Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem fog elmenni így a tejem?...

Nem fog elmenni így a tejem? 1 hetes a babám és gyenge és aluszékony!

Figyelt kérdés
2600 grammos, nem nagy baba és elég aluszékony, gyenge,meg nagyon meleg is van, egész nap szinte alszik. 5 perc cici után kimerül, elalszik, alig bírom ébreszteni. Aztán pár korty és megint alszik. Fejek és adom neki cici után a lefejtet, már amikor belé tudom diktálni, mert néha annyira alszik, hogy nem megy. 50 ml-ek eszik, 2,5-3 óránként, de szinte mindig keltenem kell akkor is. Félek, hogy így el fog menni a tejem. Mit csináljak?
2012. júl. 4. 16:58
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
én inkább attól félnék, hogy besárgul, kiszárad. Gyerekorvos mit mond? A tejet még mindig lehet tápszerrel pótolni szükség esetén, a gyereket nem, ha valami baja történik. Inkább érte aggódj!
2012. júl. 4. 17:00
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem sárgult be a pici?Akkor szoktak ennyire aluszékonyak lenni.
2012. júl. 4. 17:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

HA be is sárgult, ne ijedj meg, mert élettani jelenség. Kóros vagy elhúzódó sárgaságra gyanakszol, hívd fel az orvosotokat, hogy nézze meg a picit.

Egyébként pedig kis súlyú baba ugye, hamarabb kifárad. Őt bizony ébresztgetni kell 2,5-3óránként és mellre tenni. Minél többet van mellem, annál előbb tud kiürülni a felhalmozódott bilirubin a szervezetéből és ugye annál több lesz a tejed is (kereslet-kínálat).

Ha aggódsz amiatt, hogy elapadna a tejed, keresd fel a LaLecheLigat (neten megtalálod őket, lll.hu), van telefonos elérhetőségük is. Biztosan el tudnak Téged látni hasznos tanácsokkal!

Ne aggódj, minden rendben lesz! :)

2012. júl. 4. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:

A fiam egy hetesen 20-30ml-ket evett 3 óránként. Elég volt neki.

Ha van elég pisis pelusa, és gyarapszik, akkor nincs gond. A nagy meleg meg elnyomja őket is.

2012. júl. 4. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 4 hónaposan is képes egész nap szundikálni ebben a hőségben, én is szoktam ébresztgetni, ha már igencsak evés idő van, ezt jól teszed.

Ha fejsz, akkor a tejtermelés is fenntartható. Esetleg fejhetsz gyakrabban, azt később is fel tudjátok használni.

2012. júl. 4. 17:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Csak élettani sárgasága zajlik, a kórházból hazajövet nézték, az érték a határ alatt volt. A gyerekdoki is nézte és a védőnő is, nem sárga, a szeme sem az. Kicsi a súlya és meleg is van, azért fárad el hamar.

Kiszáradni nem fog, pisis, kakis pelusa van és gyarapszik.

A baba miatt így nem aggódom kedves első, de miatta nem is kell, nem lesz semmi baja. Igen van itthon tápszer is, ha kell adok neki, éhen nem fog halni. Van már egy lányom, szóval tudom mikor mit kell tenni.

A kérdésem a szoptatásra vonatkozott. A nagyobb gyerekemnél elapadt a tejem és hamar tápis lett, most szoptatni szeretnék, azért aggódok a szopi és a tej miatt, hogy mit kell tenni, hogy ne apadjon el ilyenkor.

2012. júl. 4. 18:29
 7/7 xStefix ***** válasza:
Ha elég gyakran fejed ill. szoptatsz, amikor csak bírsz, akkor nem lesz gond a tejjel sem. És ne aggódj, főleg!!!
2012. júl. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!