Mennyire fontos a szoptatás maga?
Az a fontos, hogy anyatejet kapjon, vagy az is fontos, hogy ciciből kapja ezt meg? Lesz bármi hátránya abból, ha a tejet lefejem és úgy kapja meg üvegből?
(Ugyanúgy ölelem közben, beszélek hozzá, puszilgatom, stb.)
"Ezt én sem értem hogy akinek van teje miért nem szoptatja a gyerekét ? Miért kell fejni ?"
Én nem szerettem szoptatni, pl ezért. Undorodtam tőle.
Hajjaj, ezzel most kihúztad a gyufát. ;)
Egyébként van igazság abban, amit írsz. Sajnos sok szempontból nagyon messzire kerültünk az eredeti "állapotunktól", és ez néha tényleg nem a jobbik irányt jelenti. A modern életforma egy csomó egyébként igen értékes és hasznos tulajdonságot lassan kinevelt belőlünk, ezért is szokták azt emlegetni, hogy a mai kor embere elidegenedett önmagától. Persze nem mondom, hogy szívesebben élnék a régmúltban vagy a világtól elzárt helyen, de az tuti, hogy régen ill. néhány helyen még ma is sokkal kiegyensúlyozottabb és boldogabb a lét, mint itt a modern "nyugati" világban.
És sajnos tipikus példa erre a család mint egység, és az utódgondozás, gyermeknevelés is. :(
Attól, hogy valaki nem szoptat, hanem feji a tejet, még lehet ugyanolyan jó anya!!!!!!
Az első gyerekemet egy évig szoptattam. Viszont a második gyereknél szülés után annyira ödémásak voltak a melleim, hogy bimbóvédővel sem jött össze a szoptatás. A kórházban hiába kértem segítséget, a védőnőmről meg inkább nem is beszélnék... Ennek ellenére nem tápszerrel etettem a gyereket, hanem bevállaltam a fejést annak minden nyűgjével és macerájával (mert igaza van az előzőeknek, a szoptatás tényleg sokkal egyszerűbb és természetesebb). Az eltelt 13 hónap alatt nem csak a fiamat etettem anyatejjel, hanem 8 hónapig egy tejtesót is, és egy percig sem éreztem magam rosszabb anyának mint az első gyerekemnél akit szoptattam. Tehát üzenem annak a korábbi válaszolónak aki a maga 23 év élettapasztalatával elítéli a fejő nőket, hogy kerülhet még ő is hasonló helyzetbe, a világ nem csak fehér vagy fekete!
Kérdező, de miért gondolod, érzed úgy, hogy a gyakori szoptatással nem jó úton jársz?
Én úgy értem az írásodat, hogy amikor fejsz és úgy adod, akkor ő nyugodtabb és többet alszik (ez érthető). Amikor viszont csak szoptatod, akkor kicsit kaotikusabb a lét, mert pl. egyszerre kevesebbet eszik vagy belealszik, ha épp. - Viszont tudod-e, hogy az igény szerinti szoptatás az gyakran pont ilyen? Nekem úgy tűnik, mintha csak ez a fajta tudás hiányozna a háttérből és onnantól már nem is lenne probléma, hogy így "kellene" szoptatnod. Nem lehet, hogy azt várod, hogy a szoptatás is egyfajta menetrend szerint menjen, de mivel nem így megy, azért csalódott vagy és aggódsz...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!