3 napja alig akar aludni 5 hetes kisfiam. Mi lehet a gond vmit rosszul csinálok? Szopik +tápszert is kap, gondolom ez eléggé megzavarhatja. éjszaka 2 óránként felkelt enni, gondolom gyenge lehet a tejem és kevés, szegénykém nem non lakik jól.
Eszedbe jutott már hogy lehet hogy nem is az éhség miatt ébred kétóránként??? Az hogy gyenge a tejed jó nagy marhaság, minden anyának tökéletesen jó teje van. Én a fiamat 1 hónapig éjjel is óránként szoptattam, mert állandóan szopni akart, nagyon nehezen alkalmazkodott a születése után a külvilághoz, csak a cicin érezte magát biztonságban. A hasfájás sok kisfiút kínoz az enyémet 3,5 hónapig gyötörte pedig csak anyatejes volt. Az én fiaim nappal szinte semmit sem aludtak, a kisebb is beérte születésétől kezdve napi 3x fél órával és slussz. Most 8 hónapos és nappal kétszer szundít 20 percet, éjjel még mindig 2x kel szopni.
Attól hogy egy kisbaba még nem "mintababa" (eszik-alszik ), nem kell rögtön arra gondolni hogy biztos nem elég a tej, azonnal tömjük meg tápszerrel. ( a tápszeres babák nagytöbbsége ráadásul még székrekedéssel is küszködik )
A baba ébredhet azért mert szopni akar, mert fáj a pocakja, mert hiányzik neki az anyukája teste, illata, és nem utolsósorban az életfunkcióik fenntartása miatt is gyakran ébrednek a babák. ( magát a bölcsőhalált előzik meg hogy spontán ébrednek )
Ha hason szeret aludni akkor fektesd hasra, én nem altatom hason a fiaimat, viszont ha úgy alszanak el, akkor mikor jól bealudtak akkor megfordítom őket.
A kisebbik fiam nagyon nyugtalanul alaudt, neki vettem tönkölypelyva babapárnát, na azon aztán csodajókat aludt éjjel.
Szerintem gondolkozz el, és értékeld át a teendőidet, ami pedig a legfontosabb hogy a babáddal foglalkozz és ismerd meg. Ha sokat és igényszerint és gyakran szoptatsz, akkor meglehet hogy a tápszert is elhagyhatjátok, hidd el sokkal jobb és könnyebb lesz ha csak szoptatsz majd. Kérj segítséget, keresd meg Shneiderné Diószegi Esztert a Nők Lapja Café honlapján nagyon sokat tud segíteni, nemcsak a szopiban hanem a babák "megértésében" is.
Boldog babázást!
Szia!
Az én kisfiam ma 6 hetes,és az első perctől hason altatom /leszámítva az első 3 napot a kórházban/
Nekem is szólt a védőnő,hogy nem szabadna,mert .....,de így nyugodtabban alszik,többször ránézek éjszaka.
Ő sem alszik napközben sokat,csak ha kocsival,vagy babakocsival megyünk valahova.
Így éjszaka nincs problémánk,van úgy,hogy 6 órát alszik egyfolytában,és én sem voltam még idáig ezért kialvatlan.
Pedig van egy 4 éves nagyfiam is,aki lefáraszt... :)
De minden baba más
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!