Masoknak is 4. Honaptol ajanljak a hozzazaplalast?
Figyelt kérdés
Kisfiamat 3.6 kgmal hoztuk haza. Harom honaposak 5.8 kg. En azt olvastam a who ajanlas szerint feleves korig csak anyatejes taplalas ajanlott. Annyira rossz lenne a gyarapodasa szerintetek? Duplaznia kellett volna mar ekkorra? A vedonok egy resze meg miert mindig ugyanazt szajkozza mint az elozo generacionak? Vagyis tea, cukros viz ket ettes kozott. Mondanom sem kell, egyikkel sem elunk. A babank pedig kiegyensulyozott, jokedvu. Csak mostmar tenyleg nem tudom, mikortol adjam az almalevet ill puret, mert egyik At mond a masik Bt. Ti mi alapjan dontenetek?2013. nov. 15. 17:12
1/8 anonim válasza:
Tápszeres babánál szokták javasolni a 4 hótól való hozzátáplálást, anyatejesnél elég féléves kortól.
2/8 anonim válasza:
Mivel a fiam tápszeres volt, így mi 4 hónaposan kezdtük. Ha Te 6 hónaposan szeretnéd elkezdeni, kezd akkor. Dupláznia egyébként 6 hónapos korára kell.
3/8 anonim válasza:
én is pont ezt a kérdést akartam feltenni,hogy mi ez az új fajta nézet.nekem is lassan tölti a babám a 4.hónapot-és már kérdezte a dokinéni,hogy miért nem adtam már az almát-már rég kezdeni kellett volna.anyatejes-csak szopk,nagy baba-de nem etetem csak 3-és fél-4 óránként-jól eszik,pár perc alatt végez-de jól lakik.én sem értem,minek a gyümi ilyenkor-de ők tudják-te meg azt fogadsz csak meg,amit jónak látsz.én az előző gyereknél az 5.hónapban kezdtem-ez a középút.most sem fogom előbb-majd bólogatok.
4/8 anonim válasza:
A babák általában fél éves korra dupláznak, egy éves korra háromszoroznak. Ha szoptatod a babát, bőven elég a 6. hónapban elkezdeni a hozzátáplálást, ha normál a súlyfejlődése, nem bukik annyit, hogy az már gáz legyen. Sőt, inkább ekkor ajánlott. Tápszeres babáknál 4 hónap az alsó határ. Nálunk szerencsére nem volt eltérés a védőnő és az én véleményem között, de én ilyen esetekben meghallgatnám, amint mondanak, aztán megfelelő tájékozódás után a saját módszeremhez nyúlnék. Egy olyan védőnő tanácsát nem venném szentírásnak, aki cukros vízzel, meg teával nyúz.
5/8 anonim válasza:
legközelebb komolyan megkérdem a védőnőmet, hogy honnan szalajtják ezeket a fenti védőnőket ezekkel a "tanácsokkal". Az enyém tök normális és eddig még nem mondott olyat amivel nem értettem volna egyet (ő a 6 hónapos korig szoptatást pártolja, de nem nyesett le azért sem, mert 5 hónaposan megkóstoltattam a lányommal a barackot)
6/8 xStefix válasza:
Ès ahhoz mit szòlsz, hogy a tàpszeres babàknàl is csak fèl èves korban lenne èrdemes kezdeni? ;)
7/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat. Feleves korig nem szivesen adnek neki mast max akkor ha elmaradna a sulyfejlodesben. A vedononek meg majd bologatok ha nem jutunk vmi kozos nevezore.
2013. nov. 17. 10:20
8/8 anonim válasza:
Az én lánykám 3,5 kg-val született és most 3 és fél hónaposan 7 kg. Csak anyatejes. Erre közli a védőnő, hogy biztosan adok neki tápszert :) Én meg mondtam, hogy nem kell ide jönni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!