Aki elkezdte a hozzátáplálást, annak volt-e valami eredménye az éjjeli felébredés-etetés terén?
Kedves kérdező
Én is úgy voltam az elmúlt pár napban hogy majd ha 4 hónapos lesz a fiam elkezdem a hozzátáplálást , mert én is úgy éreztem egyre kevesebb a tejem .
Vettem a gyógyszertárban a herbáltól teát tejserkentő.
Nekem bevált még csak 2 napja iszom de megint bekeményedik egy idő után nagyon a cicim. Sőt éjjel már annyira hogy le is kellett fejnem.
nagyon köszi
kedves 2-es!
sajnos allergiás vagyok az összes gyógynövényes teára-igy mással kell próbálkoznom
Szia! :)
Mi 6 és fél hónaposan kezdtük a hozzátáplálást. Az égvilágon semmi változás nem volt az éjjeli ébredéseket illetően. Már elmúlt 1 éves és ismét 4x kel éjjel. Én már az elején odavettem az ágyba. Tudom, hogy ezt sokan ellenzik. Nekünk nagyon bevált. Így én is tudok aludni meg a férjem is. :) Sokszor a babák csak egy kis melegségre vágynak. De ha belegondolok, én is jobban szeretek a férjem mellett aludni, mint külön
A korai (6 hónap előtti) hozzátáplálás viszont veszélyes is lehet. Ez lehe nem látszik kívülről, de a babának igen fejletlen az élesztőrendszere
az első fél évben.
A tejet sok szopival lehet szaporítani. De lehet, hogy csak te érzed úgy, hogy nem elég a tej. A puha mell nem feltétlen jelent kevés tejet. Sajnos az anyákat még mindig ezzel traktálják, hogy a tej pikk-pakk elapadhat. Erre ne is gondolj. Ha eddig volt tejed, akkor mindent szuperül csinálsz. :)
Esetleg a kiságy elejét levehetitek és odatolhatjátok a nagyágy mellé szorosan. Extra szivacsokat is lehet alkalmazni, hogy még biztonságosabb legyen. Akkor nem kell kiugrálnod az ágyból. :)
Ne köztetek aludjon, az nem is javasolt! A te oldaladon, ha ez megoldható, mert te sokkal jobban érzed a babát, mint az apuka.
Az éjjeli kelésnek csak kisebb részben szokott oka lenni az éhség. Bár most épp lehet, hogy ez is bejátszik, ha nappal egyébként keveset eszik, mert annyira lefoglalja a környezet felfedezése. De sokszor inkább az idegrendszer érése és az emiatti megébredés ill. a közelség iránti vágy az ok. Amire ugye nem az esti bevacsoráltatás a legésszerűbb megoldás.
Én is a baba közelebb vételét javasolnám neked inkább, semmint a korai hozzátáplálást, sok okból kifolyólag. Ha nem is akarjátok magatok mellé venni, fontoljátok meg, hogy (a szakemberek szavaival élve) "kartávolságon belülre" hozzátok, hogy kényelmesebb legyen őt éjjel is ellátni. Így a kiságyban maradna, tehát a megszokott helyén (ha ez ennyire fontos), de nem kellene gubbasztani az ágya felett. És éjjel is nyugodtan szoptasd őt, ha igényli, ez nem mellesleg a tejednek is jót tesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!