Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan akit rá akartak...

Van itt olyan akit rá akartak beszélni, hogy hagyja abba a szoptatást?

Figyelt kérdés

13 hónapos lányom van és pár hete a legtöbb ismerősöm tanácsokat ad, hogyan válasszam el. Természetesen kéretlenül :) délelőtti altatásnál és este (néha éjszaka egy két alkalommal-fogzástól függően) szoptatom, egyáltalán nem terhes számomra.

Igazából nem zavar annyira, csak pont ma mondtam a férjemnek hogy ugyanezek az emberek a gyerek első szülinapjaig azt kérdezgették, hogy ugye szopik még? Kicsit éles a váltás...

2013. dec. 29. 22:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
ne kell velük törödni. ha kérdezik mondd azt hogy semmi közük hozzá hogy meddig szoptatod a babádat
2013. dec. 29. 22:53
 2/13 anonim ***** válasza:
57%

Igen, az enyém még 2 évesen is szopik, ezen van aki totál megrökönyödik (amin mondjuk nem csodálkozom, mert biztos én is csodálkoznék, ha nem így alakult volna nálunk), de nem nagyon foglalkozom vele, nekünk így teljesen megfelel.

Nem nagyon szoktam lereagálni, vagy esetleg mondom, hogy hadd szopjon, miért vegyem el töle, más gyerek meg bőven cumizik még ennyi idősen, azon miért nem akadnak ki?

Engem nem zavar, akkor meg miért ne szopizhata? Van aki meg tök természetesnek veszi, a védőnőnk pl. nagyon pártolja, és mindig mondja, hogy amíg én nem érzem tehernek, csak szoptassam, mert az jó neki.

2013. dec. 29. 23:10
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
18 hónapos a lányom, egy két kedves ismerős már pezzegette az elválasztó témát, de mivel megmondtam hogy ez teljesen magánügy, befogták a szájukat.
2013. dec. 29. 23:12
 4/13 anonim ***** válasza:
86%

nekem 9 hónapos a fiam, és már nem egy ember mondogatja, hogy morbid(!!!!) hogy a felállni tudó gyerekem még szopik. Nem általánosítanék, de eddig csak olyanok mondták, akik egyáltalán nem, vagy max 2 hónapig szoptattak. Én nem ítélek el senkit, a nővérem 3 és fél évesen szoktatta le a lányát, a másik nővérem pedig 6 hónap után, mert nem akarta, hogy nagyon kitolódjon (pont a sokáig szoptató tesóm miatt). Én személy szerint szeretném, ha egy éves kora körül felhagynánk a szopival, de ez természetesen a fiam akaratától is függ. Viszont az biztos, hogy 2 éves kora előtt elválasztom, mert utána szeretnék dolgozni.

Nagyon sok helyen látom sajnos, hogy ma már lassan az a tabu, ha valaki szoptat, annyira hipermodern, önmegvalósító anyukák vannak, hogy a pofám leszakad, a barátnőm pl. azt mondta (szószerint idézem): "én biztos, hogy nem szoptatok, hiszen, akkor ha enni kér nekem ott kell lennem, tápival meg az apja is elég, és nem leszek a saját gyerekem rabszolgája, az biztos..."

Itt viszont kiakadtam.

2013. dec. 30. 01:27
 5/13 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon egyszerű, nem kell mondani nekik. Én 18 hónapig szoptattam, ami nem számít extrém hosszú időnek, de voltak olyanok, akiknél ez is kiverte a biztosítékot. Anyósomon pl. észrevettem, hogy egyszer pofákat vágott, amikor szóba került ez a téma valahogy az első szülinapja táján, onnantól nem hoztam szóba és kész. Szerintem fel sem merül benne, hogy másfél évesen még szopizott a gyerek.

A szüleink generációja számára ez tényleg bizarr, őket még úgy tanították, hogy szoptatni maximum 9 hónapig szabad, a túlnyomó többségnek addig sem sikerült a szigorú etetési rend miatt. Neki egy anyatejes egyéves olyan, mint nekünk egy szoptatott óvodás (ami szintén megesik egyébként, és nem biztos, hogy baj.) Nem kell rájuk haragudni, ha zavarnak a megjegyzések, akkor inkább kerüljétek a témát.

2013. dec. 30. 06:53
 6/13 anonim ***** válasza:
12%
Én 4 hónapig szoktattam, az orvos szerint ennyi kell, hogy mindenféle immunerősítőt megkapjon belőle. 4 hónap után már csak kényelmi és pszichés dolog. Szerintem is elég bizarr és beteges szoptatni egy már járó, beszélő kisgyereket. Ennyi erővel az érettségiig is szoptathatná, hiszen ha 2 évesen sem érzi betegesnek, akkor később miért?
2013. dec. 30. 08:18
 7/13 anonim ***** válasza:
88%
4 hós koráig szoptattad...és utána mit adtál neki??? Rántott húst??!
2013. dec. 30. 10:28
 8/13 anonim ***** válasza:
Mindenki magánügye,meddig szoptat.Mikor még nagyon pici volt,én is úgy képzeltem,h én nem tudnám szoptatni még mésfél-2 évesen,hiszen akkor már van foga,jár ,beszél,szóval nem csecsemő.És én furának tartottam.Aztán végül is a gyerek is besztrájkolt 9 hónap környékén,akkor már éjjelre sem akarta;igazából nem akart hátradőlni,ülve és fekve pedig csak bénáztunk,így nem erőltettem.Szóval én örültem,h nem szopizott olyan nagyon sokáig.De nem ítélek el senkit,aki még 2 évesen is szoptat.Az ilyeneknek meg kell mondani,h a ti magánügyetek,h meddig szoptatsz,egyáltalán nem kell magyarázkodni.
2013. dec. 30. 20:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
nem kötekednék, de azért azt az orvost megnézném, aki azt mondja, hogy csak 4 hónapig van élettani hatása az anyatejnek. Kicsit szerintem kamu....
2013. dec. 30. 23:31
 10/13 xStefix ***** válasza:
100%

Perszehogy, sokan vagyunk. :)

Anno a 2,5 éves még szopizó lányom mellett visszérműtétre készültem. Először még nem tudtam, hogy műteni kell-e vagy lehet-e más megoldást találni, ezért felhívtam egy erre szakosodott körzeti orvost itt a városban. Elmondtam, mi a gondom és kérdeztem, hogy az injekciós kezelést befolyásolja-e, hogy még szoptatok napi 2x. Hát idegen létére jól lehordott az orvos, hogy milyen hülye vagyok. :)

Most nyáron meg az 1 éves fiam mellett kicsit tönkre ment a gyomrom, ami miatt ct-ztek, tükröztek, savcsökkentőt szedtem stb. A gasztroenterológus, akihez mentem, felvilágosított, hogy csak az első fél évben van jelentősége az anyatejnek, de ezen belül is 4-6 hó között(!) a legfontosabb; úgyhogy számítsak rá, hogy gondjaim lesznek, ha továbbra is szoptatni fogok. Hiába mondtam, hogy jó 4 évnyi szoptatás után engem már ne ijesztgessen ilyesmivel... ráadásul úgy, hogy az ő felesége is (hűen a fentiekhez) csak 6 hóig szoptatott - vagyis sejtelme sincs arról, amitől engem óva int.....

Az egyik szemem sír, a másik evet ilyenkor.

2014. jan. 2. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!