Hogy éltétek meg, amikor elfogyott a tejetek és abba kellett hagynotok a szoptatást? A baba hogy viselte? Mennyi idős volt?
2 hónapig küzdöttünk "csak". Így 7 hós koráig teljesen anyatejes volt, aztán tápos. Hihetetlen nagy megkönnyebbülés volt, hogy tudtam, hogy nem marad majd éhen a gyerek. Semmi lelkifurdalásom, rossz érzésem nem volt, örültem, hogy végre nem kellenek a bogyók, tejszaporító teák-kaják, meg fejés. Pedig szerettem szoptatni, amíg simán ment.
Felnőnek tápszeren is a babák. Inkább lakjon jól, és leg en egy nyugodtabb anyja a gyereknek.
6 hetesen leszokott a szopásról. Onnantol kezdve a napom non-stop fejesből allt, mert tejem boven akadt, csak fogyasztó nem :)
Odáig jutottunk a vegen a lányommal, hogy hajnali 1*-i evesnel és kora reggel fogadta el a cicit, Napközben üvöltött. Ha kómás volt, akkor bármire ratudtam venni.
Aztán ataludta az éjszakát es elbucsuzhattam ettol is.
Nagyon sűrű heteim voltak, nem állt máshol az életem, csak a fejes-etetes-fejes-etetés. Pedig o 3-4 órákat siman aludt Napközben.
Mindig ugy etettuk, hogy amennyi anyatejet sikerült lefejnem azt megkapta c.uvegbol, majd ha keves volt, kapott tápszeres pótlást.
Vegul 1 hónap alatt 2,5 ora fejes utan 5ml tejet sikerult lefejnem. Sterilizaltam a mellszivot es szepen elraktam a szekreny aljaba.
Másnap reggel Lementem tanácsadásra, ahol ott volt a dokink is a vedonovel. Elmondtam mi a helyzet, elegge sírtam a csalódottság miatt, majd közölték, hogy ne szomorkodjak, mert milliók nőnek fel tapazeren.
Raadasul, ami nem megy, azt nem eroltetjuk, mert a gyereknek nem tesz jót.
Kaptam egy halom receptet, kivaltottam a tápszereket es boldogan élünk mai napig (2,5 éves).
Most fog születni a tesó..haat, majd elválik, hogy mi lesz.
Mindenesetre mar tudom hol es milyen tápszert lehet kapni es venni ;)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!