Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha vizes illetve nagyon...

Ha vizes illetve nagyon gyenge a tejem, hizik tőle a babám?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 11:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az anyatje szine más (kéésebb és átlátszóbb), mint a tehéntejé, de ez nem jelenti azt, hogy vizes vagy gyenge.

A tejed a babának a legjobban alkamas, mindig olyan amit éppen a pici igényel. Ne idegeskedj és ne hallgass "okos" emberekre.

2009. szept. 17. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Honnan gondolod, hogy gyenge?
2009. szept. 17. 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Bocs: anyatej és kékesebb akakrt lenni ,mit irtam
2009. szept. 17. 11:44
 4/11 anonim ***** válasza:
Az anyatej mindíg annyira zsíros, amennyira a babádnak szüksége van. A legfontosabb, hogy ne görcsölj a tejed miatt, mert azzal ártasz igazán magadnak és a babádnak is. Nekem mindíg azt mondta az orvosom- mert én is mindíg izgultam a tej miatt- hogy NINCS ROSSZ ANYATEJ! A lényeg, hogy egyél, igyál és pihenj sokat. :))))
2009. szept. 17. 12:13
 5/11 anonim ***** válasza:
Az utolsó vagyok, lehagytam, hogy az anyatejtől akármilyen is, hízik a babád!!! Pont annyira, amennyire kell. Kellemes babázást.:)
2009. szept. 17. 12:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Onnan gondolom mert állandóan éhes.
2009. szept. 17. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha még pici, akkor természetes, hogy sokszor akar szopizni - igy fogtok egy rendszerbe belejönni. Egyébként ha sir vagy nyügös, az még nem jelenti azt, hogy éhes - miböl gondolod? Lehet, hogy csak arra vágyik, hogy össze legyen veled bújva.
2009. szept. 17. 16:01
 8/11 A kérdező kommentje:
Ha félóránként mellre rakom akkor fél óránként eszik.Ami kicsit sok szerintem.Ezért gondolom hogy nem lakik jól.
2009. szept. 18. 09:04
 9/11 xStefix ***** válasza:

Ha még pár hetes, akkor azért eszik ilyen gyakran, mert a gyomra befogadóképessége nagyon kicsi (és egyszerre még nem is tud/bír nagyobb mennyiséget kiszopni), ezért naponta sokszor kell ennie, hogy fedezze a napi szükségletét. Ha már nagyobb, akkor lehet, hogy az épp aktuális növekedési ugrás (6. hét, 3. és 6. hónap) miatt éhes gyakrabban.

Olyan nincs, hogy nem jó a tejed, max. ha nagyon alultáplált vagy, ami nem valószínű, gondolom én. Mivel az általad felvetett kérdés az egyik leggyakoribb tévhit, ezért azt javaslom neked, hogy nézz utána az anyatej termelődésének és igény szerinti szoptatásnak (pl. a www.lll.hu oldalon), hogy megszerezd a sikeres szoptatáshoz szükséges alapvető tudást. Jó szopizást!

2009. szept. 18. 14:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Mennyi idős a babád?

Az enyém az első héten óránként evett, aztán 3 óránként, 2 hónap után 4 óránként, most meg 3,5 hónaposan kétóránként...

Attól lesz több a tej, ha gyakrabban eszik.

Lehet, hogy van különbség, nem tudom, csak gondolom.

Nekem a kórházi nővér azt mondta, hogy jó zsíros tejem van, de szerintem ez csak azért lepte meg, mert a kora babák mamáinak nincs ilyen erős teje még, nekem meg nem volt kora a babám, "csak" tumor-gyanús (mindegy). Máshol meg minden szakember azt állítja, hogy a mamák teje pont olyan, amilyenre a babának szüksége van.

Hááát... akkor ilyen alapon mindenkinek lenne teje és mégis vannak tápszeres babák.

Ha aggódsz a tejed miatt, fejj le belőle és nézed meg a védőnővel, vagy gyerekorvossal.

De lehet, az is elég elsőre, ha hetente megméred, hogy gyarapszik-e. Kétheti gyarapodás a mérvadó, nekem azt mondták.

2009. szept. 18. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!