Minél tovább szeretnék szoptatni, így hogy csináljam a hozzátáplálást?
8-as vagyok,most komolya miért lettem lepontozva???
annyira szánalmas néha ez az oldal,komolyan!
Leírom a véleményem remélve,hogy tudok segíteni,NEM pedig rátukmálásból!!!!erre jön a lepontozás....csak azért mert nem szoptattam 6 hónapig???huh azt hiszem ettől nem fog összedőlni a világ...ja és a gyerekeim is egészségesek és tök jó evő mindkettő!!
Nem tudom,én nem pontoztam le senkit...
Igen,szimpatikus a blw,de nem 100%ban...csak magyarországon ez egyáltalán nem bevett dolog,pedig szerintem ösztönre kellene hagyatkozni ebben (is)...
azért vannak fenntartásaim ezzel a módszerrel kapcsolatban...
így,mire eljut az ember egy normális étkezésig a gyerek 1-1,5 éves...így szerintem nagyon nehezen tud csak kialakulni a normális étkezés!
Azt jónak látom,hogy nem kell mindig pépezni(én se csináltam),de az számomra ijesztő,hogy egy 2 éves napi 1 dl-t eszik,a többi anyatej!!!
amúgy meg nekem elvi kérdés,hogy az ételt nem dobáljuk,nem játszunk vele,hiszen az NEM játék....
na most lehet lepontozni:)
Igen amúgy én is úgy gondolom hogy az étel az nem játék,de arra gondoltam hogy amit amúgy is kézzel eszünk (vagyis nem püré állagú) azzal ismerkedhet kézzel is...ez egy ilyen normál hozzátáplálás összegyúrva blw elemekkel...de csak agyalok ezen,elméleti síkon.:) mert a blw-ben pl fura hogy nem paráznak hogy félrenyel a baba??
Végülis igény szerint szoptatok,nem az a logikus hogy a hozzátáplálás,kóstolás is a ő igényei szerint menjen tovább?
a "lepontozott" vagyok.Szerintem pedig de,félrenyelhet...én soha nem pépeztem egyik gyerekemnél se, viszont villával törtem,reszeltem,így a textúrája az ételnek darabos volt,mégsem voltak benne akkora darabok,amit félre lehetett volna nyelni,ami fulladásveszélyes lett volna.Ha a babának van már mondjuk 4 foga(ahogy a cikk írja,mire ülni tud meg csipegetni addigra valószínű van annyi,vagy legalább 3)akkor azzal tépni tud,de az közel sem biztos,hogy a rágás már megy.Így szerintem tök veszélyes,mert nagyobb darabot letép az első fogaival pl almából,de az tuti,hogy még az ínyével sem tudja szétnyomni.(más a párolt gyümi vagy mondjuk banán,azt az ínyükkel szépen szét tudják "rágni").
És szerintem a hozzátáplálásban már nem olyan jó az "igény szerinti evés" elvét követni.Oké,nyilván akkor eszünk mikor éhesek vagyunk,de kell egy rendszer!A szoptatás más,mert nem mindig ugyan annyit eszik a baba,van hogy csaj szomjas,mindig más az összetétele a tejnek,így változó hogy dolgozza fel,rövidebb vagy hosszabb idő alatt,de szerintem ha a szilárd ételek bevezetésénél nincs rendszer,akkor az káosszá alakulhat vagy oda vezet,hogy egész nap "nassol" a gyerek,de soha nem eszik rendes adagokat.Azért egy 1-1,5 évesnek már megvan a magához való esze,és kéri azt,amit szeret vagy lát.Na most,ha ezt ráhagyjuk és mindig kaphat ami az igénye,akkor tényleg nem fogja megtanulni,hogy evés idő van,leülünk,rendes adagot eszünk.A gyomra soha nem emészt rendesen,mindig van benne valami,ami az adott éhségérzetet lenyomja,de biztos nem nagy adag étel,hiszen nem tanulta meg mi az,hogy leülünk és eszünk.Erre még rájön az hogy szopizik,és itt az eredmény,2 éves gyerek kb 1 dl-t eszik meg egy nap.Nem piszkálni akarom a korábbi hozzászólót félreértés ne essék!!!De ha mondjuk 2 évesen valami oknál fogva bölcsibe kell mennie egy ilyen gyereknek,akkor nem csak a gondozók,hanem ő is szenvedni fog,mert nem tudja mi az a "rendszer".
Ez az elmélet szerintem szép és jó,ha az ember valamiféle nomád életet él,nincs semmihez kötve.És igen,régen talán ez így mehetett mikor a nők egy sátorba éltek,és az egyetlen dolguk a gyerekek nevelése volt.
Kedves utolsó,igen sok igazságot mondasz...
Én is szeretnék rendszert,hiszek abban hogy az biztonságérzetet ad. Csak az eddigi megfigyeléseim alapján én azt látom, a babám hiába 6 hónapos,nem tud még ülni,a kanállal játszani akar,elfordítja a fejét,ha sikerül bejátszani a szájába,kiköpi...szóval szerintem még nem áll készen,pedig mindenki erőltetne a környezetemben. Ezért gondolkodtam el ezen a blw dolgon,de nekem pl az nem tetszik benne hogy az evés játékká válik általa és egy merő moncsolás az egész...persze biztos vannak kivételek. Szeretném ha élvezné az evést,de kereteken belül...bocsánat,ezzel el is kanyarodtun nagyon az eredeti kérdéstől,de mondjuk sok az összefüggés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!