Miért ilyen "fontos" téma a szoptatás?
Sziasztok!
A kérdésemben arra akartam utalni, hogy nagyon sokaktól azt olvasom, hogy iszonyú szomorú, amiért nem tudja szoptatni a babát, és tényleg szinte látszik a soraiból, hogy mennyire bántja a dolog. Soha nem gondoltam,hogy ez valakinek ekkora szomorúságot okoz. Én mindig úgy voltam vele, hogy ha nem tudok szoptatni majd kap a baba mást anyatej helyett, de nekem kb. egy vállrándítás volt a dolog, ezért lepett meg iszonyúan, hogy egyeseket ez mennyire bánt, holott abszolút nem tehet róla az ember lánya, ha nincs teje.
Szóval a kérdésem, hogy én gondolom jól, vagy ez tényleg ekkora trauma egy anya életében? Ha ekkora trauma, akkor miért? Hiszen nem az ő hibájuk.
Köszönöm a válaszokat:)
Mert aggódik a baba egészségéért, és mert tudja, hogy olyan védettséget kap(na) a baba az anyatejjel, amelyhez semmilyen más módon nem juthat hozzá, ez a dolog "fizikai" oldala, a másik, hogy a szoptatott baba sokkal nyugodtabb idegzetű, ebből a szempontból egészségesebb lesz.
Ezt nem tudja neki megadni....
Nem volt olyan nagy trauma nekem, pedig 3 hónaposan már egyátalán nem tudtam szoptatni a kisfiamat. Bár néha elgondolkodok rajta, hogy talán szorosabb lenne a kapcsolatunk, ha tovább tudtam volna neki anyatejet biztosítani.
Mások lehet kicsit érzékenyebbek, ők talán azt gondolják, hogy kevesek, hogy nem jó anyák, de ez nem így van!
Úgy sajnálom, aki emiatt szenved, nekem meg sem fordulna a fejemben, hogy kevesebbnek érezzem magam egy olyan dolog miatt, amiről egyáltalán nem én tehetek. Mert ha az én hibám lenne akkor oké, de ez nagyon durva, hogy ennyire elszomorítja az anyákat ez.
Tudom én, hogy az anyatej a legegészségesebb, na de nem dől össze a világ, ha nincs és ettől senki sem lesz rosszabb ember, rosszabb anya meg aztán főleg nem! Ezért is érthetetlen nekem miért ostorozzák magukat a szoptatás miatt az anyukák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!