Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan lehet szoptatás alatt...

Hogyan lehet szoptatás alatt fogyni?

Figyelt kérdés
Természetesen nem szeretném, hogy a szoptatás rovására menjen a fogyás, mivel még csak 11 hetes a kisfiam. Viszont 17kg plusz van rajtam, ami nagyon megviseli nem csak az egomat, de az ízületeimet is (szülés előtt 28+ volt). Tudom, hogy vannak nők akik híznak a szoptatás alatt, vannak akik fogynak-én tartom a súlyom, de jó lenne, ha lassan kopnának a kilók. Azoktól várnék tippeket, akik fogynak a szoptatás alatt: milyen étrendet követnek, mennyit mozognak, stb.
2009. dec. 13. 22:02
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

Ha fogysz, az mindenképpen a szoptatás kárára fog menni...

Most nagyon fontos, hogy táplálóan, vitamindúsan étkezz, ez a babád érdeke.

Várj a fogyókúrával, amúgy is az elkövetkező hónapokban eléggé strapás időszak áll előtted, természetes úton is leadod majd a felesleget.

2009. dec. 13. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
sok fehérje, kevés szénhidrát, sok mozgás de ne legyen izomlázad.:) én sajna hízok szoptatás alatt... grrrr... de szénhidrátfüggő vagyok:(
2009. dec. 13. 22:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Napi séta, mint mozgás az nagyon fontos, és átmozgat mindent. Ha van lelki erőd, akkor lassan elkezdhetsz tornázzni, nagyon jó dvd-k vannak a piacon. Ezek nekem bejöttek, mint mozgás. A kajálásnál oda kell figyelni, hogy mi az amitől hízol, ez valószínüleg a szénhidrát. Délután 3 után nem eszek kenyeret, kekszet, sütit, stb. Maradnak a zöldségek salátaként és a húsfélék vacsira. Narancs, mandarin, grapefruit, ananász a kedvenc gyümölcseim közé tartoznak, sokat eszem belőlük, leginkább lefekvés után. Csak vizet iszom, semmi gyümölcslé, tea, kv, cukros lötyi. És ami nagyon fontos és tanulságos is egyben, hogy írd fel mit eszel és iszol és azt is, hogy mikor. Nekem nagyon meglepő volt, én azt hittem nem eszek sokat, és nem nassolok, csak néha, aztán kiderült, hogy mégis. Ha van kedved, akkor keress egy táblázatot és nézzd meg mennyi kalóriát viszel be egy nap, na az is nagyon sokkoló tud lenni, éppen ezért hatásos. A lányom most 11 hónapos, és sikerült elérnem a versenysúlyom 1 hónapja. Remélem tudtam segíteni! Sok sikert!
2009. dec. 13. 22:36
 4/10 anonim válasza:
34%
A terhesség alatti hízás evolúciós előnyt jelentett, hiszen szülés után képessé teszi az anyát arra, hogy az anyatej zsíros komponenseit is képes legyen megadni gyermekének. A szoptatással fogsz fogyni. Persze a mozgás és az egészséges táplálkozás szintén segít. Ha pedig végképp nem tudod leadni a súlyfölösleget, akkor keress fel egy dietetikus nővért, ő majd összeállít neked egy megfelelő étrendet.
2009. dec. 14. 02:07
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, januártól megpróbálom csökkenteni a szénhidrátot, növelni a zöldséget-gyümölcsöt. Este amúgy sem eszem, és tornázok is heti 3x már 4 hete, viszont tényleg sokat nassolok. Remélem legalább havi 1-2 kg el fog kopni!
2009. dec. 14. 16:15
 6/10 anonim ***** válasza:

szerintem a szoptatás alatt mindenki szénhidrátfüggő :D

a fiamnál egy hónap alatt lement a túlsúlyom kb 8kg, pedig volt olyan nap, hogy egész nap csak babapiskótát zabáltam. Most meg már lassan két hónapos lesz a lányom és még mindig nem férek bele a gatyáimba 10 kg a súlyfeleslegem, amióta kijöttem a kórházból :(, nem tagadom zabálok is rendesen, majd fogyózunk utánna. Nemrég megpróbáltam, hogy dél után már nem eszek szénhidrátot, de csökkent a tejmennyiség is, úgyhogy nem kísérletezek, annyit nem ér.

2009. dec. 14. 17:40
 7/10 xStefix ***** válasza:
Hirtelen ezt találtam hozzá: [link]
2009. dec. 15. 00:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Rubint Rékáztam, párolt ételeket ettem, kerültem a szénhidrátot, tésztát. Stb. 67 kiló voltam és most 1 hónappal késöbb 51 kg vagyok.
2009. dec. 15. 08:02
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsónak-És tudtál szoptatni rendesen közben? Mert nem szeretném, ha a gyerek rovására menne...
2009. dec. 16. 22:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi a linket is, hasznosnak tűnt, megfogadom az ott leírtakat:)
2009. dec. 16. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!