Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Túlaggódom kivegyem az oviból...

Túlaggódom kivegyem az oviból vagy ezek normálisak egy állami oviban, szokjam meg, törődjek bele, máshol is ez lesz?

Figyelt kérdés

3 éves volt októberben a lányom. Be is írattam az oviba, már 2 éves kora óta szobatiszta, önállóan eszik nagyrészt egyedül öltözik (3 éves kora előtt nem sokkal) szépen tisztán részletesen beszél, beszámol. Nyitott barátkozós típus, nem egy félős. Jártunk 2 éves korától babaklubba játszóházba, játszótérre, rokonokhoz, mindig mindenhol feltalálta magát talpraesett barátkozós, barátokat szerez együtt játszik. Csak októbertől vették fel dacára annak hogy mint írtam teljesen alkalmas lett volna ovira már szeptembertől és akkor egyszerre kezdhetetett volna a többi gyerekkel (sima kiscsopi) 15 en voltak szeptemberben tehát nem értem, miért nem fért ő el ott 16.nak de mindegy, megértettük, túlléptünk ezen, októbertől vittem (16.tól mert 15 töltötte).

És hát azóta csak a szenvedés van. Nem szeret járni, 5 napból 4 en sír ordít reggel akaszkodik rám. Nem mesél hogy mi volt bent, semmit.

Kérdezem kivel játszik van e kis barátja barátnője, semmi. Csak a dadust említi néha hogy leszidta mert bepisilt (bepisil néha pedig itthon sose).

Az óvónőket 3 szor kérdeztem eddig hogy mit csinál a lányom, mit szeret, kivel játszik. A válasz: hát senkivel, egyedül főzőcskézik...meg mindig más játékkal játszik.

És olyankor is úgy érzem, kicsit le akarnak rázni hogy mit kérdezgetek.

A stílusuk kedves vagy hogy mondjam, nem bunkók meg hívják be a kislányomat reggel mikor ő sír de mégis rossz érzésem van.

Tanulni nem tanult semmit, úgy értem se egy dalt se egy mondókát, semmit se hallok tőle hogy "ragadna rá vmi".

Kérdéseim:

1.Ez normális hogy október óta sír és nem tudja megszokni?

2.Tényleg nem érnek erre rá az óvónők hogy az én lelkemet ápolgassák? (ezt a férjem mondta)

3. Terhes vagyom még nagyon kicsi a baba, de a dokimmal meg tudom beszélni hogy kiírjon táppénzre ami anyagilag rossz lenne persze de akkor kivehetném a lányt az oviból van ennek értelme hogy kiveszem (másik ovit kerestem már egyébként)?

4.Sógornőm fiai is oda járnak nagyon kényelmes mert ha én néha nem érek oda, ő elhozza a lányt is de hát ez a kényelmi szempont nem állhat az előtt hogy úgy érzem nincs jó helyen ugye?

5. Jövő szeptembertől ha máshova menne ott is ez lenne vajon?

2013. jan. 18. 14:39
1 2 3 4 5
 1/42 A kérdező kommentje:
Lemaradt még vmi, hogy mit kellene tennem vagy másképp csinálnom hogy szeressék a kislányomat mert úgy érzem nem igazán kedvelik az óvónénik. Vittünk nekik ajándékot karácsonykor is (ez lehet hogy hülyeség volt meg nem nagy dologra kell gondolni) de nem javult a helyzet. Sose hívnak semmivel, ha nem megy a lány, nem megy, ha megy akkor se kérdezik mi volt vele, beteg volt e vagy bármi.
2013. jan. 18. 14:42
 2/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen negatívumnak az tűnik, hogy leszidják azért, mert bepisilt. Ez semmiképp nem normális, főleg nem egy beszoktatósnál.

A többit én normálisnak mondanám, mert hiába barátkozós, meg jártatok ide-oda, az ovi az más.

2013. jan. 18. 14:43
 3/42 anonim ***** válasza:
61%
Én sajnos nem tudok segíteni. De arra kíváncsi lennék, hogy a többi anyuka elégedett-e.
2013. jan. 18. 14:46
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, h vedd ki, mi kivettuk tavaly, iden kezdett masikban, nagyon szereti. Minden helyzet, kicsi, korulmeny, stb. Mas, szoval ezt nektek kell eldontenetek. Nekem sem kenyelmes az uj megoldas, mert 2 faluval arrebb van az ovi, de nekunk a mosoly az arcan meger ennyit :-) amugy nem normalis, hogy nem mesel, meg, h nem tanulnak semmit. Nalunk is ilyen volt a regi ovi...
2013. jan. 18. 14:46
 5/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, más oviban mi a helyzet, de eléggé fásultnak, közömbösnek tűnnek az óvónők. Ismerősi körben próbálj érdeklődni más óvodák felől, hátha találsz jobbat. Ilyen helyre én sem szívesen vinném a gyerekem.
2013. jan. 18. 14:47
 6/42 A kérdező kommentje:

na igen ezt se tudom eldönteni hogy mivel ő az ÉN lányom, a szemem fénye nyilván imádom és azt szeretném ha állandóan happy lenne de ez irreális elvárás végülis...a férjem azt mondja hogy 1. ő se szerette az ovit mégis ember lett (jó hát ez nem vígasztal).

2. ha jövő szept.mennie kell és ugyanez lesz akkor is kiveszem majd, meg az azt követő évben is vagy hogy tervezem.

3. nem kell teljesen elhinni hogy ennyire rossz mint ahogy én gondolom tehát lehet hogy tök jól eljátszik, csak nem mondja. (de ezt olyan nehéz elképzelnem hogy így megváltozott volna hogy hirtelen nem akarja megosztani az élményeit??)

2013. jan. 18. 14:48
 7/42 anonim ***** válasza:

Azért járhatott csak október 16-tól a lányod oviba, mert október 15-én töltötte a 3. életévét. Ez így lett volna bármelyik másik oviban.

Az óvónőknek lehetne egy kicsit kedvesebb a stílusuk. 16 gyerek van a csoportban? És ennyi gyerekre hány óvónő van? Mert még ha csak két óvónő is, nem szakadnak meg, így lenne idejük válaszolni a kérdéseidre...

Én nem gondolom, hogy érdemes lenne átíratni másik oviba a kislányt. Gondolj bele, eddig veled volt éjjel-nappal, októbertől ez megszűnt, ráadásul ott a kistesó a pociban! Ez egy nagyon kemény időszak a kislányodnak!

Adj időt neki!!!

2013. jan. 18. 14:49
 8/42 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Igen nekem is fura hogy ha tanulna új dolgokat az csak "kijönne" belőle valahogy nem? Tehát nem arra gondolok hogy elém áll és elszavalja, hanem mondjuk spontán játék közben hallanám hogy jé egy új dal vagy ilyenek, de semmi ilyet nem hallok a 3 hó alatt.

Igen a másik ovi is úgy van hogy kicsit messzebb de ez az ami legkevésbé érdekelne hogy többet kell mennem.

2013. jan. 18. 14:50
 9/42 anonim ***** válasza:

Nálunk a bölcsi volt ilyen, a fiam visszaszokott a cumira, és állandóan beteg volt (mondjuk én is, a stressztől).

BÁrmit kérdeztem, lepattintottak, hülyének néztek.

Fiam 3 hete ovis, nekünk külön mondták a családlátogatáskor, hogy dupla váltóruhát vigyünk, mert az első hetekben előfordul visszaesés a szobatisztaságban. 3 hét alatt egy kaki volt (alvás közben), úgyhogy egész jól állunk.

A fiam mesél, egész nap énekel, de nyilván érzi rajtam is, hogy sokkal szívesebben hagyom őt itt, mint anno a bölcsiben.

Nem is alkotnak semmit? Nálunk a 3 hét alatt már két produktuk is a faliújságon volt. Népmeséket, népzenéket hallgatnak....

Én nem várnék túl soká a döntéssel a helyedben, így is nehéz lesz visszállítani az ő bizalmát az oviban, óvónénikben.

2013. jan. 18. 14:52
 10/42 anonim ***** válasza:

Vagy az is lehet, hogy a lányod nem egy társasági ember,beilleszkedési gondjai vannak, akkor hiába íratod át máshova

babaklub és társai az más tészta, mint az ovi

2013. jan. 18. 14:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!