Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Letezik, hogy az anyatejtol...

Letezik, hogy az anyatejtol nagyon hafajos a baba es abba kell hagyni miatta a szoptatast? Jart mar igy vki?

Figyelt kérdés
Meg akk is ha az etkezesre odafigyel.
2013. nov. 12. 21:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Lehet hasfájós, ha a szopások között nincs legalább 2-3 óra, mert sok levegőt nyel. De a hasfájás miatt nem kell a szoptatást abbahagyni. A hasfájás okát kell megkeresni, és tenni ellene.
2013. nov. 12. 21:58
 2/12 anonim ***** válasza:

Én csak egy ilyen indokot tudnék rá. Ha a babának veleszületett súlyos tejcukor intoleranciája lenne, és emiatt kell abbahagyni a szoptatást, és tejcukormentes tápszert kapna helyette.

Hasonló eset mondjuk a galaktozémia, akkor sem kaphat anyatejet a baba, de az sokkal súlyosabb dolgokat okoz (veseelégtelenség, értelmi visszamaradás..., viszont az azt hiszem nem jár hasfájással), de ez nem is igazán ide tartozik, mert azt szűrik pár napos korban minden babánál, vagyis hamar kiderül.

2013. nov. 12. 22:10
 3/12 anonim ***** válasza:

az anyatej nem lehet gond, max. amit te megeszel, az lehet ártalmas a babapocakra.

hasfájása lehet azért is, mert mohó (sok levegőt nyel)

mert spriccel a tejed, és alig győzi nyelni (és sok levegőt nyel)

ezen két problémára választ kapsz, ha hanyatt fekve próbálod szoptatni (a baba lesz felül) így besegít a gravitáció egy kicsit.

próbáld ki, hogy 2 napig semlegeseket eszel - kifli, krumpli, rizs, sült/főtt hús pl. és ásványvíz... aztán meglátod..

----------

vagy általánosságban kérdezed? :)

----------

amúgy mi lehet jobb az anyatejnél? :)

2013. nov. 12. 22:12
 4/12 A kérdező kommentje:
Az a helyzet h nagyon hasfajos a kisfiam. 5 hetes. Cicil + potlast is kapott. Tegnap elott sok sok olvasas utan ugy dontottem szeretnem ha csak cicilne es elhagyhatnank a potlast. Mert vszinuleg eleg a tejem csak en hittem h nem es rosszul ertelmeztem a jelzeset.(elso baba) a kornyezetem viszont azzal nyaggatott hogy provaljam meg h csak tapszert kap mert lehet h nem jo neki a tejem... tul suru vagy ilyesmi. Nem igazan ertettem h lehet rossz az anyatej de belementem. Es nyugodtabb volt ma a kincsem. Nem mondom h egyaltalan nem fajt a hasija mert fajt de kb fele annyit szenvedett mint egyebkent
2013. nov. 12. 22:55
 5/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem is ez volt kevés volt a tejem ìgy kapott pótlást de mint utóbb kiderült a kettő együtt olyan görcsöket csinált nála , mire mi erre rájöttünk nagyon kevés volt már a tejem igy azt hagyruk el. Már lassan 3éves és minden rendben van vele.
2013. nov. 12. 23:21
 6/12 anonim ***** válasza:

Anyukám...

A bátáymat igen, de a ghugomat és engem nem tudott szoptatni laktóz érzékenység miatt. Tesóm iskolás korára kinőtte, én meg szenvedek azóta is

2013. nov. 13. 08:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Biztos hogy nem a tejtől hasfájós a baba, hacsak nem eszel füstölt, csipős, fűszeres ételeket. Szoptasd tovább, az anyatejnél jobbat nem tudsz adni neki. A rokonokra meg ne hallgass, csak saját magadra és az ösztöneidre! Lehet ok amit irtak már, hogy sok levegőt nyel, büfiztesd meg mindig rendesen, lehet kapni a gyógyszertárban különböző készitményeket hajfájásra pl Infacol stb, járj utána milyenek vannak még. Nem a szoptatással kell felhagyni hanem a hajfájást kezelni.
2013. nov. 13. 10:54
 8/12 anonim ***** válasza:
*hasfájást, nem hajfájást :)
2013. nov. 13. 10:56
 9/12 A kérdező kommentje:
Kulfolon elunk itt csak a gripe water-t tudjunk hasznalni. Sajnos csak rovid ideig hat, viszont most kuldenek otthonrol infacolt remelem jobb lesz. En pedig atallok a teljesen natur etkezesre + megfogadom a tanacsaitokat. Remelem jo lesz igy! Koszonom a valaszokat
2013. nov. 13. 13:55
 10/12 husika1986 válasza:

Szia, szerintem se kell abbahagynod a szoptatast, orulj neki mig van tejed, figyelj oda a taplalkozasra, ne egyel fuszereset, csiposet, kaposzta-paprika feleket, de viszont az sem jo ha nagyon dietazol, mert a pici szervezetenek mindenhez hozza kell szoknia.... inkabb egyel tojasos levest illetve kemenymagos kajakat, mivel az hajtsa a szeleket es nem lesz a babadnak gorcsei,tudok ajanlani ugynevezett pupík kremet, gyogyszertarakban kaphato(illetve Szlovakiaban, nem tudom te hol elsz/ vagy pedig Sab Simplex puffadt gyomorra, jaj es figyeld a szeleket a picinel :/

3 honapos kisfiu anyukaja vagyok

puszi

2013. nov. 14. 16:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!