Mennyire fontos a szoptatás és az anyatej?
"pattanj már le erről a témáról, hogy a tápszeres gyerekkel nem törődik az anyja)."
Hol írtam én ilyet????
Én ezt írtam:
egy anyának HA TEHETI, mindig mindenből a legjobbat kell biztosítania a gyermekének.
Tehát HA MÓDJÁBAN ÁLL SZOPTATNI!
Én nem ítélem el, egyszerűen csak nem értem. Nekem mindig Hobo dalszövege jut eszembe arról, aki nem akar (tehát nem nem tud) szoptatni: "Kéne egy fiú, de félted a melled, szép vagy és hiú, a kincsed a tested."
Én egyébként akartam szoptatni, nem is voltak ellenérzéseim, pedig két hétig minden szoptatás alatt csalánkiütésem lett, ami fél órával később elmúlt. De igazán csak két és fél - három hónap után szerettem meg szoptatni. Most sajnálom azt, aki nem küzdi végig az elejét, mert szerintem szenzációs dologból marad ki.
Még az szokott eszembe jutni, hogy a mi gyermekünk nagyon sokszor csak cicin nyugodott meg. Se cumi, se ringatás, se semmi nem használt, a cici viszont egyből. Elképzelésem sincs, mit csináltam volna szoptatás nélkül.
Én személy szerint nem voltam odáig a szoptatásért, nem is volt elég, egy idő után persze vége szakadt. Attól, hogy egyeseknek ez boldogság, még más nem feltétlenül érez úgy. Ettől azonban nem szereti kevésbé a gyerekét.
De mindegy is, felesleges beleszólni egymás módszereibe, végképp pedig bárkit is elítélni olyasmiért, amivel nem árt a gyerekének, mert beteg nem lesz tőle, ha tápszert kap.
Azt viszont én sem kedvelem, hogy a szoptatós anyukák úgy néznek a tápszeresre, mint valami szennyre (tisztelet a kivételnek). Én is kaptam már meg ismerőstől, hogy nem csodálja, hogy a fiam visszaöklendezi a kaját, mert tápszert adok neki (pedig csak köhögött, nem a tápszerrel volt baja).
Az meg, hogy a baba csak cicin nyugszik meg, szokás kérdése. Ehhez szokott hozzá, ezután is ezt fogja kérni. Az én fiam sosem sír alvásnál, tehát nem ezen múlik. Álmos, leteszem, alszik. Sosem volt ilyen problémánk, tehát ez nem szól a szoptatás mellett. Én inkább úgy látom, hogy az anyatejes babákkal van ez a "probléma", ami egyeseknek gondot okoz, másoknak nem. Az én fiamat sem kellett sosem ringatni, vagy órákat mászkálni vele. Nyugodtan alszik a saját ágyában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!