Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kevés a tejem, meddig hagyjam...

Kevés a tejem, meddig hagyjam a babát mellenként szopizni, hogy kiürítse biztosan?

Figyelt kérdés
Egy hónapos a kisfiam, amióta megszületett problémás a tej mennyisége, pótlás kellett már a kórházban is és azóta is. Mindig két ciciből szoptatok egy alkalommal, mivel csak így lakik jól (így se mindig) ez gondolom nem is kérdés. Viszont így az merült fel bennem hogy nem-e "lustult el", és nem-e azért nem termelődik elég, mert a hátsó tejet nem szívja ki. Olvastam hogy onnan lehet tudni, hogy olyan pöttyet lesz a cici, de én nem vettem eddig észre ilyet nekem szinte ugyanolyan. Meddig hagyjam egy cicin, hogy tuti teljesen kiürítse? Az a baj, hogy a végén már csak cumizik szerintem, aztán ha megunja és még éhes akkor nyöszörögni kezd még, olyankor szoktam át tenni a másikra vagy ha már mindkettőn volt akkor tápszert adni.

dec. 26. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:
73%

20-20 perc (szoptatási tanácsadó mondta, mielőtt lepontoznak a véranyák akik szerint nincs olyan,hogy kiürül egyfolytában szoptatni kell...)

És szoptatás után fejni kell, hogy szaporodjon.

dec. 26. 21:07
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
Én akkor tettem át, amikor másodszorra is kiköpte, láthatóan nem véletlen. Amíg "cumizik" =komfort szopizik, az is termeli a helyet, ha van rá kapacitásod, akkor hagyd nyugodtan. Én jobbról balra, balról jobbra tettem amíg be nem aludt. Az első 6 hétben még méri fel a tested, hogy mennyi tej kell, ilyenkor megéri hagyni állandóan szopizni. Rengeteget híznak ilyenkor, nem a kevés tej hibája, ha rengeteget eszik, ez a normális. Az persze más, ha te nem akarsz egész nap szoptatni, és azért adsz tápszert. De ha azért adsz, mert attól félsz, hogy nincs elég tejed, szerintem amíg szépen szopizgat, addig nincs baj. Akkor adnék neki pótlást, ha már semelyik melled nem fogadja el, csak üvölt a levegőbe. Én fejtem szoptatás mellett, ebből tudtam, ha véletlen túl sokat fejtem és vissza kellett pótolni, de ilyen csak nagyon ritkán volt.
dec. 26. 21:12
 3/9 anonim ***** válasza:
92%
#1 Ha csak rajtahagyod a mellen, akkor nem kell fejni. :) A baba sokkal hatékonyabb szaporító eszköz, mint az elektromos mellszívó.
dec. 26. 21:13
 4/9 anonim ***** válasza:
21%
#3 Csak a baba nem fog jól lakni, csak elfáradni és üvölteni az éhségtől.
dec. 26. 21:22
 5/9 A kérdező kommentje:

Fejem is közben csak én is úgy tudom, hogy az nem olyan hatékony mint a baba. Nem azért adok tápszert mert nem akarok egész nap szoptatni, hanem mert nagy parám, hogy éhes marad a babám. Utálom is amikor azt mondják, hogy a tápszerrel a valaki a könnyebbik utat választja. Nálam ez azért alakult ki (ez a félelem, hogy éhes marad), mert nagyon aluszékony baba, már a kórházban nagyon visszaesett a súlya, ugye ezért is adtak pótlást, és úgy is engedtek haza minket, hogy kicsit sárga ezért nagyon figyelni kell hogy eleget egyen és ha úgy van ébresztgetni is kell. Most már kevésbé aluszékony, de most is az van sokszor, hogy bealszik a cicin, úgy, hogy még szerintem nem lakott jól, mert nem sokra rá sírva ébred, és olyan nagyon keservesen.

Volt pl olyan, hogy bealudt, azt hittem jól lakott, anyukám kivitte babakocsiban sétálni, de max 10 perc után jöttek vissza, mert üvöltött. És mondom olyan nagyon keservesen, utána én is sírtam hogy szegényt éheztetem... Szóval nem nem azért tápszerezek mert ez a könnyebb út, ha nem mert így nyugszok meg a hogy tuti jóllakik. De amúgy nem mindig kap főként csak este.

dec. 26. 21:29
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Ha már nem akar szopizni, csak üvölt, akkor lehet pótolni. Én csak azt mondom, hogy amíg szívesen szopizik, addig érdemes hagyni neki. De ha már a baba sem akarja szopizni, akkor a mellszívó is felesleges kínzás szegény mellednek. Inkább pótolj picit, aztán később megint tedd mellre, ha szeretné. Sokkal többet ér, mint tépni a száraz mellet, a mellbimbót is sokkal jobban tönkreteszi.
dec. 26. 21:33
 7/9 anonim ***** válasza:
Szoptatási tanácsadóval beszéltél?
dec. 26. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:
65%
Bennem az merült fel, hogy biztos-e, hogy az általad termelt tej mennyiségével van-e a gond, a másik, hogy biztos-e, hogy az éhség miatt ébred-e sírva? Amiért kérdem: kis tömegű, sárga, aluszékony volt a babánk, lassan gyarapodott az elején és folyton belealudt a szoptatásba, viszont sokszor 20 percen belül sírva ébredt. Tejem volt bőven, a sírás pedig esélyes, hogy reflux miatt volt (néha szélgörcs is befigyelt, de az másik történet). Kizárólagosan szoptattam, kb. 2 óránként, egy szoptatás nála 45 percig is simán eltartott, ha valami csoda folytán nem aludt el közben. Én úgy csináltam, hogy szopott az egyikből, ha többször is kiköpte, ilyenkor általában már ki is ürült nagyjából, akkor tettem a másikra, abból meg evett, amennyit evett. Ha valamiért fejni akartam, akkor az egyikből szoptattam, közben a másikból fejtem. Így nekem is könnyebben jött, ő meg hatékonyabban ürített, mint ahogy én fejtem. Nekem nem igazán ment a fejés.
dec. 26. 23:01
 9/9 anonim ***** válasza:

Több körrel bizonyosodtam meg róla, hogy "kiürült" vagy csak nincs ereje/kedve tovább szívni. Azaz bal-jobb-bal-jobb... Ha már hiába tettem át, mert egyből kiköpte, akkor volt vége a szoptatásnak. Ha ekkor éhség jelét mutatta, akkor kapott pótlást.

Lányomnál nem sikerült, mert izomtónuszavar miatt nem szopizott hatékonyan.

Fiamnál bevált, nála ezzel a módszerrel egyre kevesebbszer kellett pótolni.

dec. 27. 08:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!