3 hetesem nagyon bukós, viszont büfizni nem hajlandó szinte soha. Ha mégis sikerül, akkor is bukik egy idő után. Van vmi praktika a bukás elkerülésére, vagy törődjek bele, hogy ilyen?
Próbálkozz másként a büfivel. Járkáljatok, masszírozd a hátát, s ha nem jön a büfi, kicsit vedd vissza vízszintesbe a karodra. Pár perc után újra függőleges helyzetben próbáld a büfiztetést.
A gyerekorvos véleményét kérd ki, végszükség esetén talán felír valami bukás elleni tápszert, amit szopi előtt adhatsz neki egy kiskanállal. (vagy hát kinek mi a módszere)
Isten őrizzen meg attól, hogy megmaradjon a bukás... nálunk majdnem 11 hós korukig buktak a gyerekek... gondolni sem szeretek rá!
Nekem a kislányom nehezen büfizős volt, és nekem úgy tűnt, állandóan folyatja vissza a cuccot:)
Most fél éves, még mindig "csöpög" de már nem olyan vészes.
Azt olvastam, pici korban nem zár jól a gyomorszájuk, gondolom könnyebben visszajön emiatt a kaja. De ezt idővel kinövik.
Nekem 5 hónapos a lányom, és még mindig nagyon sokat bukik. Van, hogy büfizés közben bukik egyszerre.
Mondjuk ő már sokat van hason napközben is és így gondolom "kinyomódik" belőle a tejci.
Bukás elkerülésére szerintem nem nagyon van praktika. Büfiztetni kell legalább 10 percig és ennyi, valamint lehetőség szerint elkerülni hogy nyomódjon a hasa kaja után.
Szia!
Mikor teszed mellre a kicsit? Első éhségjelekre vagy "megvárod" míg sír? Azért kérdezem mert ha már sír mielőtt szopik, sok levegő kerülhet a hasába, ami miatt sokat bukik.
Függőleges testhelyzetben is bukik? Mivel a kicsik gyomorszája élettanilag nem zárul rendesen, lehet, hogy segítene ha megpróbálnád hordozni, hogy a a gravitáció ne tegyen egy lapáttal erre a jelenségre.
MÉg valami: ha ágyba teszed evés után, emeljétek meg az ágy fejrészét, azon ez elven, amit a hordozós részben leírtam
Amikor elkezd sírni, akkor "próbálom ki", hogy éhes-e, odateszem az ujjam a pofijához, ha ráfordul,akkor megetetem. Minden "szögben" bukik, mindegy, hogy vízszintes, függőleges, vagy a kettő között van.
Köszönöm!
Kedves 8as!
Ezek szerint a felnőtteknek is csak brahiból mondák, hogy emelje meg az ágyát ha refluxos? Merthogy a legtöbb csecsemő ilyen fiatalon, mint a Kérdezőé, élettani "refluxos", azaz nem zár rendesen a gyomorszája.
És a bukás nem hányás, azaz nem csak a bélrendszer perisztaltikája a ludas. A legtöbb esetben a gyomorba került levegő az éretlen gyomorszáj melletti oka a bukásnak.
Kedvces KÉrdező! Próbáld ki, hogy nem várod meg a "kipróbálással" a sírást(a levegő- dolog miatt), hanem amikor elkezd ficeregni, szopó mozdulatokat tenni, már akkor add a melled.
Mellesleg, Kedves 8as: ja, tele van a világ magatehetetlen mozgásképtelen afrikaiakkal, kínaiakkal és csoda, hogy léteznek még a hordozós társadalmak ennyi járni nem tudó szerencsétlen miatt. Ugye nem gondoltad komolyan:)?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!