Szívtelenség lenne, ha 6 hónaposan elválasztanám a babát?
Még valami (az edző vagyok, két válszat is írtam neked): nem kell orvoshoz vinni a picit! Ha van naponta néhány jó nehéz pisis pelus, akkor bizony eleget evett a baba! Három hónapos korban is van egy fejlődési ugrás (ez többször előfordul a csecsemőknél, először 6 hetes kor körül, majd 3 hóanposan, stb.) ilyenkor egyik napról a másikra többet kér enni, nagyobb az igénye. Ezt csak úgy lehet kielégíteni, ha gyakran mellre teszed. Néhány nap alatt a kínálat igazodik a kereslethez. Tapasztalatból mondom. Épp most vagyunk túl egy újabb ilyen ugráson - 4 és fél hós a lányom - én is úgy éreztem, hogy kevés a tej, szerencsére én tudom, hogy ilyen van és hogy csak a szopival oldhatom meg - két napig szinte óránként szopiztunk, harmadnapra lett annyi tejem, hogy úgy feszül a mellem, mint az elején a tejbelövelléskor. Megint van még fölösleg is.
A másik dolog: a babák nem olvasnak szakkönyveket, fogalmuk sincs, hogy a nagyokosok szerint mennyit kellene havonta, hetente gyarapodniuk. Én sose mérem a lányomat, mégsincs baj vele. És ne felejtsd el, hogy nem nőhetnek folyamatosan abban az ütemben, mint az első hetekben. Ha így lenne, egyéves korukra óriásbébik lennének.
Szia!
Nem akarod esetleg lefejve adni neki cumisüvegből, így látod mennyit eszik és kicsit szabadabb is vagy?Egyél rendszeresen, vitamint is szedjél,és mozogj sokat!
Mi is 3 hónaposak vagyunk:)) Rajtam is van pár kiló felesleg, de a napokban vettem észre, hogy elkezdtek a centik fogyni a hasamról. Nem fogyókúrázom, mert a szoptatás miatt nem kell. De odafigyelek, hogy inkább levest, főzelékeket egyek, joghurtot és rengeteg gyümölcsöt.
Nincs összefüggés abban, hogy a tápszeres babák vagy az anyatejes babák alszanak többet éjszaka. Mi hasfájósok voltunk, ezért sokat sírt, nappal állandóan kézben volt, én meg idegösszeomlás szélén, mert semmit sem tudtam mellette megcsinálni, sem pihenni. Nem cumizik, és a cumisüveget sem fogadja el. Egyik-napról a másikra megszűnt a hasfájása, továbbra is igény szerint szoptatok nappal. Éjszaka pedig 2 hete alszunk, este 10-től reggel 8-ig, 9-ig. Ne add fel, lehet, hogy napok kérdése az alvás nálatok is. És ne stresszelj!!!! Boldog babázást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!