Hogy lehet ravenni a babat, hogy ejszaka is "normalisan" szopizzon?
A problema szerintem az, hogy ejszaka tul lusta hogy vegigegye azt az idot ami kell neki! kiszivja a mellbol a tej elejet es bealszik! hiaba keltegetem, mar annyitol teljesen kidol!es szerintem csak a vizesebb reszet eszi meg, es igy kb 1,5 orankenk felkell!hogy tudnam ravenni hogy a laktatobbat is kiszopizza???
(bocsi az ekezet nelkuli irasmodert, de telorol vagyok es valamiert nem enged ekezetet irni)
valaszokat, tippeket koszonom!:)
Mennyi idős a babád? Csak tippelem, hogy picike lehet.
De ne aggódj, ha tartósan keveseket eszeget éjjel, a tejtermelésed arra igazodik és jut neki hátsó tej (nem mellesleg az éjjeli szopi termeli a nappali tejet is, vagyis minél többet kel, szopik begy baba éjjel, annál biztosabb a nappali ellátottság az elején)
Egy pici, pár hetes/1-2 hónapos babától teljesen természetes, hogy ennyiszer ébred, valószínlűleg a szopizás arra (is) kell neki, hogy vissza tudja magát altatni. Ne keltegesd, hacsak nincs vmi betegsége.
Az is lehet, h szomjas ebben a nagy melegben.
Jó lenne, ha többet írnál, kort, nappali szopizási szokásoikat, hogy ez változás-e vmi már beállt ritmushoz képest, stb.
Ó, nem frissítettem, de már látom.
A cumisüvegezéssel még kevesebbet fogsz aludni, hidd el (fejés, sterilizálás, etetés stb... Megéri a macera? Annál még e is kevesebb időt ölel fel.
Együtt alszotok? A babák nagy része, ha van mellette szabályosan szuszogó ember, vissza tudja altatani magát szopi nélkül is. Vagy ha felső nélkül alszol, félálomban is meg tudod etetni ;)
De még 3 hetesen olyan kicsi, és ha nappal ilyen "ritkán" szopik, főleg ebben a hőségben, nem csoda, hogy a folyadékbevitelt éjjel pótolja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!