Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan törődjek bele?

Hogyan törődjek bele?

Figyelt kérdés
Volt màr valakinek laktózérzékeny babàja? 8 hónapos lesz a picurim. Sokat görcsöl. Napközben nem is annyira, de éjjel van, hogy órànként felsírt. Mindig azt hittem, csak rossz alvó, de egyre több jel mutatja, hogy màs a baj. Tegnap azt mondta a doki, hogy valószínű laktózintolerancia. Ha bebizonyosodik, el kell apaszta om a tejem, amiért 5 hónapig küzdöttem szó szerint. Imàd cicizni! Teljesen romjaimban vagyok.
2014. márc. 18. 03:17
1 2
 1/13 anonim válasza:
25%
Szerintem mond el ezt is dokinak, h hogy tudnád ezt feldolgozni. :( Ill. pároddal is ha kibeszéled magadból az is segíthet, a legtöbb segítséget tőle kaphatnád még meg. A lényeg, h szerintem ne egyedül próbálj túl jutni ezen. :(
2014. márc. 18. 05:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem értek hozzá, de szerintem ha laktóz érzékeny attól még nem kell elapasztani a tejedet. Az nem olyan tej mint a többi. A másik pedig, hogy ha valóban laktózérzékeny "csak" annyi a teendő hogy kap olyan szirupot/port ami segít neki lebontani a laktózt. A laktóz mentes tejek is így működnek, nincs azokból sem kivonva a laktóz vagy ilyesmi, csak olyan adalék anyag van hozzáadva ami segít megemészteni. Szerintem feltélenűl beszélj a dokival /gyerekorvossal/védőnővel és tedd fel neki a kérdéseidet és félelmeidet, mert talán sok félelmed alaptalan és olyantól félsz amitől nem is kellene, vagy gyorsan lehet néhány cseppel orvosolni.
2014. márc. 18. 06:51
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos volt a fiam,amikor kezdődtek a tünetek,bevezettük a tejet nála és csak rosszabbodtak a tünetek. Véres székrekedés,hasfájás,puffadás és ilyenek. 14 hónapos korában diagnosztizálták azt,hogy tejfehérje allergiás. Ez rosszabb,mint a laktóz. Mondjuk azt nem értem,hogy miért kéne abba hagynod a ciciztetést ezért. Én nyárra várom a második babámat,és ha ő is allergiás lenne,akkor nekem a gasztro orvos mondta azt,hogy ha cicizni fog,akkor én tartsak tejmentes diétát,ezzel neki segítek ugye. Laktózmentes dolgokból meg amúgy is nagyon sok van,tej,tejföl,túró rudi,joghurt szóval tényleg minden,meg ahogy előttem írták a gyógyszertárban lehet olyan tablettát vásárolni,ami segít a laktóz lebontásában.
2014. márc. 18. 08:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Azt mondta a doki, hogy elmúlt 6 hónapos, vegyük el a cicit :( de én nem akarom. Én azóta bőgök! Még csak kisérleti stádiumban van a dolog. Egyenlőre mától kap laktózmentes tápszert kiegészítésnek a cici mellé. Én nem eszek semmi tejeset. Várok....a cici lesz az utolsó, amitől megfosztom ezt a drágát. Igazából konkrétat nem is tudok, hogy tej, vagy tejcukor érzékeny. Semmi tablettáról nem volt szó! :( miért nem mondta????
2014. márc. 18. 09:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

El ne vedd addig, amíg nincs gasztroenterológiai vizsgálati eredményed!

8 hónaposan ezerrel fogzik, amitől simán kelhet sokszor éjjel. Arra meg pont jó lenne neki a szopizás!

2014. márc. 18. 09:11
 6/13 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Milyen doki mondta ezt a hülyeséget? Nekem se 100-as néha a gasztro orvosunk meg meg is lepődök,h össze vissza tud beszélni,de ilyet egy normális orvos nem tanácsol. Kap olyan tápit,oké,mellette ha te diétázol akkor nem kell megvonni tőle az anyatejet,mert ha te 100%osan betartod a diétát,akkor nincs mitől félni,és azért nem mindegy,hogy tejet vagy tápit kap
2014. márc. 18. 09:46
 7/13 xStefix ***** válasza:

NE! Minél hamarabb keress meg egy laktációs szaktanácsadót (www.ibclc.hu)! ÉN épp fél éve "néztem végig", amint egy szuperjól szopizó baba tápszeressé vált, csak azért, mert az anyukája dacból nem emelte fel a telefont... Persze mindenki maga dönt, de úgy dönteni, hogy nem ismeri az ember az ÖSSZES SZÜKSÉGES információt...

Szóval keresd őket, pontosan el fogják neked mondani, hogy nálatok valószínűleg mi lehet a gond és ők mit javasolnak. Sajnos azok se mindig ismerik a teljes képet, akiknek pedig tudniuk kéne!

2014. márc. 18. 15:00
 8/13 xStefix ***** válasza:
És még egy: a tápszernek kb. mindig TÖBB kockázata van, mint az anyatejnek/szoptatásnak! Ezt ne felejtsd!
2014. márc. 18. 15:02
 9/13 anonim ***** válasza:
A hozzá nem értő válaszoló vagyok: Még az jutott eszembe, hogy nekem 3 hónapig volt sárga a babám, mert nagyon magas a bilirubin szintem és tőlem iszogatta (ettől sárgák a babák). Ez ellen én semmit nem tudok csinálni, mindig magas. Amíg sárga volt havonta mentünk vérvételre , biztosan nem e az ő májával van baj, uh val is tüzetesen megnézték, de vele semmi baj, egyszerűen csak tejjel issza a bilirubint. Ezer éves szakirodalmak javasolják ilyenkor, hogy hagyja abba az anyuka a szoptatást, de ma már senki nem mond ilyen hülyeséget. Szerintem néhány nagyon esxtrém esetet leszámítva nem indokolt a cicizést abbahagyatni.
2014. márc. 18. 16:52
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm-köszönöm! 24 órája nem kap sima tápszert, hanem az új laktózmenteset (de csak nesquikkel issza meg :) ), szóval ma este ELŐSZÖR ALUDT EL NYUGODTAN A CICIMEN! Pótlás kell neki, de csak este, nappal elég a cici. Jaj, én olyan boldog vagyok, remélem így marad!!!!! Egyébként a széklete teljesen normális! Mindig is az volt...ugyhogy nem tudom....hát nem akarok előre nagyon örülni. Holnap székletmintát kell vizsgálatra vinnem. Valamitől görcsöl(t)....
2014. márc. 18. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!