Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nagy szívtelenség, ha lassan...

Nagy szívtelenség, ha lassan befejezem a szoptatást?

Figyelt kérdés

2010 óta folyamatosan szoptatok. A nagyobbik fiam 20 hónaposan magától abbahagyta a szopizást. A kisebbik most két éves és még eszeágába sincs abbahagyni.

Éjjel is többször fel kel és kéri, ezzel még annyira nincs is gondom, inkább az a bajom, hogy ebédelünk, nagyon picit eszik, majd 5 perc sem telik el és már szopizni szeretne, na erről szeretném valahogy leszoktatni, de gőzőm sincs hogyan tegyem.

2014. jan. 20. 20:21
 1/10 anonim ***** válasza:
21%
Rászoktatni sem lett volna szabad, mert nála már nem az evés funkcióját tölti be, mivel nagy csak anyatejes szoptatáshoz. Meg kell neki magyarázni, hogy neked nem jó, fáj stb. Sajnos egyszerűen nem fog menni, csak akarattal miszerint nem adod neki oda.
2014. jan. 20. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
A fiam 13 hónapos, és gyógyszert kellett szednem, ezért napközben nem szoptathattam. Eszik amúgy már mindent. Szerintem nálatok is inkább megszokás ez. Mikor jött, bújt csak eltereltem a figyelmét mással, és nem is volt semmi gond. Az estivel komoly bajban lennék, de a napközbeni elhagyása nem rázta meg. :)
2014. jan. 20. 20:32
 3/10 A kérdező kommentje:

Igazából nem szoktattam rá, így alakult. Soha nem szoptattam időre, adtam amikor kérték.

Köszönöm a jó tanácsokat, ez a figyelem elterelés jó ötlet.

2014. jan. 20. 20:38
 4/10 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nincs azzal semmi probléma, ahogy eddig zajlottak a dolgok nálatok. :) Viszont fontos, hogy a szoptatás mind a két félnek jó legyen. Most, hogy felmerült Benned, hogy valamit változtatni kellene, hát változtass. :) Egy két éves gyerek már mindent megért. A figyelemelterelés is jó ötlet, bár én már simán megbeszélném vele és szabályokhoz kötném a szopit. Pl. csak reggel és este kaphat, vagy étkezések után... vagy amilyen rendszer Nektek megfelelő. Hidd el, ha látja rajtad hogy komolyan gondolod, nem fogja felülbírálni... :)
2014. jan. 20. 21:29
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia, egy 2 évessel ezt simán meg lehet beszélni!

A szoptatás addig működik, amíg mindkét félnek okés a dolog. Onnantól, hogy Neked már nem, szerintem már nincs értelme.

Első lépésként valóban szabályokat kell felállítani, pl. csak a 2 alvásnál. Ezt követheti a teljes elhagyás, persze figyelve az ő visszajelzéseire is.

Én 19 ill. 20 his korukig szoptattam a gyerkőceimet, és mindkettőjüknél simán ment az elhagyás is, kis okosak már ebben a korban és megértik, mi a helyzet, csak határozottan kell kommunikálni, és kitartónak lenni!

2014. jan. 20. 22:01
 6/10 anonim ***** válasza:

Szerintem is meg kellene beszélni, hogy bizonyos időszakban van, pl. este lefekvéskor és kész.

Én már csak este adtam (2,5 éves volt a kicsi) és szépen el is apadt magától. Már nem volt érdemes csócsálni, így az estit is elhagyta.

2014. jan. 21. 00:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Már egy idő óta próbálom megbeszélni vele, hogy már nagy fiú és nincs rá szüksége. De nagyrészt sírásban tör ki, ami nem két percig tart. Ilyenkor elgyengülök.

De ma igyekeztem erősebb lenni, és csak a délutáni alváskor szopizott. Na meg este.

2014. jan. 21. 02:12
 8/10 anonim ***** válasza:
Na látod, ez már eredmény! :) Szép fokozatosan menni fog ez. Ügyesek vagytok! :)
2014. jan. 21. 13:27
 9/10 anonim válasza:
És, ha nem lennél otthon néha,mikor elalszik, vagy eszik?Szóval, mikor nem akarod odaadni?van segítséged?már elég okos ilyenkor, tudja, hogy csak tőled jöhet a tejecske.:)
2014. jan. 24. 23:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Sajnos ez nem megoldható, ugyanis teljesen egyedül vagyok a két kicsivel. Külföldön élünk, a férjem országában. Anyagi okok miatt vidékre kellett költözni, a férjem 80 km távolságban dolgozik és csak hétvégén jön haza. Itt ezen a helyen teljesen egyedül vagyok. Egyébként tegnap csak este szopizott, de annyira megtelt a mellem tejjel, hogy majd szét durrant, így alig vártam, hogy kérje, persze nem kínáltam fel neki,
2014. jan. 25. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!