Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom meg hogy gyenge...

Honnan tudom meg hogy gyenge a tejem. Vagy ilyen nincs?

Figyelt kérdés
2010. szept. 12. 16:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
NINCS
2010. szept. 12. 16:51
 2/12 anonim ***** válasza:
19%
Olyan van, hogy nem olyan zsírdús, vagy nem elég a babának.
2010. szept. 12. 16:54
 3/12 anonim ***** válasza:
40%
Ha a babád nem fejlődik a tejedtől,akkor vagy nem elég zsíros,vagy csak kevés neki. De ilyenkor szopi után sír,mert még éhes. Azt pedig biztosan észreveszed.
2010. szept. 12. 16:59
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Nincs.

Olyan van, hogy vizesebb és hígabb tej, mivel napközben és a szopi közben is változik a tej összetétele, de mind a baba szükségleteihez alkalmazkodik.

2010. szept. 12. 16:59
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

Nincs gyenge tej, esetleg rossz szoptatái gyakorlat. Ha túl hamar vált valaki mellet, vagy sokat fej szoptatás után és a babája mindig csak a hígabb, szomjoltóbb első tejet kapja, akkor nem tud megfelelően gyarapodni, és a magasabb laktóztartalom miatt hasfájása is lehet a babának. Ezért a megfelelő szoptatási gyakorlatot kell kialakítani, úgy hogy a baba a szoptatás végén ürülő hátsó, zsírosabb tejhez is hozzájuthassaon.

[link] anyatej összetétele:

2010. szept. 12. 20:27
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

Van gyenge tej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A barátnőmnek rengeteg teje volt,és szoptatta a kisfiát rendesen,aki csak nem hízott,csak nem hízott...már mindenki nekitámadt szegény lánynak,élen a védőnővel,mert ugye,nincs "rossz"tej,hogy biztos nem táplálja megfelelően stb.,fenyegették,hogy feljelentik.Majd kórházi kivizsgálás következett,és kiderült,hogy nem elég tápláló a teje,és tápszerezniük kellett,majd mihamarabbi hozzátáplálást javasoltak.Azóta megerősödött a kisfiú,ma már 3 éves.

2010. szept. 12. 22:33
 7/12 anonim ***** válasza:
64%

Épp olyan ritka a gyenge tej, mint az, hogy valakinek egyáltalán nincs tejmirigye. Éppen néha-néha előfordulhat, de azért ne riogassuk ezzel a jónépet, szegélny szoptatós anyukát.

ha a babádnak van elegendő pisis pelusa, éber, élénk, jóükedélyű, és havonta elegendőt hízik, akkor a tejed ELÉG NEKI, ÉS MEGFELELŐ MINŐSÉGŰ.

2010. szept. 12. 23:58
 8/12 anonim ***** válasza:
77%
Tök jófej dolog lepontozni csak azért ,mert én megírom az igazat..pff...vicc.Amúgy meg szerintem 9igenis inkább tudja,hogy van ilyen,és figyeljen oda,minthogy itt minden ne riogassuk miatt megnyugodjon,és esetleg bajba kerüljön a baba. +én se azt mondtam,hogy mindenkinek gyenge a teje,és alultáplált gyerekeink vannak,csak azt mondtam,hogy bizony van ilyen!!!!De persze,akinek hízik a babája,ott valószínűleg nincs szó ilyesmiről.Na üdv.
2010. szept. 13. 08:34
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Van gyenge tej, van olyan, hogy kevés a tej, olyan is van, hogy egyáltalán nincs, és létezik baba, aki nem tud szopni. Van, aki elismeri ezt, van, aki nem.

Ha gyenge a tejed, a babád szopizás után rövid idővel ismét éhesen sír, mert szopás után ugyan eltelik a folyadékkal, de ismét gyorsan megéhezik. A lefejt tejed minden napszakban áttetsző, opálos (nemcsak este, mert a tej minősége, sűrűsége változik a napon belül).

2010. szept. 13. 15:31
 10/12 anonim ***** válasza:
27%
Úgy tudod megnézni, hogy fejsz le tejet , de nem az elejét hanem a később jövő tejet, berakod a hűtőbe és ha pár óra múlva nem ül ki rá fehér zsír réteg akkor nem elég zsíros a tejed, hanem vizes és az nem elég tápláló a babának. Védőnő mondta.
2010. szept. 13. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!