3 hetes a babám 2 napja állandóan csak szopizna aludni is alig alszik, sír cici után kapna,ha eszik utána sokat bukik is vissza,hasfájósak voltunk ezért nem rendesen volt kakija, de már ez rendeződött és normális mennyiségbe van kaki is meg pisi is, bár tejem az sok van, de mindig csak szopizna.
A párom mondta hogy próbáljam ki hogy ami a fagyasztóba van tej(szülés után fejtem le ) azt adjam neki oda.
Oda adtam neki megivott belőle valamivel több mint 100 ml-t, azóta alszik és nem kérte a cicit.
Mit tegyek hogy erősebb legyen a tejem? Szeretném minél tovább szoptatni és nem szeretnék neki pótlást adni, de nem sok tej van lefagyasztva sem.
Valaki tud valami jó ötletet?
2014. febr. 26. 16:15
1/7 anonim válasza:
Ameddig van fagyasztott tejed, addig pótold a szoptatás után abból, utána pedig pótold tápszerrel.
Most őszintén, nem akarsz tápszerrel pótolni, akkor szerinted az jobb, hogy egész nap éhes a gyereked?
A tápszerezés nem feltétlenül akarás vagy nem akarás kérdése, ha nincs elegendő mennyiségű anyatej, akkor ez van helyette, ezt kell adni. Különben egész nap sírni fog a babád, mert egész nap éhes lesz.
Esetleg még megpróbálhatod a tejszaporítót teát, de ha az sem válik be, akkor kénytelen leszel tápszert is felíratni.
2014. febr. 26. 16:29
2/7 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy valakinek gyenge a teje. Az anyatej úgy van kitalálva, hogy amit először eszik a baba, az hígabb, szomjoltásra való, és ahogy kiszívja, egyre zsírosabb, laktatóbb részt kap. Nem lehet, hogy valami olyasmit ettél, amitől megfájdult a hasa?
2014. febr. 26. 16:32
3/7 anonim válasza:
Valószínűleg ez a 3 hetes kor körüli növekedési ugrás. Ilyenkor többet eszik a baba. Ha nem hagyod, h felnövelje magának a mennyiséget (azt pedig csak ő tudja azzal, hogy sokat van mellen), akkor tényleg nem lesz elég a tejed és tápszerezhetsz. Hagyd, hogy annyit legyen mellen amennyit ő akar, csak így segíthetsz!
2014. febr. 26. 16:32
4/7 anonim válasza:
Nem az a baj, hogy nem erős a tejed, hanem még nincs elég. Nekem ha bármi gond volt ez mindig segített, újszülöttként is, 3 hónaposan is, 6 hónaposan is. Szopizon a babád, majd fejd le a tejed amíg kéri azt is itasd meg vele, elsősorban pohárból (baba itató pohár 400Ft és 1200Ft ért is lehet venni, nekünk olcsóbb van az is jó) 4-6 nap múlva lesz megint elég tejed. Akkor is fejjed ha azt gondolod van elég. Napi 3 szor legalább fejd le,3-5 napig ártan nem ártasz vele, csak nyerhetsz az ügyön ha megpróbálod. Igyál sokat, egyél rendesen mindent. Kínálgassad neki a cicit, de erőltetni és tömni nem kell!
2014. febr. 26. 17:07
5/7 anonim válasza:
Pont ez volt 3 hetesen, úgy éreztem egész nap mellen van, én is arra jutottam, hogy növekedési ugrás,2-3 napig ment ez, utána normalizálódott, hagyni kell annyit szopni, amennyit csak akar és akkor nő a mennyiség. Az anyatej meg mindig olyan, ami jó a gyerekednek.
2014. febr. 26. 17:08
6/7 anonim válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, növekedési ugrás, lesz még ilyen párszor. Hagyd szopizni, pár napon belül rendeződik. Én nem fejtem soha.
2014. febr. 26. 17:56
7/7 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy gyenge a tejed. Hagyd szopizni, amennyit szeretne. A szoptatás nyugtatja is, de a fejlődési ugrás is miatt is kérhet többet. Én sem, fejetem soha, mégis 1 éves koráig szopizott. Szerintem neked sem kell fejni, mert azt írod van elég tejed. Kitartás :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!