Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyire fontos a szoptatás...

Mennyire fontos a szoptatás és az anyatej?

Figyelt kérdés
Nincs kedvem szoptatni a babámat, tápszeres lesz! Lesz ettől bármiféle hátránya az anyatejes babákkal szemben?

2013. nov. 6. 14:30
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

"pattanj már le erről a témáról, hogy a tápszeres gyerekkel nem törődik az anyja)."

Hol írtam én ilyet????

2013. nov. 6. 15:38
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem elítélni valakit csak azért, mert nem szoptat, szűklátókörűség. Azt hiszem magyar mentalitás, hogy csak testi okokat fogadunk el kifogásnak. PEdig a lelki okok legalább ilyen erősek tudnak lenni, ha nem erősebbek. Aki nem akar szoptatni, még lehet jó anya, és nem tartozik sem neked sem másnak magyarázattal, hogy miért nem teszi. EGész egyszerűen azért, mert semmi közöd hozzá.
2013. nov. 6. 15:43
 13/27 anonim ***** válasza:
Szerintem mindegy, miért nem szoptat. Ez az ő döntése, ettől még nem lesz rossz anya, aki rosszat akar a gyerekének. Te most pontosan azt mondtad, hogy aki tápszert ad neki (most mindegy, miért), az nem a legjobbat akarja. Ebből már csak egyenesen következik, hogy más területen is így van.
2013. nov. 6. 15:46
 14/27 A kérdező kommentje:

Én ezt írtam:

egy anyának HA TEHETI, mindig mindenből a legjobbat kell biztosítania a gyermekének.

Tehát HA MÓDJÁBAN ÁLL SZOPTATNI!

2013. nov. 6. 15:52
 15/27 A kérdező kommentje:
Persze, nincs közöm hozzá, de véleményem attól még lehet. És ezen az oldalon pontosan mások véleményére kíváncsiak az emberek.
2013. nov. 6. 15:54
 16/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehet ezek szerint én vagyok a szűklátókörű tényleg, de nekem ez akkor is furcsa, hogy meg sem akarják egyesek próbálni, hátha mégis menne a dolog, hanem alapból azon agyalnak hogy szülés után hogyan is lehetne elapasztani.
2013. nov. 6. 15:58
 17/27 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy furcsa, de szerintem ezért nem szabad elítélni. Nem ezen múlik, hogy jó anya-e. Ma már nagyon jó tápszerek vannak, nem szenved hátrányt a baba.
2013. nov. 6. 16:07
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

Én nem ítélem el, egyszerűen csak nem értem. Nekem mindig Hobo dalszövege jut eszembe arról, aki nem akar (tehát nem nem tud) szoptatni: "Kéne egy fiú, de félted a melled, szép vagy és hiú, a kincsed a tested."

Én egyébként akartam szoptatni, nem is voltak ellenérzéseim, pedig két hétig minden szoptatás alatt csalánkiütésem lett, ami fél órával később elmúlt. De igazán csak két és fél - három hónap után szerettem meg szoptatni. Most sajnálom azt, aki nem küzdi végig az elejét, mert szerintem szenzációs dologból marad ki.

Még az szokott eszembe jutni, hogy a mi gyermekünk nagyon sokszor csak cicin nyugodott meg. Se cumi, se ringatás, se semmi nem használt, a cici viszont egyből. Elképzelésem sincs, mit csináltam volna szoptatás nélkül.

2013. nov. 6. 16:29
 19/27 anonim ***** válasza:
100%
én csak a magam nevében és a gyerekem nevében tudok nyilatkozni: nekünk nagyon fontos. mindig is vágytam rá, készültem, szoptatási tanácsadóhoz mentem már szülés előtt, olyan szülésznőt választottam-mert valamiért nagyon erős volt bennem az érzés, hogy én szeretném táplálni a gyerekemet a saját testemből. csodálatos dolog, kapcsolat ez anya-gyermek között, imádom és a fiam is imádja. egyébként, hogy milyen hátrányai vannak a nem szoptatásnak, azt nyilván sokan tudják, hiszen utánaolvastak, belebotlottak az információkba (egyik sem végzetes hátrány). nem arról van szó, hogy ettől bárki rossz anya lenne, ha kihagyja, vagy a gyereke ezért lesz beteges, mert ha pl. valaki muszájból teszi, szerintem többet árt vele, mint használ...egyszerűen inkább szerintem arról van szó, hogy ez egy természet adta dolog, ami jó és kényelmes, boldogság a mamának, babának. Ha valaki rossz érzéssel viseltetik iránta, az köszönthető ennek a beteg társadalomnak, ami folyamatosan fertőzi az emberek elméjét és sok korábbi tudatalatti tapasztalatnak, ami miatt ódzkodik az anyuka...akiknek nem sikerül, ott is gyakran az egészségügyisek nem megfelelő segítsége a sikertelenség oka, mert nem megfelelően látják el a kismamákat. A nők csupán pár százaléka nem tud ténylegesen szoptatni (nincs megfelelő mennyiségű tejmirigye [orvosi információ]), a többi más összetevők következménye (az anya saját érzései, külső stressz hatások, összehangolódási problémák, szülésélmény, nem megfelelő segítség a gyermekágyon és után, elavult módszereket hirdető védőnők, eüsök...stb. rengeteg hatás lehet). Aki meg nem akar és nem szoptat, az így döntött. Ezt az utat választották. Nem vagyunk egyformák és felesleges ítélkezni. Ráadásul nem mindenki gondol bele mindenbe, egyszerűen cselekszik éppen úgy, ahogy adódik egy helyzet. Mindenki úgy teszi, ahogy neki jó. A legfontosabb a gyerek számára szerintem az, hogy legyen az anyatej vagy tápszer az anyuka jó érzéssel legyen felé, mert ebben a korban a világ felé építi ki a bizalmat a kicsiben, ezért bármelyik utat választja az a fontos, hogy jól érezze magát, mert a piciben ez fog elmentődni.
2013. nov. 6. 16:48
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

Én személy szerint nem voltam odáig a szoptatásért, nem is volt elég, egy idő után persze vége szakadt. Attól, hogy egyeseknek ez boldogság, még más nem feltétlenül érez úgy. Ettől azonban nem szereti kevésbé a gyerekét.

De mindegy is, felesleges beleszólni egymás módszereibe, végképp pedig bárkit is elítélni olyasmiért, amivel nem árt a gyerekének, mert beteg nem lesz tőle, ha tápszert kap.

Azt viszont én sem kedvelem, hogy a szoptatós anyukák úgy néznek a tápszeresre, mint valami szennyre (tisztelet a kivételnek). Én is kaptam már meg ismerőstől, hogy nem csodálja, hogy a fiam visszaöklendezi a kaját, mert tápszert adok neki (pedig csak köhögött, nem a tápszerrel volt baja).

Az meg, hogy a baba csak cicin nyugszik meg, szokás kérdése. Ehhez szokott hozzá, ezután is ezt fogja kérni. Az én fiam sosem sír alvásnál, tehát nem ezen múlik. Álmos, leteszem, alszik. Sosem volt ilyen problémánk, tehát ez nem szól a szoptatás mellett. Én inkább úgy látom, hogy az anyatejes babákkal van ez a "probléma", ami egyeseknek gondot okoz, másoknak nem. Az én fiamat sem kellett sosem ringatni, vagy órákat mászkálni vele. Nyugodtan alszik a saját ágyában.

2013. nov. 6. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!