Fél éves koráig szeretném szoptatni a babámat (ha megy) utánna kezdeném a hozzátáplálást akkor lassan elválasztodik magátol és a tejem is elapad?
Ezt szerintem majd bízd rá. Az ugyanis nem baj,ha elválasztáskor még bőven van tejed. Legfeljebb lefagyasztod és később a főzelékeit azzal habarod.
Egyébként nem így működik ahogy írtad. Ha elkezdesz kevesebbet szoptatni előbb apad el a tejed mint szeretnéd.
Igen ez kb. úgy működik ahogy írtad.
Én csak a tapasztalataimat tudom megosztani... 3 gyermekem van, 6 hónapos korukig csak szoptak kb. napjában 5-6-szor, 8-9 hónapos korukra már csak naponta 3-4-szer, 1 évesen reggel-este, 16 hónaposan már csak egyszer, és mikor a legnagyobb mandulaműtéte miatt befeküdtem vele a kórházba, és a középsőt itthon hagytam (aki még egyszer szopott), és az apukájával kellett elaludnia, mire visszajöttem a kórházból, nem hiányolta az esti szopit sem. A legkisebb most 7,5 hónapos és még 3-4-szer szopik, de eszik már gyümölcsöt és főzeléket is.
A hivatalos álláspont az, hogy 6 hónapig csak szopjon, 1 éves koráig meghatározó tápláléka legyen az anyatej, és 1 éven túl is ajánlatos fenntartani a szoptatást, ha a gyerek igényli.
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!