Megutáltam a szoptatást. Önzőség abba hagyni?
Egy éves elmúlt a gyermekem. 6 hónapos koráig csak szopizott, utána kezdtük a hozzátáplálást. december óta nyűgnek érzem a szoptatást. Kibújt már 8 foga, és azóta harap, vagy a szabad kezével a karomat marja, csípi, de sebesre.
Nem szándékos a harapás, olyan mintha a felső 4 fogacskája útban lenne, ezért minden szíváskor belefúródik a cicimbe, ami nagyon fáj.
Önzőség abba hagyni? Mert lassan kipurcanok, emiatt rossz is a kedvem, türelmetlen vagyok vele, magammal is, rossz a közérzetem, egyikünknek sem jó ez az állapot.
Nem önzőség abbahagyni.
Már nem csecsemő, hogy alapvető és fontos tápláléka legyen az anyatej vagy éppen annak a hiányában tápszer.
Most már szinte mindent ehet, hozzátáplált ételeket egyaránt és a tejalapú táplálékot is meg lehet oldani más formában.
Szóval, ha úgy érzed, akkor hagyd abba. Hidd el, az az 1 év is nagyon jó volt a számára.
Ha állandó fájdalmat okoz, inkább hagyd abba! Persz, jó dolog a szoptatás, mert erősíti a gyerek immunrendszerét stb.stb. ,de ha a melled folyton sebes és állandó gyulladásban van, az a te egészségednek nem jó, + az állnadó rossz hangulatot a gyerek és megérzi, átveszi.
Most már tud enni mást is, szépen le lehet szoktatni a ciciről.
Én is így vagyok a fiammal, bár én csinálom.
De ha te úgy érzed, hogy nagyon nem szeretnéd folytatni, akkor lassan elkezdheted elválasztani, remélhetőleg jól viseli majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!