Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szívtelenség lenne, ha 6...

Szívtelenség lenne, ha 6 hónaposan elválasztanám a babát?

Figyelt kérdés
Sokat szenvedtünk a szopival, végre türhetően megy, 3 hónapos a babám. De nagyon szeretném már kialudni magam (2x ébred egy éjszaka) és szeretnék fogyókúrázni is, hiába mondják, hogy szoptatás alatt lemegy, még mindig van 20 kiló pluszom, semmit nem fogytam. Szeretném 6 hónaposan, ahogy elkezdem a hozzátáplálást elválasztani, de olyan bűntudatom van. Nagyon önző lenne ez?
2008. dec. 13. 06:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a lényeg,hogy szívtelenség lenne-e.Még nem értél oda,nem tudod hogyan fogja fogadni a babád.

És hogyha ugyanúgy felkel éjszaka,akkor mivel altatod vissza?Akkor már praktikusabb szoptatni.

És nem mellesleg sokkal egyszerűbb is,tudod milyen nehezemre esett hajnalban felkelni és tápszert csinálni,aztán meg elmosni az üveget,hogy mindíg tiszta legyen?Nekem 8 hósan elapadt.Visszasírtam az időket amikor félálomban csak a szájába adtam a cicit,és aludtam tovább.

És mi van akkor ha van rajtad 20 kg súlyfelesleg,sztem mindegy hogy fél évvel később leszel sovány.Így is biztos gyönyörű Anyuka vagy.

Szoptass szerintem addíg amíg tudsz,lealább 1 éves koráig,ha másért nem akkor azért,mert hidd el nem nyernél az elválasztással annyi plusz időt pihenésre mint azt te gondolod!

2008. dec. 13. 07:17
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Addig szoptass amíg tudsz, mert ez a babának a legjobb és neked is. Legegyszerűbb a cicit elővenni. Nekem most hat hónapos a babám és ő is felkel még éjszaka 2x van hogy 3x is. Eddig a születése óta két olyan nap volt amikor átaludta az éjszakát. A fogyókúrával pedig várjál, most nem te vagy a legfontosabb hanem a babád és ha valaki szemedre veti a súlyodat az hülye. Rajtam is van még felesleg, de engem nem izgat. A párom piszkál miatta, de ő is csak viccesen ő sem akarja hogy a gyerek rovására menjen. A szoptatás a legegyszerűbb hidd el, neked is ez a legjobb. Esteleg ha tényleg nagyon zavar a súlyod akkor menj el tornázni, egy kis mozgás nem árt sem neked sem a babának. Amióta megszültem én is elmentem egy két alkalommal a barátnőimmel, de nem azért mert szükségét éreztem hanem azért mert jó volt egy kicsit kimozdulni baba nélkül. Meg jól is esett egy kis mozgás hiszen egész nap be vagyok zárva a babával a lakásba csak a szokásos köröket szoktam futni a boltba meg ha jó idő van akkor lemegyünk sétálni. tymy

2008. dec. 13. 08:30
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Semmiképp ne hagyd abba a szoptatást! A kilóid nem a fogyókúrától mennek le, kezdj el rendszeresen mozogni, azt szoptatás mellett is teheted.

Az éjjeli felkelésről pedig annyit, hogy nekem is legalább kétszer ébred a 4 és fél hónapos lányom, de mi kezdetektől úgy csináljuk, hogy éjjel mellettem alszik, csak odafordulok, szájába rakom a cicit, már alszom is tovább. Ő meg kiszolgálja magát és ő is alszik. Igazából egyikünknek se kell felébrednie. Bevált módszer, így én sose vagyok kialvatlan.

Egyébként a szoptatással egészen sok súlyt veszthetsz, többet, mint a fogyókúrával!

2008. dec. 13. 08:35
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A férjem onokatesója leválasztotta a kicsit,hogy ugy hátha átalussza az éjszakát.Hát NEM!!!!aludta át 2 éves koráig....

A szopi a legjobb ugy hogy semmiképp sem hagyd abba majd lemennek a kilók.Most a baba a legfontosabb....

2008. dec. 13. 09:11
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek addig szoptasdd a babád amig van tejcid hidd el sokkla jobb szoptatni mint tápszerezni és lehet ha elválasztanád a kicsidet akkor is felkelne éjszaka és ugyanugy kellene neki adni enni ,a cici ugye kéznél van meg steril is tehát sokkal könnyebbb és jobb is!Fogyozni?Szetm ha a párod szeret igy is akkor nem kell még fogyozni hidd el ráér az még a lényeg a babád szép egyenletes fejlődése és azt pedig legjobb ha cicizéssel éritek el,minden fáradtságért kárpotol a babád elégedett mosolya:)Üdv:12 hetes kislány anyukája
2008. dec. 13. 10:05
 6/15 anonim ***** válasza:
Én több mint 2 évig szoptattam a fiamat és addig egyszer sem aludta át az éjszakát. Persze két éves kora után már leszoktattam, mert már beszélt és nem érdekelte hol vagyunk hangosan kérte a cicit:) Már néha nekem is elegem volt az állandó felkelésből és hogy sosem tudtam magam kialudni, de mindig arra gondoltam, inkább ez mint hogy hajnalban tápszert vagy bármi mást kotyvasszak neki:) Most 7 éves, és sem oviban sem suliban nem kapott el semmilyen betegséget, oviban a 3 év alatt egyszer hiányzott 1 hetet a bárányhimlő miatt, de a vírusokat sosem kapta el!!!! Tehát megérte:)
2008. dec. 13. 11:49
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igazából nekem ellenpéldám van, 8 hónaposan választotta el unokatesóm felesége a kislányt és azóta végigalusszák az éjszakát...illetve tudok olyan tápszeres babát aki 3 hónaposan végigalussza. Na persze az ő anyukája nem erőltette soha a szopit, nem evett rendesen, nem ivott eleget, nem figyelt magára el is ment a teje, én azért nem vagyok ilyen. Sőt, nagyon sokat dolgoztam azért, hogy idáig jussunk, mert nagyon fájt az elején a mellem és most jutottunk el oda, hogy igény szerint tudok szopiztatni.A fájdalom ellenére sokszor cicire raktam, próbálkoztam, fejtem, kínoztam magam, sokan feladták volna. Tápszert is kapott az első hónapban, tudom, mivel jár a tápszeres etetés. Az együtt alvást nem szeretném, a babaágy az én oldalam mellett van, ez elég közel van szerintem. A fogyókúrába pedig pont azért szeretnék belevágni, hogy tornázhassak is, tudom, hogy a mozgástól megy le, de amíg szopi van nem mozoghatok intenzíven, ugye? A 10 felülésnek meg 5 guggolásnak pedig nem sok értelmét látom. És az is zavar, hogy a babám nem elégedett szopi után, sokszor sír, és nem tudom miért. Aggódom, hogy nem elég a tej, vagy valami nem jó, és ebből is elegem van. Minden nap hálát adok, hogy még egy napot kibírtunk szopival. Ezt szeretném már lezárni, mert amellett, hogy szeretek szoptatni, boldoggá tesz, hogy az én testem táplálja a babát egyúttal állandó idegbaj is, hogy van-e elég tejem, szopott-e eleget. És szerintem nem is gyarapszik most úgy, mint kéne, ezért el is viszem orvoshoz, amint tudom. Azért mindenkinek köszönöm a válaszokat, megerősítettetek abban, hogy próbálkozzak, amíg tudok.
2008. dec. 13. 15:21
 8/15 anonim ***** válasza:
Kislányom 10 hónapos és még mindig többször felkel éjjel cicizni.
2008. dec. 13. 16:40
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miből gondolod, hogy nem mozoghatsz intenzíven, ha szoptatsz. Ez nem igaz, csak fokozatosan kell hozzáfogni. A 10 felülésnek valóban nem sok értelme van, na de nem is felüléstől fogsz lefogyni. Edzőként hadd mondjak néhány dolgot, aztán majd eldöntöd, hogy szerinted van-e értelme. A zsírégetéshez aerob körülmények között minimum fél óra mozgásra van szükség. A szervezeted először a szénhidrátokat bontja. Kb. 20-30 perc, de kis intenzitású mozgás után kezdi el a zsírok felhasználását. Tehát a leginkább félórányi, vagy ennél hosszabb, nyugodt tempójú úszás, élénk séta, nagyon kis iramú kocogás és hasonlók fogyasztanak. A sétához még segítség sem kell, aki a babára vigyáz, tolhatod babakocsiban, vagy magadra kötheted hordozókendőben, akkor még jobb a dolog, mert még súlyt is viszel.

Szoptass, amíg tudsz és mozogj, amennyi jólesik, nem lesz gond!

2008. dec. 13. 17:41
 10/15 anonim ***** válasza:
Saját magad bevallod, hogy rosszul érzed magad az elválasztás miatt, akkor ne tedd!! Főleg, ha tényleg ennyit kínlódtál vele! Arra gondolj, hogy minden nap ajándék, hogy szoptatni tudsz! Én is hasonló cipőben járok, bár tény, hogy nem 20 kiló van rajtam. De tudom, hogy nagyon bánnám, ha előbb elválasztanám a lányomat! A sírdogálás nálunk is állandó, folyamatosan eszem magam amiatt, hogy vajon eleget szopott-e... fogalmam sincs! Annyira tanácstalan vagyok én is néha! Én is szeretnék már túllenni rajta, de még nem akarom feladni (nekem is hónapokig fájt a szoptatás, de már elmúlt)! Az előnyeit elmondták már a többiek, nem ismétlem! Meglátod, ha eléritek a 6 hónapos kort, meg fogod gondolni magad! Sok sikert! Fel a fejjel!
2008. dec. 13. 21:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!