Kevés vagy gyenge a tejem, ha a babám szinte óránként enne?
Én is javaslom azt hogy szerezz be egy mérleget és mérd evés előtt majd után és vezesd egy lapra. Innen látni fogod azért hogy mennyit evett!
Aztán igen fontos még hogy van e elég pisis, kakis pelus.
A bukás lehet ilyen refluxbetegségre utaló jel is! De ez nem biztos!
Tehát mérd meg egy két nap! Aztán nem árt ha van otthon tápszer! Próbáld ki! Lehet beválik! Attól még tudsz szoptatni, csak kicsit pótolsz! Ha utána is fennállnak ezek a panaszok akkor a bukással is kezdeni kell valamit, persze főleg akkor ha eszik, bukik és nem gyarapodik a baba!
Én nem tudnám, tudtam volna napokig hagyni és szoktatni a babámat míg belejövünk! Én biztos nem bírtam volna ki!
Úgyhogy én pótoltam! Bár igaz az én babám aztán nagyon türelmes volt!
Nekem többet ért hogy szépen alszik, látom hogy jóllakott stb! Az anyatej nekem nem ért annyit hogy szenvedjen akár hónapokig míg megtanulja! De te tudod, te látod, te döntesz! Ja és nem rosszból írtam! Nem akartam senki felett ítélkezni, ez az én véleményem, gondolatom volt csupán!
Lehet tényleg egy két nap és helyreáll aszerint mint valaki írta, de lehet nem!
Úgyhogy gondolj végig minden választ és próbálj ki mindent! Aztán ha nem jön be irány az orvos, védőnő, és remélem meglesz a megoldás hamar!
Majd írj hogy mi lett!
Az anyatej sose gyenge, ez elavult butaság! Mekkora a babád? Ha még pici, teljesen természetes, amit csinál. Az én babám is óránként szopizott az első hetekben, aztán szép lassan ritkultak a szopik.
Ha van naponta 4-5 jó pisis pelusa, akkor eleget eszik! A kisbaba nem csak éhség miatt cicizik, de az anyatejet amúgy kb. 1 óra alatt emészti meg. Ha igény szerint szoptatsz, minden rendben lesz.
Létezik gyenge anyatej, ha anya nem megfelelően táplálkozik: ha nem eszik több napon-heten keresztül szénhidrátot vagy fehérjét, akkor előfordulhat.
A te esetedben szerintem pont nem erről van szó, hanem arról, hogy szeret szopizni, hozzád bújni, de összességében sok neki a tej, ezért bukik. Próbáld ki, hogy nem teszed egyből cicire, hanem csak összebújtok.
persze le lehet szavazni az embert a véleménye miatt....ezt találtam neked remélem ezzel segitettem,a véleményemet inkább megtartom: [link]
üdv a tapasztalt anyukáknak!
Az első pár hétben a fiam is ezt csinálta. Mire végzett a szopással, ami kb 1 óra volt, nekiálltam fejni. Mire lefejtem ,kezdődött a szopi megint. Ő ilyen típusú volt. Most 10 perc alatt pupig eszi magát, de az első 1 hónap egy végtelen hosszúnak tűnő szoptatás volt.
Egyik barátnőmnél szintén állandóan cicin lett volna a babája, és mindig éhesnek tűnt. Aztán kiderült, hogy a kórházban azt tanácsolták neki, hogy szoptasson egyik mellből 20 percig, majd tegye rá a babát a másik mellre. És minden szopi közben váltogassa a cicit. Így persze a gyerek mindig a hígabb, könnyebben jövő tejet ette, a zsírósabb, ún. hátsótej bent maradt. Amint elkezdte egy szoptatás alatt egy mellből etetni a babát, megszűnt az állandó éhség.
Nagyon sokat bukik?Mert mi úgy voltunk,hogy minden evés után sok tejet kihányt,mert refluxos volt és ez egy ördögi kör volt.Evés,hányás,evés,hányás...
Ő is sokat sírt,mert állítólag fáj nekik,ha a gyomorsav marja a nyelőcsövet,ja és nálunk még a sok levegőnyelés is feszítette a kis beleit és attól is sírt.A cici persze megnyugtatta.Ha tényleg pár hetes,akkor annyira nem nagy gond,de én a helyedben mérném,hogy mennyit eszik.
De az is lehet,hogy csak megnyugtatásként komfortszopizik még amikor ugye jön folyamatosan a táplálék is és túleszi magát,aminek a következménye a bukás.de erről csak a méréssel tudsz megbizonyosodni és igen a lényeg,hogy legalább 4-5 pisis pelus legyen.Ki fogod tapasztalni,hogy mi a jó nektek.Sok sikert(1 éves cicista fiú anyukája)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!