Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt olyan, akinek szülés...

Van itt olyan, akinek szülés után a kórházban nem sebesedett ki a mellbimbója?

Figyelt kérdés
Hogy csinálta?
2010. jan. 5. 13:41
 1/9 anonim ***** válasza:

nekem szerencsére soha nem sebesedett ki

szülés előtt bújbam a szopis könyveket, szopis oldalakat, hogy megtanuljam, hogy kell pontosan szoptatni, hogy kell tartani a babát, hogy kell tartani stb

ha az elejétől fogva a baba és a mama jól ráérez a dologra, akkor menni fog, mint a karikacsapás

9 hós 11 kilós szopibajnok anyukája

2010. jan. 5. 13:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem sem volt sebes soha, én szoptatás után bekentem anyatejjel és a köv. szopi előtt lemostam. Ennyi. (meg gondolom szerencsés "alkat" vagyok ezen a téren)
2010. jan. 5. 14:58
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ennek egészen "egyszerü"a titka.jól kell mellre helyezni a picit.Nekem az elsővel voltak ilyen gondjaim,igaz ki nem sebesedett de rettentően fájt.A másodiknál már "csak"érzékeny volt a mellem.A lényeg,hogy az egész bimbót+a bimbóudvart is bekapja a picur,igaz ez elég fájdalmas az elején de hosszú távon sikeres lesz a szoptatás!Amíg csak előtejem volt addig felváltva szopizott a két mellemen,5-10 percet egy cicin.
2010. jan. 5. 15:01
 4/9 anonim ***** válasza:
91%
Nekem soha nem volt se sebes, és be se gyulladt a mellem. Pedig annyi tejem volt, mintha ötösikreket szültem volna. A babám jól szopott, nem kellett tanítani, a bimbó is jó, így a sebek is elkerültek minket.
2010. jan. 5. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is csak érzékeny lett, főleg hogy eleinte volt 2 órás etetésünk is. De a kisfiam profin szopizott az első naptól.
2010. jan. 5. 22:09
 6/9 anonim ***** válasza:
A szobatársamnak sem lett sebes a melle...irigyeltem is.Mondjuk neki jól kiemelkedő mellbimbója volt,míg az enyém nagyon lapos,a lányom meg éhes volt.Az anyatej,a mell levegőztetése,meg a baba nyála gyógyító hatású,nekem 2 nap alatt elmúlt a kisebesedés,pedig a lányom óránként szopizott az elején.
2010. jan. 6. 10:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem fél év után estek le róla a fekete hegek...tudom, horror...és máig nem tudom, mit csesztem el...
2010. jan. 6. 14:54
 8/9 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy a babádnak kicsit le vannőve a nyelve,és rosszul szívta be a mellbimbót.Nekem az elsővel volt ilyen gondom,úgy 3-4 hónapig.Gyakran annyira fájt,hogy bimbóvédővel szoptattam,amíg be nem gyógyul.Sebészeten dolgozom,megnézettem hát az egyik Dokinkkal a nyelvét.Minimálisan,de le volt nőve,így felvágták,és utánna már nem volt gondom.Pedig azóta már a lányom is szoptattam 13 hónapig.

Most is meg tudod nézni,hogy le van-e nőve a nyelve.Kérd meg,hogy nyújtsa ki,ha a hegye szív alakú,és nem hegyes,akkor le van nőve.

2010. jan. 6. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem a kórház után kétszer sebesedett ki, de mindig csak az egyik mellemen. Volt rajta vízhólyag, vérhólyag... nem részletezem. Nekem a következők váltak be:

- fekve szoptatás (mióta csak fekve szoptatok, nem jött elő a probléma);

- Lansinoh kenőcs (szerintem jobb, mint a Garmastan) a berepedezés ellen;

- homeopátiás golyócskák (Nitricum Acidum? vagy mi).

Amúgy, ha már berepedezett, sebes a mellbimbó, szerintem jobb, ha alaposan lemossuk & megtörölgetjük a mellet, minthogy hagyjuk a mellen megszáradni. Ha nincs berepedezve, akkor a babanyálas tej maradhat. Sajna az elején volt alkalmam kísérletezni :)

2010. jan. 7. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!