Van itt olyan, akinek szülés után a kórházban nem sebesedett ki a mellbimbója?
nekem szerencsére soha nem sebesedett ki
szülés előtt bújbam a szopis könyveket, szopis oldalakat, hogy megtanuljam, hogy kell pontosan szoptatni, hogy kell tartani a babát, hogy kell tartani stb
ha az elejétől fogva a baba és a mama jól ráérez a dologra, akkor menni fog, mint a karikacsapás
9 hós 11 kilós szopibajnok anyukája
Lehet,hogy a babádnak kicsit le vannőve a nyelve,és rosszul szívta be a mellbimbót.Nekem az elsővel volt ilyen gondom,úgy 3-4 hónapig.Gyakran annyira fájt,hogy bimbóvédővel szoptattam,amíg be nem gyógyul.Sebészeten dolgozom,megnézettem hát az egyik Dokinkkal a nyelvét.Minimálisan,de le volt nőve,így felvágták,és utánna már nem volt gondom.Pedig azóta már a lányom is szoptattam 13 hónapig.
Most is meg tudod nézni,hogy le van-e nőve a nyelve.Kérd meg,hogy nyújtsa ki,ha a hegye szív alakú,és nem hegyes,akkor le van nőve.
Nekem a kórház után kétszer sebesedett ki, de mindig csak az egyik mellemen. Volt rajta vízhólyag, vérhólyag... nem részletezem. Nekem a következők váltak be:
- fekve szoptatás (mióta csak fekve szoptatok, nem jött elő a probléma);
- Lansinoh kenőcs (szerintem jobb, mint a Garmastan) a berepedezés ellen;
- homeopátiás golyócskák (Nitricum Acidum? vagy mi).
Amúgy, ha már berepedezett, sebes a mellbimbó, szerintem jobb, ha alaposan lemossuk & megtörölgetjük a mellet, minthogy hagyjuk a mellen megszáradni. Ha nincs berepedezve, akkor a babanyálas tej maradhat. Sajna az elején volt alkalmam kísérletezni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!