Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha szülés után a kórházban...

Ha szülés után a kórházban nem indul be a tejem, hogyan engednek el?

Figyelt kérdés
Mármint hogy elvileg akkor engednek haza,ha megáll a súlyvesztés és hízni kezd a baba.De ha nincs elég tej,amitől hízzon,csak csökken a súlya,akkor is hazaengednek,és tápszerezni kell,vagy már a kórházban tápszert kap?Főleg a bababarát kórházakra vagyok kíváncsi,ahol az anyatejes táplálás a legfontosabb,így semmit nem adnak a babáknak,még ha nincs teje az anyának,akkor sem.
2013. szept. 27. 14:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10 - es vagyok. És hazaengedtek simán. Szfvar.
2013. szept. 27. 17:53
 12/16 anonim ***** válasza:
Bababarát kórházban szültem. A szobatársam császáros volt, teje semmi. Adtak neki tápszert és teát is. + hazamenetelkor tápszer receptet.
2013. szept. 27. 22:10
 13/16 anonim ***** válasza:

ha nem a második-harmadik gyereked, és nem vagy abszolúte mázlista, akkor bizony nem fog beindulni a tejed, éppen csak elégséges lesz, amire te majd azt hiszed, hogy nem elég :) meg elengednek, mivel nagy valószínűséggel csökkenni fog a súlya 10-15%-ot, ez normális (kikakilja a magzatszurkot + még gyenge hogy teleegye magát, ezért egy kis tartalékot még felhasznál)

4 napot kötelező bent lenni (ezt a OEP írja elő - sajnos)

szóval elengednek még ha sárgácska is a baba, nincs tejed (szerinted nincs...) és 10%-nál nem nagyobb a súlyveszteség... az anyák 99%-a megy is haza :)

én bababarátban szültem (szt.istván) - pohárból itatták meg a babámat (pasztőrözött anyatejjel)

sajnos azért annyira nem tökéletes még ott se a rendszer, elfelejtették mondani nekem, hogy sárga és kicsi babámat ne hagyjam 3 óránál hosszabb ideig aludni + ők se vágták, hogy 10 ml-nél kisebb a gyomra, azért szopik 4-5 grammokat, és azért van csak a fejéskor pár csepp az edényben... azért a bababarát kórháznak is lenne mit fejlődni.. (meg sok kórháznak, állítom, hogy 90% lenne anyatejes és 10% tápszeres baba)

2013. szept. 27. 22:39
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Ezek szerint tényleg kórházfüggő!Fel szeretnék készülni minden eshetőségre,ezért tettem fel a kérdést.Érdekeltek a lehetőségek,és hogy van-e valamilyen általános rendszer,de látom,hogy nincs,és így sajnos csak ott derül ki,adnak-e valamilyen pótlást,ha nem lesz tejem.

Nem volt véletlen a kérdés,mert már van egy gyerekem,és neki semmit sem adtak a bababarát kórházban,hanem nyüstöltek,de alig volt tejem.Ijesztgettek,hogy nem mehetünk haza,tiszta görcs voltam,2 óránként keltegettem enni,hogy hazamehessünk 5 nap után.Mikor már nagyon ordított az éhségtől,ráripakodtak,és az arcát vízzel "hűtötték",hogy ne sírjon.Aztán adtak neki pohárból vizet.Ez a 4.nap éjszaka volt.5.napon 20 gramm! hízással engedtek el,bár végig csóválták a fejüket,és nem volt szabad bimbóvédőt sem használnom,pedig csak azzal evett valami keveset.Végén egy fiatal csecsemősnővér megsajnált,és hozott egy kincstári darabot,de mondta,hogy jól dugjam el,meg ne lássák a többiek,gyerekorvos,főnővér,szóval senki.Hát gondolhatjátok...Első gyerekesként nem tudtam,mi a rendszer,így mindent úgy csináltam,ahogy mondták...

Nővérem meg vihette vissza a gyerekét aznap,ahogy kiengedték,mert egyáltalán nem volt teje,és a kicsi kiszáradt,estére rosszul lett,így megint a kórházban kötöttek ki.Ott adtak neki tápszert,és óráról órára javult az állapota.

Tápszert egyikünk gyereke sem kapott,és receptet sem,sőt tanácsot sem.Forszírozták a szoptatást,de nekünk "genetikusan" nincs elég tejünk,a felmenőinknek sem volt...

Jövőre újra szülök,de már okosabb leszek,és köszönöm,hogy segítettetek,verni fogom az asztalt,nem hagyom éhezni a gyerekemet az idióta "bababarát" rendszer miatt.Ezután kételkedem a bababarát mivoltában,mert azt,ahol a gyereket hagyják éhezni,azt inkább másnak nevezném...

:(

2013. szept. 28. 11:43
 15/16 anonim ***** válasza:

hát igen, van hiányosság (már írtam is ide az előbb)

azt el kellene nekik mondani, hogy ne vedd le a melledről a gyereket - mert kicsiket kortyolgat, de éppen annyit,e amennyi elég.

sok anya belefárad, kapja a tanácsot arra vonatkozóan, hogy tegye le a kicsit a kiságyba, adjon a szájába cumit, a fejlődéséhez aludnia is kell a gyereknek, 3 óránkénti etetés.... pedig az anya mellén is pihen a gyerek, nyugodtan el lehet szenderedni a gyerekkel néha-néha - nem kell ülve szoptatni (nagyon is pihentető az újszülöttel együtt aludni, csak félnek az anyák, mert valakik elterjesztették, hogy rá lehet feküdni. egy anya nem fekszik rá a gyerekére - Japánban és Kínában pl. nincs is kiságy, szivacson alszanak a nők a babájukkal)

aztán a kórházi látogatások - az anya leszedi a ciciről a gyereket, alszik, rábízza a csecsemős nővérre...

ezek MIND lassítják a tejtermelés beindulását és azt, hogy a baba hatékonyabb, erősebb legyen.

ELÁRULOM, ÉN IS ELKÖVETTEM A HIBÁT - de szerencsére volt egy nőrokonom, aki fáradtság nélkül jött az első héten minden nap, és tanított, és egy szoptatási tanácsadó, akivel leveleztem.

az én babám besárgult, bekómázott (lehetett volna nekünk is kórház - csak szerencsére gyanús volt a sok alvás, és mertem kérdezni! még időben léptem... pár óra, és bizony kiszáradt volna a gyerek - követtem én is a hülyeségeket)

MA MÁR ANNYI TEJEM VAN...

sajnálom, hogy nem adnak VALÓBAN TÁMOGATÁST a kórházban.

elárulom, a gyerekembe 10 ml tejet töltöttek bele, és kibukta! 2700 gramm volt, 50 centi, és nem volt ekkora gyomorkapacitása. de ezt ott nem mérlegelik. a könyv szerint 10 ml-t kell innia. hát ki is hányta szegény kicsi :)

remélem, egyszer tényleg eljön az, amikor teljesen ösztönösen bánnak az anyák a gyerekekkel, és nem úgy, ahogy azt a nagyi - anyu tanácsolja (akik még a régi iskola szerint gondozzák a babát) - hogy a kórházban egyedileg foglalkoznak az anyákkal és babákkal - nem a tápszer-tudomány alapján magyarázzák azt, hogy mennyit kell ennie a babának... stb.

2013. szept. 28. 13:04
 16/16 anonim ***** válasza:
bababarát kórház: pótlást kapott (női tej), tápszert itt abszolút nem engedik. Nagy súlyvesztés miatt nem engedtek haza, plusz egy napot bent tartottak.
2013. szept. 28. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!