,nem hozzátáplálunk. :) de van még azért pár kérdésem..(bocsi:) )
Még nem tud ülni magától,lehet így etetőszékbe tenni? Arra gondoltam hogy délelőtt kóstoltatás,amikor meg a férjemmel ennénk,odaültetném az asztalhoz egy gerezd kicsit megpárolt almával,répával (olyasmivel amit már kóstolt) és ismerkedhetne vele. Vagy azzal csak játékká válna az evés? Elviekben tetszik az igény szerinti hozzátáplálás de azzal nem értek egyet hogy kézzel egyen mindig... Lehet vajon ötvözni a kettő módszert? Akkor nem baj ha nem sietem el a dolgot ugye? A védőn nem sürget,csak a család nyomatja nagyon hogy lásson mást is mint cicit...könnyű mondani,nem ők szenvedtek meg a szoptatásért...:/
Nagyon becsüllek,de tényleg,amiért így kiküzdötted a szoptatást!De hidd el,attól nem fog leszokni,ha most hozzátáplálod!
Viszont,ha elódázod,mondván,hogy tök jó a szoptatás,akkor később sokkal nehezebb lesz neki elfogadni az új ízeket,a darabodat,stb.
Én első fiamat 17 hónapos koráig szoptattam úgy,hogy 5-6 hónaposan már 1 étkezés ki volt váltva!Most a kicsi 14 hónapos, ő is szopik,de őt is 4 hónaposan elkezdtem hozzátáplálni!A kettő nem üti ki egymást,de lassan a tejed kevés lesz neki!
Délelőttönként adj neki almát,banánt, krumplit(kicsi sós vízben nyugodtan főzheted)majd répát,brokkolit.Bevezetni elég 2,max3 napig mindig emelve kicsit az adagot.
Ha már szép adagot megeszik mondjuk alma-banánból,akkor azt bevezetheted tízórainak.
Az rajtad múlik hogy alakítod ki a napirendet étkezés szempontjából,én pl mindkét gyerekemnél a délutáni étkezést "váltottam ki" vagyis délutánra tettem be a szilárdat,hogy estére jobban tele legyenek.Aztán jött a tízórai,majd az ebéd.2.gyerekemnél nem tudom kiváltani a szoptatást,ő nem engedte,így volt olyan időszak,hogy már 3-4x evett szilárdat és mellette még 5x szopizott:)
Szerintem a lényeg az,hogy ahogy elkezd enni a kicsi ezzel kapcsolatban álljon be egy rendszer,és a szopizás kezdjen rugalmasabb lenni.Aztán majd meglátod, hogy melyik szopit fogjátok elhagyni,melyiket nem.
Remélem tudtam segíteni és nem voltam nagyon "zagyva" :)
Az enyém hat hétig volt 90% tápszeres, utána sikerült felküzdeni a tejet, de a tápszert 8 hónaosan hagytuk el, engem a védőnő sürgetett, és buta módon hallgattam rá, mostmár nem tenném.
Ha bevállalós vagy, próbáld ki a blw-t, olvass utána, a lényeg, hogy ne listákat nézz, ne napokat számolj, hanem szoptass sokat, kóstoltass olyat, amit eszel, persze ésszel, ne disznósajttal kezdj és figyeld a babát, és mindig szopi után. Én ezt már később olvastam, de így csináltam.
A védőnő miatt végiggörcsöltem az egészet, de legalább több tejem lett, mert a tápszert váltottam ki étellel.
Olvass az ételekről felnőtteknek szóló részeket, ne babatáplálás címen, és gondold végig, mennyi tápanyag van az almalében, de csak eltelíti a gyomrát, és nem fog szopizni. Kell a gyümölcs, a leve is, de ésszel. Abba is bele lehet gondolni, hogy különböző országokban egész más sorrend az ajánlás.
A lé, pépes, darabos sem kőbe vésett, és nem működik mindig.
Kérdezz priviben, hátha tudok segíteni.
A kétévesem még intenzíven szopizik, és vannak napok, hogy összesen egy decinyit eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!