Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha 6 hós korára az előző...

Ha 6 hós korára az előző hónaphoz képest nem hízott, max néhány (10-60) g -ot (de ez nyilván nem mérhető pontosan! ), ez azt jelenti, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
Egyébként születése óta bőven megkétszerezte a súlyát, tehát nem éhezett, 9 kg :) Első hónapokban 1,5 kg-ot is meghízta :D Csak most tapasztaltam, hogy nem hízott, de talán 1 cm-t nőtt. Egyébként csak szopik, igény szerint (napi 5x minimum). Ez azt jelenti, hogy a szervezetének a szoptatáson kívül más táplálékra is szüksége van? Véleményekre lennék kíváncsi!
2014. márc. 26. 13:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem ez önmagában nem jelenti, hogy másra is szüksége van, hiszen már bőven megkétszerezte a súlyát, ekkora súlyú babánál már le szokott lassulni a súlygyarapodás. Viszont ettől függetlenül szerintem egy 6 hónapos babánál már el lehet kezdeni a kóstoltatást.
2014. márc. 26. 13:50
 2/13 anonim ***** válasza:
A kettő nem függ össze. Az alma, vagy répa annyira sem hízlal, mint az anyatej, de 6 hónaposan akkor is el kell kezdeni a hozzátáplálást, mert akkor már másra is szüksége van a szervezetnek.
2014. márc. 26. 13:56
 3/13 anonim ***** válasza:
60%
6 hónaposan mindenféleképpen el kell kezdeni a hozzátáplálást, ez nem függ a hízástól.
2014. márc. 26. 13:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Egyébként már kóstolgatunk...Csak kíváncsi voltam ki mit gondol erről.
2014. márc. 26. 15:27
 5/13 xStefix ***** válasza:

- A gyarapodás nem az egyetlen és nem is a legfontosabb fokmérője a hozzátáplálásra való érettségnek. Ezen kívül még egy sor jel van, amit érdemes figyelni.

- Ha már kóstoltatsz, akkor már hozzátáplálod a babádat, ezt jó, ha tudod.

Nem tudom, miért, de nem először találkozom már ezzel... megkérdezhetem, hogy miért gondolod, hogy a kettő két külön dolog? A kóstoltatás a ht első szakasza, nem előzi azt meg. Honnan származik ez a félreértés..?

2014. márc. 26. 19:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Kedves xStefix!

Csak más véleményére, gondolataira voltam kíváncsi ezzel kapcsolatban. :) A döntés úgyis az enyém. Egyébként ilyen válaszokra számítottam, "kell".

2014. márc. 28. 13:29
 7/13 anonim ***** válasza:
Igen, kell, de persze azt csinálsz amit akarsz, Te gyereked. Felesleges volt ezért lepontoznod. Utánanézel szépen és rájössz, hogy semmi rosszat nem írtam.
2014. márc. 28. 14:51
 8/13 xStefix ***** válasza:

Nem "kell", dehogyis. A kínálást el lehet kezdeni, ezt javasolják is; de úgyis a baba dönti el, hogy végül is elfogadja-e az ételt vagy sem.

A 6 hónap, amit én is írni szoktam, inkább egy alsó határ: ennél hamarabb nem ajánlott, mert a baba emésztőrendszere még nem áll készen a szilárdak fogyasztására. De hogy ezután pontosan mikor indul, az leginkább a babától függ. Lehet, hogy azonnal rákap, de lehet, hogy csak hónapokkal később. Ezt ő érzi egyedül. Ezért szoktuk azt mondani, hogy "6 hónapos kor betöltése után javasolt kezdeni", ahelyett, hogy "6 hónaposan kell kezdeni".

Remélem, érthető. :)

2014. márc. 28. 15:51
 9/13 anonim ***** válasza:
4 és 6 hónapos kor között ajánlott elkezdeni és a 6 hónapos kor a felső határ.
2014. márc. 28. 16:20
 10/13 xStefix ***** válasza:

Igen, egyesek szerint.

Én a WHO és más (pl. szoptatási) szervezetek javaslatát szoktam írni, ami 6 hó+-t ír.

2014. márc. 28. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!