Szoptatás alatt fogyni hogy lehet?
Figyelt kérdés
Szeretnék még sokáig szoptatni, viszont van rajtam 10-12 kiló felesleg, amit jó lenne tavaszig valahogy leadni, utálok már tükörbe nézni és semmi nem jön rám. Szépen fokozatosan lehetséges ezt leadni szoptatás alatt? Nem megy a tej minőségének/mennyiségének rovására? Ennék naponta 6x csak kevésbé kalóriadús ételeket és szeretnék elkezdeni mozogni is.2010. nov. 12. 22:23
1/9 anonim válasza:
Ez annyira alkat függő dolog. Nekem a legjobb barátnőm kb. ugyanúgy étkezik és mozog, mint jómagam. Ő csontsoványra fogyott a szoptatás egy éve alatt, nekem meg sem mozdult a súlyom, (igaz, nem volt sok rajtam, 4-5 kg, de nagyon magas vagyok). A szomszéd csaj meg szoptatás alatt hízott meg nagyon kövérre. Állítólag a tejserkentő módszerektől. Szóval tuti tipp nincs. Szoptatás alatt nem is érdemes sztem ezzel foglalkozni, majd utána, ha már futsz a gyerkőc után :))
2/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ, azért érdekelne azok tapasztalata, akik sikerrel jártak. 1 évet még nem szeretnék így eltölteni ha nem muszáj.
2010. nov. 12. 22:42
3/9 anonim válasza:
Én nem csinálok semmi rendkívülit, heti egyszer táncolok, és a babámat a hátamon hordozom babakocsi helyett, ennyi az összes sport, amit űzök. Anyatejleadó vagyok, két gyerkőcre való tejem van, talán ettől fogyok, most 5 kilóval vagyok kevesebb, mint a szülés előtt. Pedig zabálom a csokit, az édességet,nagyon-nagyon kívánom.
4/9 anonim válasza:
1. vagyok. Valószínűleg kapcsolatban lehet a tej mennyiségével is. :) Nekem alig volt, a barátnőmnek meg rengeteg (aki nagyon lefogyott).
5/9 anonim válasza:
Szerintem is alkat-függő, tenni nem hiszem, hogy érdemes bármit. Én is csupa ellenkező példát tudok. De fogyózni vagy ilyesmit nem érdemes, mert biztos tudod, a tejbe ürül a kiválasztott méreganyag, szóval a rovására megy... Azt mondják, kb 700-800 kalóriatöbblet kell az előtte lévő életvitelhez képest - ezért inkább ált fogynak az anyukák, mert sok kalória lemegy a szoptatással. (én már az első hónapban 14 kilót lefogytam)
Esetleg több sport, ha nagyon rosszul érzed magad a bőrödben...
6/9 anonim válasza:
Én ettem normálisan de csak 3x. Mégis fogytam.21 hónapja szoptatok, 5-6 kg-val vagyok kevesebb mint terhesség előtt.
7/9 anonim válasza:
14.04-es vagyok. 20 kg jött fel a 9 hónap alatt. De már a szülés után 3 héttel a régi ruháim rám jöttek. Szerintem is alkattól függ.
8/9 anonim válasza:
azt tudom csak, hogy hízni hogy lehet: minen este 1 üveg sör (alkoholmentes) a tejtermelésért. és mivel a sör magában bűnrossz, enni kell mellé valami sósat...
garantált a havi plusz 1 kg :(
9/9 anonim válasza:
egyel egeszsegesen es keruld a cukrot lisztet es a tobbi hizlalo dolgot. Nem szabad tobbett fogynod heti fel kilonal mert akkor mar art a kicsinek (atmegy a tejbe) de ennyit lehet. en 4 honap szoptatas utan neztem a merleget es meg sem moccant aztan elhataroztam hogy fogyok ( a ferjem edzo es testepito ezert kezenfekvo volt hogy o segit ha kerem) nem kell csak 400-500 kcal-val tobb szoptatas alatt. Egyel 5szor egy nap ...a nap elso feleben szenhidratosabban a masodik feleben pedig dominaljon a feherje. Ha esetleg azt veszed eszre hogy nem eleg a tejed akkor be kell meg tenni egy etkezest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!