CSak én nem élvezem a szoptatást?
Figyelt kérdés
Eleinte sok probléma volt, sebesedés, véraláfutás, stb. Megküzdöttünk, mire mindketten megtanultuk, hogy is kell csinálni. Most már relative jól megy, nagy többségében szoptatom, csak alkalmanként kapja lefejve, amikor már nagyon kikészül a mellbimbóm. Még gyógyulófélben van. Elvileg már helyes a tartás, jó helyre megy a mellbimbó is, mégsem túl jó érzés, sőt, szurkáló-fájó érzés, és kifejezetten nem szeretem csinálni. Előre számolom, mikor "muszáj" megint... más is van ezzel így?2013. nov. 30. 13:24
11/13 anonim válasza:
Szia! Nekem egy ideig fájt, mert befelé forduló, letapadt bimbóm volt. 6 hónapos koráig bimbóvédőztünk. Azóta már anélkül nyomja. Manapság már egyáltalán nem fáj és szeretek szoptatni, de az elején nagyon rossz volt, aztán meg csak nem szerettem, aztán megszerettem. :D Nálunk igény szerinti szopi van, most 10 hónapos. Nem mondom, az éjszakai kelések néha fárasztóak, de jó, hogy ilyen nagyra nőtt a tejcsitől. (most már azért eszik mást is)
12/13 xStefix válasza:
Kérdező, ha a szopi elején érzed a szurkálást, bizsergést, feszülést, az a tejleadó-reflex is lehet, sőt, akkor szerintem inkább arról van szó. De ez normális. :)
Fizikálisan nekem se olyan élmény szoptatni, mint a lányomat, mert a fiam eléggé durván bánik velem, pedig már másfél éves. :) De mondjuk én annyira pártolom, hogy ennél sokkal nagyobb fájdalommal is igyekeznék kitartani, amíg csak bírom. Végső soron pedig az, hogy látod, amint a babád jóízűen szopik és elnyúlik közben, szerintem egy sor fájdalomért kárpótol. ;)
13/13 anonim válasza:
En sem elvezem. Sot. 5 hetes a babam, ebbol 4 hete ilyen-olyan mellgyulladassal, tejlazzal kuzdok. Sajnos gennyes talyogok is kialakultak, sok fajdalmat okoznak onmagukban - szoptatasi idon kivul is. A talyogok tisztitasara biopsziara jarok, orias fecskendovel bokdosik a mellem, azzal szivjak ki a gennyet. En mar reg elapasztottam volna, de a parom nem engedi, mert a babanak a tej a jo (bar a 3 level antibiotikum es a jopar algopirin miatt en nem vagyok benn biztos). Ha esetleg nem vallalom a megbeszelt kistesot, az a szoptatas miatt lesz. Egyebkent a fejest utalom a legjobban. Mindig 2 mellbol szoptatok a gyulladas miatt, es minden szopi utan mindkettot ki kell fejnem. Fejostehennek erzem magam es masbol sem all a napom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!