Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha valaki nem akar szoptatni?

Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 17:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
24%

Hat en meg elöre felek töle :S

Erzekeny a mellbimbom, es sok rosszat hallottam.

2014. febr. 17. 17:50
 12/28 anonim ***** válasza:
19%

Nekem az a furcsa aki ezt előre kijelenti meg sem próbálja, aztán sír hogy drága a tápszer.

Másrészt szerintem a többség azért akar tápszert mert egyszerűbb, na most aki ennyi áldozatot nem tud hozni a gyerekért az első hónapokban, az számomra nem anya.

2014. febr. 17. 19:27
 13/28 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem semmivel se könnyebb tápszert adni. Most csak gondolj bele, mikor éjszaka fel kelsz hozzá, csak kidobod a cickót és kész. De, ha tápszerezed akkor éjszaka még kicsoszog a konyhába, elkészíti a tápszert addig is bömböl a gyerek, hát biztos kipihent anyuka lehetett... hihetetlen, h valaki előre meg mondja, h nem fogja szoptatni a gyermekét ennyi erővel minek neki gyerek? A szoptatás nem csak az etetésről szól, hanem a lelki kapcsolatról is. Szomorú, h ezt valaki meg se akarja próbálni...
2014. febr. 17. 19:32
 14/28 anonim ***** válasza:
58%
Csak annyi, hogy legalább meg lehetne próbálni, és ha tényleg borzasztó érzés, akkor érdemes tényleg hagyni. Ha valaki azért nem akar szoptatni, mert félti a mellei alakját, az nem tetszik, de nyilván nem erőltetem rá senkire a véleményemet, ettől függetlenül tudok állást foglalni a témában, ha megkérdezik. Amúgy engem totálisan nem érdekel, hogy kinek mit eszik a gyereke.
2014. febr. 17. 19:48
 15/28 anonim ***** válasza:
38%

"csak kidobod a cickót és kész"

Persze a mesékben áll ennyiből.

2014. febr. 17. 19:50
 16/28 anonim ***** válasza:

Én csak nem értem.

Az eleje mondjuk nekem sem volt leányálom, de belejöttünk, nem cserélném el semmire, még átaludt éjszakára sem. Nekem fontos, úgy érzem, jelentős része van a szoptatásnak abban, ahogy kötődöm fiamhoz (hogy ő hogyan kötődik, még nem derült ki).

Azt értem, hogy van, aki föladja, mert fáj, kellemetlen, ellenérzése van stb. De azt, aki előre kizárja a szoptatás lehetőségét bármilyen (nem orvosi) indokkal, nem értem. Én sosem zárnám ki a kezdeti idők legbensőségesebb együttlétének a lehetőségét "csak úgy".

2014. febr. 17. 20:35
 17/28 anonim ***** válasza:
73%

" "csak kidobod a cickót és kész"

Persze a mesékben áll ennyiből"

Miért? A valóságban miből áll ez?

2014. febr. 17. 20:58
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

Mert miből állna?Én már 14 hónapja szoptatok.

És igen,valóban így van,ahogy az egyik válaszoló írta.

Kidobod a cicid,és kész.Bekapja és cicizik.Ennyi.

Mitől lenne ez bonyolult?

2014. febr. 17. 21:15
 19/28 anonim ***** válasza:

Én szoptatok, de vessenek meg, éjszaka csak tápszert kap.

Amikor éjszaka szopott, akkor szopi után sosem aludt el, hanem keservesen sírt. Aztán pár hét múlva nappal is vagy szopott vagy sírt. Nem lakott jól. Nappal gyakran szopik, de éjszaka tápszer. Elkészíteni megetetni 20 perc és utána alszik további ő is én is. Amíg éjszaka szopott egyikünk sem aludt. Most 7 hetes.

Kislányom 3 éves. Ő szopott nappal, éjjel és sosem sírt. Azt hittem minden ok. Aztán kiderült, hogy egy hónap alatt semmit nem gyarapodott, hanem fogyott 20 dkg. Szóval a kislányom 1 és 2 hónapos kora közt némán éhezett.

A 11 éves fiamnál ugyanez volt mint a kislányomnál.

Szóval kb mindhárom gyerekem egy hónapos koráig tudtam KIZÁRÓLAG CSAK SZOKTATNI.

2014. febr. 17. 21:19
 20/28 anonim ***** válasza:

Miből is áll? Hm. Leírom egy éjszakai etetés menetét ;)

Felébredünk. Félálomban felkelek. Hajamat összegumizom. Megállapítom hogy a cicim olyan mint egy kő, és mindkettőből folyik a tej. Fogom a gyereket, kivonulunk a hálóból a nappaliba, egyrészt mert apja alszik másrészt mert ott van hely. Kerítek egy bimbóvédőt, mert csak azzal tud enni, ilyen selejtes a mellem. Körbebástyázom magunkat párnával, mert a fiam csak egy pózban hajlandó. Nekiáll enni. Erős a tejleadó reflex, így jobb esetben csak folyik ki a tej a száján, rosszabb esetben fuldoklik. Közben persze tejben ázunk, a mádik oldalon is. Ezen túljutva 40-45 perc alatt bekajál. Utána büfi, közben stressz hogy visszaalszik-e. Vegyük a jó esetet hogy igen ;)

Nem csak kidobom és ennyi.

2014. febr. 17. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!