Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » CSak én nem élvezem a szoptatást?

CSak én nem élvezem a szoptatást?

Figyelt kérdés
Eleinte sok probléma volt, sebesedés, véraláfutás, stb. Megküzdöttünk, mire mindketten megtanultuk, hogy is kell csinálni. Most már relative jól megy, nagy többségében szoptatom, csak alkalmanként kapja lefejve, amikor már nagyon kikészül a mellbimbóm. Még gyógyulófélben van. Elvileg már helyes a tartás, jó helyre megy a mellbimbó is, mégsem túl jó érzés, sőt, szurkáló-fájó érzés, és kifejezetten nem szeretem csinálni. Előre számolom, mikor "muszáj" megint... más is van ezzel így?
2013. nov. 30. 13:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
én se nagyon vok odáig érte, de muszáj enni a cseppemnek.... én nem érzem azt mint mások, hogy jaj de jó szoptatni stb. de attól imádom a kicsikémet.....
2013. nov. 30. 13:26
 2/13 A kérdező kommentje:
Én is imádom a kisfiam, ezért is csinálom. Nagyon jó érzés látni, ahogy elégedetten szopizik, hatalmasakat nyel és élvezi, a végén sokszor be is alszik, és olyan boldognak tűnik. Ezért is csinálom. :) Csak már megijedtem, hogy bennem van valami hiba, hogy én ezt nem élvezem csinálni, csak a szeretet miatt csinálom.
2013. nov. 30. 13:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Ha ilyen érzéseid vannak, akkor még mindig nem jó a technika. Élvezni nem kell, de fájdalmat sem szabadna okoznia. Van egy bimbóvédő krém, ami két szoptatás között is begyógyítja a cicit, a gyerekorvos fel tudja írni, sajnos már nem emlékszem a nevére. Ha már jó a technika, akkor nem is szabadna újra elkezdeni sebesedni. Legalábbis nekem mindkét esetben csak az első 1-1,5 hétben volt ilyen gond, később már nem. Bimbóvédőt nem próbálnád ki esetleg? Az segíthetne a gondon.
2013. nov. 30. 13:28
 4/13 anonim ***** válasza:
Én sem szerettem és most sem (2. baba) szeretek szoptatni, de tudom, hogy a babámnak ez a legjobb (érzelmi sz.pontból is), úgyhogy ameddig csak lehet, kitartok.
2013. nov. 30. 13:29
 5/13 A kérdező kommentje:
Igen, krémet és bimbóvédőt használtam. A bimbóvédőért nem rajong a babám, de néha elfogadja. Újra nem sebesedik már, csak még a régi seb gyógyul. A póz elvileg már rendben van, legalábbis a védőnő megnézte és azt mondta, ez így már helyes. Hát, nem tudom.
2013. nov. 30. 13:30
 6/13 A kérdező kommentje:
Aki azt írja, nem fájdalmas: milyen érzés neked a szoptatás? Konkrétan mihez hasonlító érzés miközben szopizik? Mert akármilyen jól is igyekszem csinálni, apró szúrásokat így is érzek a hegyén, és szorítást, mikor nyel. Még mindig hibás lenne a dolog? Nem kapja be elég mélyen?
2013. nov. 30. 13:32
 7/13 anonim ***** válasza:

Valami biztos nem jó.Vagy a póz vagy a technika,vagy nem kapja be jól.

Mert nekem is fájt,szúrt eleinte,amíg rá nem jöttünk,hogy nem kapja be az egész udvart,csak a bimbómat,és azért fáj.

Már 10 hónapja szoptatok,és szerencsére elmúlt a szúró fájdalom,nincs gond a szoptatással.

2013. nov. 30. 13:33
 8/13 A kérdező kommentje:
Akkor valóban, ha a szúró érzés nem normális, akkor még mindig nincs elég mélyen... a tartás elvileg jó, de akkor méég mélyebbre kellene csempésznem valahogy a bimbót. Fogalmam sincs, hogyan, már így is rekord, amennyire bekapja, ezt is sokat gyakoroltuk már.
2013. nov. 30. 13:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Szúró érzés akkor is lehet, ha még sebes a bimbó, vagy nagyon igénybe van véve. Nekem a Bepanthen krém tette rendbe 2 nap alatt, esetleg kipróbálhatod. (Kórházban javasolta a nővérke.) Csak annyi bajom volt vele, hogy nehéz lemosni.
2013. nov. 30. 13:48
 10/13 anonim ***** válasza:
Én szeretek szoptatni. Nekem ez egy kicsit a lelkemet gyógyítja mert egyik gyermekemet sem tudtam simán megszülni császározni kellett. Szóval szerintem nem jól csinálod. Mert ha minden ok akkor nem lenne szabad fájdalmat érezned. A bimbóvédő lehet, hogy ludas a dologban. A lányomnál használta és nagyon érzékennyé tette a bimbómat. Szerintem érdemes lenne megpróbálni elhagyni hátha úhy jobb lenne. Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy sok levegőt nyelnek a babák vele. Fiammal 1x használtuk akkor nagyon sokat is sírt a szoptatás végére így nem is használtam többet.
2013. nov. 30. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!