Hogyan kezdtétek a hozzátáplálást? Lehet mondjuk rögtön 4 hós alma-burgonya vagy sütőtök-alma ezekkel kezdeni? És csak néhány kanállal vagy mennyit?
Leírom én hogy csináltam! Betöltött 4. hónapban kezdtem! Először almalevet adtam kiskanállal (3kanálnyit) másnap 7kanálnyit, harmadik nap 100ml-t! 4. nap baracklé ugyan így! Aztán adtam alma pürét ugyan így a kanál leosztás, csak 3.nap annyit evett, amennyi jól esett! Ugyan így a barackkal! Aztán mikor ezzel már megvoltam, adtam neki alma-barack kombit! Utána adtam 2-3kiskanál kruplit, ami nagyon nem ízlett, így másnap almával kevertem a krumplit, így megette, ezt már hagytam, h annyit egyen, amennyi jól esik! Utána jött a sütőtök, 2 napig, aztán a répa 2 napig! És a 3 zöldség keveréke kombiba és a gyümölccsel (alma) zöldség kombi!Most adok neki holnap meggyet, mert az kimaradt valamiért! azt is 2× fogom próbálni! Jah és a körtén is túl vagyunk! Azt se kóstoltattam, csak először pár kanállal adtam, h megnézzem felfújja-e, vagy fáj-e a pocija, de nem, így adtam másnap fél, 3/4 adagot! Tegnap adtam neki spenótot, az is nagyon ízlett neki! De ezeket már nem kell kóstoltatni, ha jól tudom! És így tovább!
5 hós kislány anyukája
3. vagyok!
Jah és tejpéppel kiváltottam a reggelit és én is a gyümit már a tejpépbe szoktam keverni! Így letudom a tízórai gyümit is, mert az én lányom reggeli felkelés után csak 1 órát van ébren és fekszik le!És köv csak ebédkor kel!
minden esetere egyszerre csak 1 félét adj neki majd ha nincs hasmenés székrekedés kiütés stb... akkor jöhet a következő íz
majd ha már van pár íz akkor kombináld
figyelj arra h mi az ami székletet fog és mi az ami nem
elsőre 1-2 kanál elég ha ízlik neki és nincs semmi tünet akkor mehet több is köv alkalommal
sok sárgát(répa sárga dinnye sárga barack sütőtök stb) nem adj neki mert a túlzott beviteltől sárgás lesz a bőre és a szemfehérje is (az elsővel el is küldtek májfunkcióra mert azt hitték valami baja van:-)
a cékla nagyon színezi a székletet és a vizeletet szal nem megijedni ha pirosat/narancssárgásat pisil :-)
kérdés még h elválasztani akarod e mert akkor első a étel és utána a szopi
ha még sokig szeretnéd szoptatni akkor előbb szopi majd étel
bőven elég ha kb 1 hónap alatt váltasz ki egy étkezést
1 éves korig jó ha a sokat szopizik még .-)
sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!